Background mask

Beste reistijd Kenia

Vraag jij je af wat de beste reistijd voor Kenia is? Volgens ons: altijd!

Een van de redenen dat Kenia zo populair is voor safarireizen, is het feit dat het klimaat het hele jaar door aangenaam is. Er zijn weliswaar twee regen- en droge seizoenen en koelere en warmere periodes, maar over het algemeen hebben al die seizoenen hun charmes en voordelen.

Vermijd je bijvoorbeeld liever de drukte en ben je van het low budgetreizen? Dan is het regenseizoen perfect om een rondreis te maken! Je zult dan dagen met regen hebben, maar over het algemeen is het dan ook lekker fris, er is veel groen (alles komt tot leven!) en je komt gegarandeerd minder mensen tegen tijdens je safari.

Maak je liever zoveel mogelijk kans zoveel mogelijk dieren te zien? Kom dan in het droge seizoen, en dan vooral in september en oktober. Dieren komen in het droge seizoen vaak naar rivieren en drinkplekken, wat ervoor zorgt dat je ze makkelijker te zien krijgt. September en oktober zijn topmaanden in die zin dat het de beste maanden zijn voor de grote trek in het Masai Mara National Reserve, wat er letterlijk voor zorgt dat je dui-zen-den beesten ziet.

De lijstjes hieronder helpen bepalen wat de beste reistijd naar Kenia  is voor jullie persoonlijk. Wil je uitgebreider advies? Bel dan ons kantoor voor een vrijblijvend gesprek met onze specialisten!

 

Droge seizoen

Het droge seizoen loopt van juni tot oktober en van december tot maart, waarbij de eerstgenoemde periode wat koeler is dan de tweede. De voordelen van reizen in het droge seizoen zijn:

 • Dieren verzamelen zich rond rivieren en drinkplekken (en zijn makkelijker te vinden)
 • Aangename temperaturen, meest zonnig en vrijwel geen regen.
 • September en oktober zijn de beste maanden om de grote trek en de oversteek van de Mararivier te zien
 • Minder muggen
 • De wegen zijn goed begaanbaar en de safari’s makkelijker
 • Koeler in de avond en nacht
 • Helderblauwe luchten

Regenseizoen Kenia

Kenia kent een kort en een lang regenseizoen. Het korte regenseizoen valt normaal gesproken in november, terwijl het lange regenseizoen april en mei beslaat. In deze maanden heb je kortdurende en langer durende buien, maar het regent zeker niet dagelijks en maar zelden regent het de hele dag. Wegen kunnen door de regen wel wat moeilijker begaanbaar zijn. De voordelen van reizen in het regenseizoen zijn:

 • Kleurrijke natuur (bloemen in bloei, groen gras en bos)
 • Beste reistijd om vogels te spotten
 • De dieren zijn goed doorvoed
 • De kans om een tropische regenbui mee te maken
 • Lagere tarieven dus een goedkopere safari
 • Minder toeristen en dus minder drukte tijdens de je Kenia safari

Lion

Laag-, midden- en hoogseizoen in Kenia

Kenia kent drie verschillende vakantieseizoenen, met lagere, middel- en hogere tarieven.

Hoogseizoen

Het hoogseizoen loopt van juni tot oktober en van december tot februari. Dit zijn populaire toeristenmaanden, wat zorgt voor hogere tarieven bij de hotels. Rond Kerst en Oud & Nieuw (22 december tot 10 januari) rekenen sommige hotels een piektarief.

Middenseizoen

Dit loopt van 1 november tot 21 december en in de maand maart. Er zijn dan minder bezoekers, wat ervoor zorgt dat hotels lagere tarieven hanteren.

Laagseizoen

April en mei. Het lange regenseizoen is het minst populaire toeristenseizoen, wat zorgt voor de meest gunstige tarieven in hotels.

Beste reistijd Kenia voor iedereen verschillend

Zoals je ziet is de beste reistijd Kenia voor iedereen verschillend. Wil je profiteren van gunstige tarieven, kleurrijke natuur en minder toeristen? Kies dan voor het middenseizoen of zelfs het laagseizoen. Vind je iets meer drukte en hogere prijzen niet erg? En wil je graag snel wild kunnen vinden? Dan is het hoogseizoen voor jou de beste reistijd om op vakantie naar Kenia te gaan.

Welk seizoen je ook kiest, Afrika Safari zorgt voor een onvergetelijke vakantie!

Je reis op maat laten samenstellen?

Ontvang een vrijblijvende offerte

Stel nu jouw droomreis samen
Bootsafari Lake Nakuru Kenia

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 700 212
Jeep van Afrika Safari