Background mask

Verantwoord op reis

Reizen met Afrika Safari betekent dat je verantwoord op reis gaat. Kiezen voor Afrika Safari betekent kiezen voor de sociale en economische ontwikkeling van Afrika. Ons uitgangspunt is dat we het milieu zo min mogelijk belasten en de gemeenschap zo veel mogelijk steunen. Hoe doen we dat?

Verantwoord reizen begint met …

Goede werkomstandigheden voor plaatselijk personeel

Ons personeel is ons belangrijkste kapitaal. We kiezen ons personeel met zorg, zodat we er zeker van zijn dat ze de passie, kennis, ervaring en sociale vaardigheden bezitten die nodig zijn voor dit werk. Negentig procent van ons personeel is geboren en getogen in Afrika. Omdat we geloven in een goede behandeling, ligt het salaris van ons personeel boven het gemiddelde. Zo bouwen we aan duurzame relaties.

Milieuvriendelijke activiteiten

Ons bedrijf leeft van de natuur en het milieu. We doen daarom ons best ons effect hierop te minimaliseren. De Afrikaanse natuur is ongelooflijk mooi en we zien het als onze verantwoordelijkheid om die te beschermen. Om die reden moedigen we onze klanten aan om vooral ook te gaan wandelen, fietsen of kanoën. Dit zijn activiteiten met een relatief kleine ecologische voetafdruk, die nog gezond zijn ook!

Groene en eerlijke accommodaties

We werken met safari-accommodaties die zorg dragen voor het milieu, de lokale gemeenschap en de wilde dieren. Zo gebruikt bijvoorbeeld 75% van onze accommodaties zonne-energie. We zijn graag zo groen mogelijk en dragen graag bij aan de ontwikkeling van de lokale gemeenschap.

Scholing van studenten

De volgende generatie vooruit helpen is een andere manier om aan de sociale en economische ontwikkeling van Afrikaanse landen te werken. Onze stageplekken bieden studenten de kans om te leren wat werken in de toeristensector inhoudt en om ervaring op te doen.

Travellife certificaat voor verantwoord reizen

Op dit moment werken we er hard aan om aan de 158 voorwaarden voor het internationaal geldende Sustainable Travel certificaat te voldoen. Dit is een belangrijk doel voor ons, omdat we uiteindelijk de beste in verantwoord reizen in Afrika willen zijn.

Voor meer vragen kan je contact met ons opnemen.

Je reis op maat laten samenstellen?

Ontvang een vrijblijvende offerte

Stel nu jouw droomreis samen
Bootsafari Lake Nakuru Kenia

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 700 212
Jeep van Afrika Safari