Background mask

Het weer in Kenia

Door haar ligging vlakbij de evenaar kent Kenia een tropisch klimaat met zowel een droog- als een regenseizoen. Hoewel de temperaturen over het algemeen aangenaam zijn, zijn er wel regionale verschillen. Zo zijn de kuststreken heet en vochtig, terwijl het binnenland en de hoger gelegen delen koeler en droger zijn. Overdag variëren de temperaturen van 22°C tot 31°C, afhankelijk van de tijd van het jaar en de regio. ’s Nachts liggen de temperaturen in de kuststreken wat lager (tot 18°C in de koelere periodes) en veel lager in sommige binnenlanden (soms zelfs slechts 10°C in sommige hoger gelegen gebieden).

Kenia’s droge en regenseizoen

Het weer in Kenia wordt gekenmerkt door natte en droge seizoenen, waarbij de droge periodes veel langer zijn dan de natte periodes. Het land kent een kort en lang regenseizoen en een koel en heet droog seizoen.

Kenia’s korte regenseizoen valt in november, met over het algemeen korte buien verspreid over de maand. Het lange regenseizoen bestrijkt april en mei, en is intenser dan het korte regenseizoen. Normaal gesproken heb je kans op kortere en langere buien, maar niet dagelijks en slechts zelden regent het de hele dag. ’s Nachts regent het meer dan overdag.

Het koelere, droge seizoen begint in juni. Het blijft dan koel tot september, waarna het langzaam warmer wordt tot eind oktober het regenseizoen start. De warmere droge periode begint in december en loopt tot maart, wanneer de temperaturen weer flink oplopen voor het lange regenseizoen.

Op safari in het regenseizoen

Wist je dat National Geographic, Discovery en andere tv-maatschappijen juist het regenseizoen kiezen voor het opnemen van hun natuurdocumentaires?

Gedurende het regenseizoen staan alle nationale parken namelijk in volle bloei, met overdadig groene bossen en velden, prachtige bloemen, voldoende voedsel voor de dieren en aangename temperaturen. Een voordeel voor de reiziger is daarbij dat het dan veel minder druk is en dat de kosten van safarireizen in Kenia en accommodaties lager liggen.

Het nadeel is dat sommige hotels hun deuren sluiten. Ook kunnen de wegen dan onbegaanbaar worden. Gelukkig heeft Kenia steeds meer asfaltwegen, wat ervoor zorgt dat je niet door complete modderpoelen hoeft te waden. In de parken zelf vind je voornamelijk onverharde wegen, maar die zijn zelfs tijdens het regenseizoen nog begaanbaar. Alle parken blijven ook open tijdens het regenseizoen.

 

Je reis op maat laten samenstellen?

Ontvang een vrijblijvende offerte

Stel nu jouw droomreis samen
Bootsafari Lake Nakuru Kenia

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 700 212
Jeep van Afrika Safari