Samburu National Reserve Kenia vakantie

10 dagen Kenia: de complete safari

Vanaf €2995* / 24/7 service / 10 dagen

*prijs p.p. incl. gids, safari-jeep, hotel en park fees (gebaseerd op 6 personen)

Background mask

10 dagen Kenia: de complete safari

Een adembenemende natuur, fantastische safari’s en een overvloed aan wilde dieren om te bewonderen: deze tiendaagse safari in Kenia heeft het allemaal!

Je avontuur start in Ol’ Pejeta Conservancy, een prachtig natuurpark waar je zowel de zeldzame zwarte- als witte neushoorn kunt bewonderen. Daarna staat een ontmoeting met grote kuddes olifanten te wachten in Samburu National Reserve, waar je ook nog eens kans hebt om de Samburu Special Five te spotten. Nergens anders ter wereld delen deze vijf dieren hetzelfde leefgebied! Hoewel je ze al eerder tijdens deze reis hebt mogen zien, krijg je opnieuw de kans om oog in oog te komen staan met neushoorns, maar ditmaal in Solio Game Reserve. Daarna is het de beurt aan de honderden flamingo´s die het water van het Lake Nakuru National Park roze kleuren.

Voordat je je rondreis eindigt tussen de nijlpaarden en krokodillen op Lake Naivasha, ga je op verkenningstocht in het wereldberoemde Masai Mara National Reserve. Twee dagen lang staan in het teken van de Big Five, de crème de la crème van het Afrikaanse dierenrijk. En ben je er op het juiste moment, dan kun je zelfs getuige zijn van de Great Migration, waarbij enkele miljoenen dieren door het gebied trekken. We zeiden het je al: deze complete safari door Kenia heeft het allemaal!

 

Maak je droomreis waar met Afrika Safari

Bij Afrika Safari kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Reisroute

 • Dag 1: Aankomst op Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi
 • Dag 2: Ol' Pejeta Conservancy
 • Dag 3: Samburu National Reserve
 • Dag 4: Samburu National Reserve
 • Dag 5: De Solio Ranch Conservancy + Aberdare National Park
 • Dag 6: Lake Nakuru National Park
 • Dag 7: Rit naar het Masai Mara National Reserve naar een accommodatie buiten het park + Wandelsafari bij Zebra Plains + Masai Mara National Reserve
 • Dag 8: Masai Mara National Reserve
 • Dag 9: Boottocht op Lake Naivasha en wandelsafari op Crescent Island
 • Dag 10: Vlucht naar huis vanuit Nairobi (niet inbegrepen in de prijs)

Dag 1

Aankomst op Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi

Zodra je Jomo Kenyatta International Airport uitloopt, staat onze persoonlijke Afrika Safari gids op je te wachten met een brede lach op z'n gezicht: 'Karibu Kenya - welkom in Kenia!' De gids brengt je direct naar je hotel, terwijl je onderweg de eerste indrukken van Nairobi opdoet. De volgende dag neemt de gids je mee op een exclusieve, privé-safari waarvan je zelf het tempo bepaalt. Geniet van de luxe van een eigen safarijeep en maak gebruik van de vrijheid door zo lang je wilt naar de dieren te kijken!

Accommodaties:

Dag 2

Ol' Pejeta Conservancy

Het Ol' Pejeta Conservancy is een beschermd natuurgebied speciaal voor bedreigde diersoorten. Voor neushoornfans is dit de hemel op aarde met meer dan 100 zwarte neushoorns, zo'n 40 noordelijke witte neushoorns EN de twee laatste zuidelijke witte neushoorns ter wereld. De noordelijke witte neushoorns kan je zelfs van dichtbij benaderen! Behalve neushoorns, vind je hier bedreigde soorten zoals de Afrikaanse wilde hond, de oryx, Jackson's hartebeest en Grevy's zebra en een opvang voor mishandelde chimpansees.

Accommodaties:

Dag 3 - 4

Samburu National Reserve

Samburu National Reserve is een perfecte plek voor het eerste deel van een safari avontuur, met een droog semi-woestijn en savannelandschap met enorme vergezichten en grote aantallen dieren. Hier vind je vier van de Big Five en de Samburu Special Five - vijf zeldzame dieren die je alleen in Samburu allemaal tegelijk kunt zien. De centrale Ewaso Nyiro rivier is de beste plek om ze te vinden, terwijl je net buiten het park de fascinerende Samburustam kunt onmoeten en hun speciale manier van leven kunt bewonderen.

Accommodaties:

Dag 5

De Solio Ranch Conservancy

Van grijze reuzen en buffels tot oryxen en impala's en alles ertussenin. Je spot deze dieren op spannende safari's, wandelingen met een gids en tijdens picknicks midden in de natuur. Wat het bijzonder maakt is dat het Solio Ranch Conservancy een wildreservaat is dat neushoorns beschermd in Kenia. Ben je na een dag nog steeds niet uitgekeken? Blijf er de nacht ook en slaap in the middle of nowhere.

Activiteiten:

Accommodaties:

Dag 6

Lake Nakuru National Park

Lake Nakuru National Park is een prachtig park vol wilde dieren, middenin de beroemde Great Rift Valley. Een Nakurumeer in het midden van het park is de grootste trekpleister, met honderden vogelsoorten. Het staat vooral bekend om haar vele flamingo's, al waren ze door een stijgend waterniveau een tijdje weg. Gelukkig zijn ze langzaam weer teruggekomen, en hoe dan ook is Lake Nakuru een heerlijke plek met onder andere zwarte en witte neushoorns, giraffen, buffels, leeuwen, een paar luipaarden en meer dan 400 vogelsoorten.

Accommodaties:

Dag 7

Rit naar het Masai Mara National Reserve naar een accommodatie buiten het park

Geen safari vandaag, maar hoe dan ook een dag om te onthouden want je gaat op weg naar het beroemde Masai Mara National Reserve - het hoogtepunt van de reis! Geniet van een roadtrip met lange, rechte wegen afgewisseld met bochtige stukken, met aan beide zijden van de weg een bijzonder landschap dat je alleen in dit deel van de wereld kunt zien. Omdat de rit een groot deel van de dag in beslag neemt, slaap je in een accommodatie net buiten het park zodat je goed uitgerust bent voor al het moois van de Mara de volgende dag!

Activiteiten:

Accommodaties:

Dag 8

Masai Mara National Reserve

Het Masai Mara National Reserve is één van de bekendste plekken ter wereld om op safari te gaan. Op 270 kilometer ten westen van Nairobi is dit bovendien één van de grootste wildreservaten van Afrika. Het beslaat een oppervlakte van 1.510 km² en herbergt meer dan 400 vogelsoorten en niet minder dan 95 soorten zoogdieren waaronder een groot aantal katachtigen. Tot slot is DE plek om van augustus tot en met oktober de wereldberoemde Grote Trek te zien, met zijn massale aantallen gnoes en zebra's die de Mara rivier oversteken!

Accommodaties:

Dag 9

Boottocht op Lake Naivasha en wandelsafari op Crescent Island

Opeens oog in oog staan met een dobberende nijlpaard? Van dichtbij roze flamingo's op de foto zetten? Of een groep grazende gnoes observeren? In een bootje vaar je over het Lake Naivasha en hoor je de geluiden van nijlpaarden en vogels die hier leven. En als je denkt dat dit bijzonder is, ben je nog niet klaar! Want op Crescent Island staan er nog meer dieren op je te wachten. Je stapt in het leven van zebra's, giraffen en gnoes en ziet ze overal waar je kijkt. Dat is Kenia op z'n mooist!

Accommodaties:

Dag 10

Vlucht naar huis vanuit Nairobi (niet inbegrepen in de prijs)

Dit is de laatste dag! Helaas is het tijd om terug te rijden naar Nairobi om vanaf Jomo Kenyatta International Airport de vlucht naar huis te nemen. Blijf je liever nog wat langer...? Dat kan! We breien met liefde nog een paar dagen safari aan jullie programma, of misschien liever nog een paar dagen op één van Kenia's adembenemend mooie stranden!

Maak je droomreis waar met Afrika Safari

Bij Afrika Safari kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Waarom Afrika Safari?

 • Kantoor en team in Kenia en Oeganda
 • Privé-reizen op maat
 • Ervaren safari-gidsen
 • Professioneel advies
 • Eerlijk en betaalbaar tarief
 • Eigen voertuig met privégids
 • Geen beperking op kilometers
Bekijk ook onze excursies

Je reis op maat laten samenstellen?

Ontvang een vrijblijvende offerte

Stel nu jouw droomreis samen
Bootsafari Lake Nakuru Kenia

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 700 212
Jeep van Afrika Safari