Background mask

Algemene voorwaarden

Reisvoorwaarden

Alle reizen worden door Afrika Safari B.V. uitgevoerd conform onderstaande reisvoorwaarden. Afrika Safari B.V. hanteert dezelfde voorwaarden als de ANVR Consumentenvoorwaarden + onze aanvullende voorwaarden (zie hieronder). De ANVR-voorwaarden kunt u inzien via deze link. Afrika Safari B.V. is daarnaast lid van SGR en hierdoor valt uw reis onder de garanties van de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden), SGR-nummer 3824.

Aanvullende voorwaarden

Wij hanteren, gezien het soort reizen dat wij aanbieden, aangepaste voorwaarden ten aanzien van de (aan)betaling en annuleringskosten. We leggen dat graag even uit:

Om een zo goed mogelijk beeld te geven van de geplande invulling van de reis, krijgt u van ons een vrij gedetailleerd reisprogramma. Toch zijn er factoren die van invloed kunnen zijn op de daadwerkelijke uitvoering. Denk aan gewijzigde dienstregelingen, kapotte wegen, slecht weer of materiaalpech.Als bepaalde omstandigheden daartoe aanleiding geven, behouden wij ons nadrukkelijk het recht voor om – vooraf of ter plaatse – wijzigingen in de route, dagindeling, overnachtingen, vervoer of excursies aan te brengen. U kunt er in zo’n geval van op aan dat wij onze uiterste best doen om de kwaliteit en het karakter van de reis zoveel mogelijk te handhaven. Echter, eventuele extra reis- en verblijfskosten die als gevolg van overmachtsituaties gemaakt worden, kunnen voor rekening van de deelnemers komen.

Mocht tijdens de voorbereiding van de reis één van de geplande accommodaties onverwachts niet akkoord komen, dan reserveren wij voor u een gelijkwaardige, alternatieve accommodatie.

Voor excursies waar Afrika Safari B.V. niet in bemiddelt, dragen wij geen enkele verantwoordelijkheid.

Onze offertes zijn gebaseerd op de lokale belastingen en heffingen zoals die op dit moment gelden. Mochten er tussen het uitbrengen van de offerte en uw vertrek wijzigingen plaatsvinden in lokale belastingen en/of heffingen, dan behouden wij ons conform artikel 8 van de ANVR-voorwaarden het recht voor deze eventuele nieuwe lokale belastingen en/of heffingen aan u door te berekenen.

(Aan)betalingsvoorwaarden

De aanbetaling bedraagt 50% van de reissom, en dient zo spoedig mogelijk na de bevestiging van de reis voldaan te worden. Wij leggen dan de hotels definitief vast en doen daarvoor de aanbetaling.

Mocht u via ons gebruik maken van een speciaal actietarief voor uw vluchten, dan bedraagt de aanbetaling de eerdergenoemde 50% voor het safarigedeelte, plus de volledige som van de vliegtickets en luchthavenbelastingen.

Het restant van de reissom dient uiterlijk 65 dagen voor de vertrekdatum van de reis betaald te zijn. Bij boeking binnen 65 dagen voor vertrek moet de volledige reissom direct na ontvangst van de factuur worden voldaan.

Pas als uw (aan)betaling binnen is, kunnen wij de hotels, safari-jeep, vluchten en gids voor uw reis bevestigen.

Annuleringsvoorwaarden

De volgende kosten worden in rekening gebracht bij annulering van de reis:

  • Tot 65 dagen voor vertrek: de aanbetaling
  • 65 tot 50 dagen voor vertrek: 50% van de reissom (*)
  • vanaf 50 dagen voor vertrek: 100% van de reissom (*)

Indien u een geldige reden voor uw annulering heeft, zal uw annuleringsverzekering de volledige annuleringskosten dekken.

(*) Indien de volledige kosten van de vliegtickets in de aanbetaling zijn verwerkt, bestaan de annuleringskosten uit de volledige kosten van de vliegtickets, vermeerderd met het vermelde percentage van de reissom van het safarigedeelte. Bij een wijziging uwerzijds na boeking van de reis kunnen wij € 150 wijzigingskosten in rekening brengen.

Stichting Garantiefonds Reisgelden

Afrika Safari B.V. is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden, SGR-nummer 3824.

Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling, vallen de in dit programma gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de reiziger ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Indien de overeenkomst ook het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis.

Prijzen

Alle prijzen op afrikasafari.nl zijn per persoon, op basis van deelname van zes personen (tenzij anders aangegeven) en in euro’s. Visumkosten, verzekeringen, facultatieve excursies, vliegtickets, vertrek- of veiligheidsbelastingen en persoonlijke uitgaven zijn nooit bij de reissom inbegrepen, tenzij anders aangegeven. Eventuele kinderkortingen, toeslagen voor Pasen, Kerst of Oud & Nieuw zijn niet standaard in onze prijzen opgenomen. Wij zullen deze, indien van toepassing, specificeren in uw offerte. Alle prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en kennelijke fouten. Onze offertes zijn maximaal twee weken geldig.

De wegen in Kenia en pech onderweg

De wegen in Kenia zijn van mindere kwaliteit dan in Europa. Die slechtere kwaliteit zorgt ervoor dat voertuigen extreem veel te verduren hebben. De kans op pech onderweg is hierdoor reëel, terwijl vervangend vervoer of een garage niet of nauwelijks te vinden zijn.

Afrika Safari heeft een uitgebreid netwerk en eigen transportmanagers ter plekke, waardoor een breakdown vaak binnen 4 uur verholpen is. Na melding van de pechsituatie, ontvangt u zo spoedig mogelijk een vervangende auto. Mocht dit onverhoopt langer duren en mochten passagiers hierdoor hun gamedrives missen, dan krijgen ze de kosten van de gehele reisdag vergoed.

Factureringen

Na de bevestiging van uw boeking ontvangt u een factuur waarop de details van uw boeking staan vermeld. De aanbetaling bedraagt 50% van de reissom en dient per ommegaande te worden voldaan. Uiterlijk 65 dagen voor vertrek dient u het resterende bedrag te voldoen.

Reisbescheiden

Twee weken voor vertrek ontvangt u alle reisbescheiden: vouchers, e-tickets, bagagelabels en folders (indien beschikbaar).

Verzekeringen

U bent verplicht om verzekerd op reis te gaan. Een annuleringsverzekering raden wij ten zeerste aan. Wij kunnen u hierbij helpen. Voor een uitgebreide reisdekking die is afgestemd op je persoonlijke behoeften, raden wij de Chapka Reisverzekering aan. Geniet van gemoedsrust met hun 24/7 medische teleconsultatie en persoonlijke service.

Visum en paspoort

Uw paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn na aankomst in Kenia. Naast een paspoort dient u in het bezit te zijn van een geldig visum. Dit kunt u voor vertrek online aanvragen. U bent zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van dit visum.

Naamcontrole

Mocht u via ons de vliegtickets boeken, controleert u dan alstublieft de op de factuur vermelde namen van de reizigers zorgvuldig. Mocht er 3 dagen na ontvangst van de factuur nog een naam gewijzigd moeten worden, dan zijn wij genoodzaakt € 125,- wijzigingskosten in rekening te brengen.

Je reis op maat laten samenstellen?

Ontvang een vrijblijvende offerte

Stel nu jouw droomreis samen
Bootsafari Lake Nakuru Kenia

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 700 212
Jeep van Afrika Safari