Antilopen en gnoes in Afrika

Ontdek Afrika

Ontdek hier alles over Afrika en kom meer te weten over de diverse nationale parken, (ont)spannende activiteiten, authentieke en comfortabele accommodaties en nog veel meer. Hier vind je alle informatie voor een onvergetelijke reis. Handige tips, hoogtepunten en interessante inzichten om je avontuur te plannen - vooral als dit je eerste safari-ervaring is.

Background mask

Afrika Onthuld

Wist je dat Afrika de bakermat is van onze moderne mensheid? Geen wonder dat dit fascinerende continent zoveel mensen aantrekt! Ontdek Afrika voor de adembenemende landschappen. Of voor de unieke dierenpracht. Of voor de culturen, met wortels die duizenden jaren teruggaan. Wat het ook is, één ding is zeker: hier doe je ervaringen op voor het leven.

Wilde dieren in het Masai Mara National Game Reserve in Kenia
Masai Mara National Game Reserve in Kenia

Een droomvakantie in Afrika

Is je nieuwsgierigheid geprikkeld? Goed zo! Laten we je wat meer vertellen over waarom een vakantie in Afrika onvergetelijk is. Hier zijn vijf redenen:

1. Wildleven

Ben je al van jongs af aan dol op documentaires over wilde dieren? Of droom je ervan om Afrikaanse dieren in hun natuurlijke habitat te bewonderen? Hier waan je je in het paradijs. Zie de Big Five – leeuw, luipaard, buffel, olifant en neushoorn – met je eigen ogen. Je zult versteld staan als de dieren die je als kind bewonderde in je prentenboeken tot leven komen. En het absolute hoogtepunt? Dat is de Grote Trek, waar miljoenen gnoes, zebra’s en antilopen op weg zijn naar groenere oorden.

Leeuw, liggend in Afrikaanse natuur
Leeuw, de koning der dieren in Afrika

2. Landschappen

Afrika kent een buitengewone diversiteit. Trotseer tropische regenwouden en de toppen van de hoogste bergen en vulkanen. Neem een verkwikkende douche onder een waterval en duik in meren en de oceaan. Ontspan op parelwitte stranden en laat de avonturier in jezelf los op de uitgestrekte savannes. Waar je ook bent: deze landschappen zullen je verbluffen.

3. Activiteiten

Of je nu op zoek bent naar rust of een avontuur dat je hart – letterlijk – sneller doet slaan, deze activiteiten toveren gegarandeerd een grote glimlach op je gezicht. De wauw-momenten zijn te veel om op te noemen, maar hier zijn enkele van onze favorieten: een safari (een absolute must!), gorilla- en chimpanseetrekkingen en een luchtballonsafari. Veel plezier!

Luchtballonsafari in Tanzania
Luchtballonsafari in Tanzania

4. Culturen

De Maasai is wellicht het bekendste volk van Afrika. Toch zijn er nog tal van andere etniciteiten die dit continent hun thuis noemen. Ontdek meer over hun tradities en gebruiken door een bezoek te brengen aan hun dorpen. Net zo boeiend zijn de Afrikaanse steden, doordrenkt van rijk erfgoed. Verken dit alles en meer tijdens rondleidingen en bijzondere activiteiten. Vergeet niet om van lokale delicatessen te proeven – ook dat is cultuur! 😉

5. Op maat

Wat je vakantievoorkeuren ook zijn, laat het ons weten en wij passen onze routes aan op jouw wensen. Naast de perfecte route, activiteiten en accommodaties, word je begeleid door ervaren gidsen. Ze zijn niet alleen professioneel opgeleid, maar ook vol passie over hun werk, mensen en land. Bereid je voor op leuke weetjes, interessante inzichten en meeslepende verhalen. En natuurlijk: een flinke dosis plezier!

Je reis op maat laten samenstellen?

Ontvang een vrijblijvende offerte

Stel nu jouw droomreis samen
Bootsafari Lake Nakuru Kenia

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 700 212
Jeep van Afrika Safari