Background mask

Oeganda reisadvies: alles wat je moet weten

Vind je een reis naar het Afrikaanse continent een mysterie? Omdat je niet precies weet wat je kan verwachten? Je bent niet de enige! Maar de landen zijn te mooi om niet te verkennen. Daarom laten we je zien dat veel Afrikaanse landen veilig zijn om te ontdekken. Met tips voor beginners en ervaren reizigers, zodat jij met een goed gevoel in het vliegtuig stapt en uitkijkt naar het land.

Oeganda cultuur en natuur

Jouw veiligheid is het belangrijkste

Oeganda is een veilig land om te bezoeken. Zeker als je mee wilt doen aan georganiseerde gamedrives met privégidsen, zoals bij ons. Fijn he? Er zijn natuurlijk een paar plaatsen die je moet vermijden in grote steden als Kampala of Entebbe. Maar als je voorzorgsmaatregelen neemt, komt het wel goed. Verken de stad ‘s nachts niet zonder chauffeur of gids en houd waardevolle spullen dicht bij je. En het is ook verstandig om dure sieraden niet zichtbaar te dragen en paspoorten achter te laten in het hotel.

De dingen die je echt nodig hebt

Natuurlijk heb je, om Oeganda binnen te komen, een paspoort nodig. Maar deze moet na terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Een ander onderdeel dat niet mag ontbreken in ons Oeganda reisadvies is een visum. Vraag een geldig visum aan op de officiële immigratiewebsite van Oeganda. Het visum voor Oeganda mag je eenmalig gebruiken en is geldig voor drie maanden en kost 47,25 euro.

Blijf gezond

Wij zijn geen dokter, dus raadpleeg altijd Vaccinatiepunt voor persoonlijk en het meest recente vaccinatieadvies.

Veiligheid en gezondheid zijn de twee belangrijkste onderdelen van ons Oeganda reisadvies. Oeganda is een tropisch land en sommige vaccinaties zijn verplicht om er binnen te komen. Bijvoorbeeld de vaccinatie tegen gele koorts, waar je vanaf één jaar een certificaat nodig hebt (ook bij reizen over land van of naar Kenia of Tanzania).

Naast standaard vaccinaties zoals BMR en Tdap adviseert het Center for Disease Control en de Wereldgezondheidsorganisatie nog andere vaccinaties. Hepatitis A en Hepatitis B, inentingen tegen hondsdolheid, meningitis en tyfus worden ook aanbevolen. Maar dat hangt af van je activiteiten, de omstandigheden en het seizoen.

Helaas komt malaria in het hele land voor. Gelukkig bestaat er een preventieve behandeling waar je gebruik van moet maken: broeken met lange pijpen en tops met lange mouwen. Alle lodges zijn uitgerust met klamboes om je tegen muggen te beschermen.

En last but not least: overleg met je arts over specifieke voorzorgsmaatregelen die je moet nemen.

Hoe laat is het in Oeganda?

Oeganda is GMT + 3. Oke, maar hoe laat is dat dus? Om je het hersens kraken te besparen, hebben wij het al voor je gedaan:

Los Angeles: -11 uur

New York: -8 uur

Londen: -3 uur

Berlijn / Amsterdam: -2 uur

Hongkong: +5 uur

Tokio: +6 uur

Sydney: +8 uur

Auckland: +10 uur

Hoe betaal ik in Oeganda?

Met de lokale Oegandese shilling! Maar geen zorgen: op de meeste plaatsen betaal je ook gewoon met dollars en euro’s. Eén euro is ongeveer 4.000 Oegandese shilling en één dollar is ongeveer 3.800 Oegandese shilling.

Veiligheid voorop: sluit een goede reisverzekering af voor je vertrekt

Oeganda wacht op je! Maar sluit voordat je op pad gaat wel eerst een goede reisverzekering af. Bij Afrika Safari Trips is jouw veiligheid onze topprioriteit. Daarom raden we al onze reizigers ten zeerste aan om voor vertrek een uitgebreide en passende reisverzekering af te sluiten bij Chapka Travel Insurance.

Met Chapka’s op maat gemaakte dekking en 24/7 medische teleconsult kun je Afrika zorgeloos verkennen, omdat je weet dat je verzekerd bent voor een breed scala aan onvoorziene gebeurtenissen. Dus, voordat je vertrekt voor je droomsafari in Oeganda, onthoud: Veiligheid voorop. Sluit de Chapka Reisverzekering af, zodat je ieder moment van je Afrika-avontuur goed verzekerd bent tegen het onverwachte.

Toon respect met de juiste woorden

De officiële nationale talen van Oeganda zijn Engels en Swahili. Engels is het populairst en meest gebruikt in de grote steden. Wist je eigenlijk dat het land tot 1962 een Brits protectoraat was? Dit betekent dat bijna iedereen in Oeganda Engels spreekt! Of tenminste in de hoofdstad, want op het platteland spreken de mensen weinig Engels.

Hopelijk heeft ons Oeganda reisadvies je inspiratie gegeven en ben je steeds dichter bij je reis naar Oeganda. Heb je nog vragen? Laat het ons weten!

Je reis op maat laten samenstellen?

Ontvang een vrijblijvende offerte

Stel nu jouw droomreis samen
Bootsafari Lake Nakuru Kenia

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 700 212
Jeep van Afrika Safari