Background mask

Kenia reisadvies

Afrika is voor veel mensen nog altijd het grote onbekende continent. Wat kan je verwachten als je hier naartoe reist? Heb je vaccinaties nodig? Spreken ze daar Engels? En is het wel veilig? Wij begrijpen je vragen en hebben daarom het belangrijkste reisadvies voor Kenia, voor zowel ervaren reizigers als voor reizigers die voor de eerste keer dit prachtige continent bezoeken, op een rij gezet. Zodat je met een gerust hart op het vliegtuig kunt stappen, met als enige zorg of je echt een leeuw gaat zien!

Zorg dat je de juiste vaccinaties neemt

Wij zijn geen dokter, dus raadpleeg altijd Vaccinatiepunt voor een persoonlijk en het meest recente vaccinatie- en reisadvies voor Kenia.

Doordat Kenia een tropisch land is, worden sommige vaccinaties aangeraden, zoals bijvoorbeeld Hepatitis A en gele koorts. Malaria was lang een probleem in Kenia, maar is de afgelopen jaren zo goed als verdwenen. De meeste bezoekers nemen echter nog steeds malariamedicatie voor de zekerheid, en beschermen zichzelf  ’s nachts met muggennetten, lange mouwen en -broeken en DEET.

Voor Keniaanse Covid-19 maatregelen verwijzen we graag door naar het Kenyan Ministry of Health.

Regel je visa / eTA

Om Kenia binnen te komen heb je een geldig eTA (electronic Travel Authorisation) nodig. Je moet dit voor vertrek online aanvragen, wat alleen online kan op de site van de Keniaanse eTA Dienst.

Een eTA kost 34,09 USD en is drie maanden geldig. Je hebt hiervoor een geldig paspoort nodig dat tenminste zes maanden na de laatste dag van je reis nog geldig is.

Zorg voor contact geld op zak

De Keniaanse Shilling is de officiële munteenheid van Kenia. Het is ook de meest gebruikte munt, al accepteren hotels vaak ook dollars. 1 US Dollar is ongeveer 110,- Keniaanse Shilling.

Betalen met creditcard kan op de meeste plaatsen ook. Wij adviseren echter ook Keniaanse Shilling op zak te hebben, voor het geval je in kleine, plaatselijke winkeltjes iets wil kopen.

Duik in de taal…

Kenia is een land waar meerdere talen worden gesproken, waarvan Swahili en Engels de twee officiële talen zijn. Bijna alle Kenianen spreken beide talen en vaak ook door elkaar heen (Engels met Swahili woorden of juist andersom). Daarnaast kent Kenia een veelheid aan stamtalen, die vaak ook in de mix ‘gegooid’ worden. Kenianen houden ervan om met hun taal te spelen, en een slang van Engels, Swahili en verschillende stamtalen is veelgebruikt in de steden. Heel speels, een soort levende taal die continu verandert!

…en in de cultuur

Kenianen zijn super gastvrij, staan altijd open voor vreemden en toeristen en praten eigenlijk met iedereen. Het delen van een maaltijd is een belangrijk cultureel gebruik en mensen nodigen elkaar snel uit voor een etentje. Als ze zelf aan het eten zijn, zullen ze je ook altijd uitnodigen om hun eigen bord te delen: was je rechterhand en dig in! Enig minpunt zijn misschien de straatverkopers, die weinig schroom hebben als ze het idee hebben dat ze iets kunnen verkopen. Gelukkig kennen ze over het algemeen hun grenzen.

Belangrijk is verder te weten dat groeten een belangrijk gebruik is, waarbij het Swahili vele verschillende groeten en bijbehorende (afwijkende) antwoorden kent. Hieronder een paar om mee te beginnen:

” -Habari!                   ” -Mambo!                    “-Jambo!

   – Nzuri.”                        -Poa!”                         -Jambo.”

Blijf veilig…

Veel mensen die op reis gaan naar Afrika vragen zich af hoe het zit met de veiligheid. Het is immers toch een redelijk onbekend continent. Is Kenia veilig als vakantieland? Ons antwoord is kort maar krachtig: JA!

Rondreizen in Kenia is zeker veilig, helemaal voor mensen die een georganiseerde Kenia safari met een privé-gids maken zoals bij ons. Grote steden zoals Nairobi en Mombasa kennen een geschiedenis van grote-steden-criminaliteit, maar zoals bij alle grote steden is daar met een paar voorzorgsmaatregelen prima mee om te gaan.

Ons reisadvies voor Kenia is om ’s avonds alleen met een chauffeur het hotel te verlaten en niet zelf (te voet) op pad te gaan. Draag ook geen grote of opzichtige sieraden, en houd waardevolle spullen in het oog.

…Vergeet je reisverzekering niet

Als het gaat om je droomavontuur naar Kenia, is jouw veiligheid onze topprioriteit! Daarom raden wij al onze reizigers aan om voor vertrek een goede en uitgebreide reisverzekering af te sluiten. Hoewel Afrika Safari Trips zelf geen reisverzekeringen aanbiedt, zijn we verheugd om Chapka Travel Insurance aan te bevelen als verzekering voor je aanstaande safarireis naar Kenia.

Met Chapka ben je ervan verzekerd dat je volledig  zeker van zijn dat je volledig gedekt bent gedekt voor elk aspect van je reis, van onverwachte medische kosten tot annuleringen van je reis. De persoonlijke service die Chapka Travel Insurance biedt, betekent dat je alleen betaalt voor wat je echt nodig hebt, waardoor je je met een gerust hart kunt onderdompelen in de wonderen van Kenia. Dus, voordat je je koffers pakt en op safari gaat, onthoud: veiligheid eerst. Vergeet je reisverzekering bij Chapka niet.

 

Nairobi city

… en ken de tijd

In Kenia is het in de winter twee uur later dan in Nederland en België. In de zomer is het tijdverschil slechts een uur.

Fun Fact!

Kenianen kennen in het Swahili een eigen manier van klokkijken. In het Swahili begint the dag om zes uur ’s ochtends, en kent dan een omloop van twaalf uur. Daarom zeggen ze saa mmoja (1 uur) als het zeven uur ’s ochtends is en saa saba (7 uur) als het een uur in de middag is. Zes uur in de avond is saa kumi na mbili (12 uur) en zeven uur ’s avonds opnieuw saa mmoja!

Hebben jullie nog vragen? Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen.

 

 

Je reis op maat laten samenstellen?

Ontvang een vrijblijvende offerte

Stel nu jouw droomreis samen
Bootsafari Lake Nakuru Kenia

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 700 212
Jeep van Afrika Safari