Background mask

Flying Doctors

Wat nou als je ergens in een verafgelegen gebied ineens ziek wordt of gewond raakt? Als je een safari in Oost-Afrika wil boeken, kan die vraag ineens in je opkomen. Gelukkig is er AMREF Flying Doctors – een organisatie die een vliegende ambulance service inclusief eigen doktoren en piloten biedt, 24 uur per dag in heel Oost-Afrika. Voor 40 euro per persoon per 30 dagen kan je met een Flying Doctors verzekering zorgeloos naar afgelegen gebieden reizen in een of meerdere van de volgende landen: Tanzania, Kenia, Oeganda, Burundi en Rwanda. 

Op een slang gaan staan?
Bij medische noodgevallen geeft Flying Doctors professioneel advies of zorgen ze direct voor evacuatie naar een ziekenhuis in Nairobi, Kenia. Dus als je bijvoorbeeld per ongeluk in Kenia’s Masai Mara op een slang gaat staan, krijg je via de telefoon professioneel advies waarna je de reis wellicht kunt voortzetten.
En mocht je nou door ongelukkig toeval je been (op drie plaatsen, horror!) breken bij het aan boord gaan van een cruise in Oeganda’s Queen Elizabeth National Park, of in Tanzania’s Serengeti National Park ineens heftig last krijgen van die aandoening die je al jaren hebt (afkloppen!), dan kan er binnen de kortste keren een vliegtuig met een medisch team klaarstaan op de dichtsbijzijnde landingsbaan. Zij brengen je dan direct naar een ziekenhuis in Nairobi waar je verder geholpen wordt. 

Het is wel zo dat Flying Doctors altijd zelf bepaalt welke hulp nodig is en alleen de eerste hulp en de evacuatievlucht dekt. De kosten voor een visum (als je van buiten Kenia naar Nairobi vliegt) en de kosten voor ziekenhuisovernachtingen en medische behandelingen betaal je zelf. Flying Doctors vervangt dus niet je reis- of gezondheisverzekering. Wel kunnen ze eventueel helpen bij het verkrijgen van het visum, zodat je hoe dan ook op tijd in het ziekenhuis bent. 

Zonder zorgen
Jullie veiligheid is onze prioriteit, en daarom helpen we graag bij het afsluiten van een Flying Doctors verzekering. Tijdens de safari doen we onze uiterste best om ervoor te zorgen dat alles perfect verloopt en 99 procent van onze klanten komen helemaal tevreden terug van hun safari. 

Maar het blijft een reis naar afgelegen plekken vol ongerepte natuur, waar de wilde dieren nog de baas zijn en waar van alles kan gebeuren. Flying Doctors biedt daarom al sinds 1957 haar medische evacuatievluchten, waardoor reizigers zonder zorgen van een safari kunnen genieten. Want we houden allemaal wel van een beetje avontuur – maar niet teveel!

Je reis op maat laten samenstellen?

Ontvang een vrijblijvende offerte

Stel nu jouw droomreis samen
Bootsafari Lake Nakuru Kenia

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 700 212
Jeep van Afrika Safari