Oeganda Chimpansees

9 dagen Oeganda: op bezoek bij gorilla's en chimpansees

Vanaf €2890* / 24/7 service / 9 dagen

*prijs p.p. incl. gids, safari-jeep, hotel en park fees (gebaseerd op 6 personen)

Background mask

9 dagen Oeganda: op bezoek bij gorilla’s en chimpansees

Altijd al onze naaste verwanten in het wild willen zien? Laat deze droom uitkomen tijdens de 9-daagse safari waarbij je gorilla’s en chimpansees bezoekt in hun natuurlijke leefomgeving in Oeganda.

Na je eerste nacht in Oeganda, word je via de hoofdstad Kampala naar Kibale National Park gebracht. Hier bezoek je de primaten die het meest verwant zijn aan de mens: de chimpansee. Door het weelderige bos ga je op zoek naar deze bijzondere dieren. Eenmaal gevonden, kun je zien hoe deze apen spelen, eten en in bomen klimmen. Vervolgens reis je door naar het Queen Elizabeth National Park om de crème de la crème onder het Afrikaanse wild te spotten. Tijdens een jeepsafari ga je namelijk op zoek naar giraffen, hyena’s, de zeldzame Shoebill, meer dan 600 vogelsoorten en natuurlijk de beroemde Big Five.

Je laat dit koninklijke paradijsje achter je voor misschien wel hét hoogtepunt van deze reis: een ontmoeting met de berggorilla’s in het Bwindi Impenetrable National Park. Maak je klaar voor een prachtige wandeling op zoek naar deze reuzen van het regenwoud en een kippenvel moment wanneer je deze bijzondere dieren in het wild ziet. Vergeet je camera niet mee te nemen, want deze unieke ervaring wil je op de gevoelige plaat vastleggen. Je sluit de reis af met een boottocht langs de nijlpaarden en krokodillen in Lake Mburo National Park. Of ga op wandelsafari en ontdek de kleine dorpjes in de regio. Waar je deze laatste dagen van je vakantie ook voor kiest, het is gegarandeerd de perfecte afsluiting van een perfecte reis!

 

Maak je droomreis waar met Afrika Safari

Bij Afrika Safari kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Reisroute

 • Dag 1: Aankomst op Entebbe International Airport
 • Dag 2: Rit van Entebbe/Kampala naar Kibale National Park.
 • Dag 3: Chimpansee Trekking in Kibale National Park + Rit van Kibale naar Queen Elizabeth National Park + Queen Elizabeth National Park
 • Dag 4: Jeep safari Queen Elizabeth National Park + Bootsafari in het Queen Elizabeth National Park + Queen Elizabeth National Park
 • Dag 5: Rijd van Queen Elizabeth naar Bwindi Impenetrable National Park
 • Dag 6: Berggorilla trektocht in Rushaga (zuidelijk sector)
 • Dag 7: Rit van Bwindi naar het Lake Mburo National Park
 • Dag 8: Wandelsafari in Lake Mburo National Park + Jeep safari in Lake Mburo National Park + Mountainbike safari net buiten Lake Mburo National Park
 • Dag 9: Terugrit naar Entebbe / Kampala + Vlucht naar huis vanuit Entebbe (niet inbegrepen in de prijs)

Dag 1

Aankomst op Entebbe International Airport

De internationale luchthaven van Entebbe is jouw toegangspoort tot de ongelooflijke natuur van Oeganda! Dit is het land van bijzondere trektochten naar berggorilla's en chimpanzees, adembenemende safari's, geweldige road trips en avonturen per boot, fiets, paard of te voet. Ervaar hoe ontzettend gastvrij de Oegandezen zijn en sta versteld van de indrukwekkende ontmoetingen met verschillende nog traditioneel levende stammen. Met ons beleef je het allemaal!

Accommodaties:

Dag 2

Rit van Entebbe/Kampala naar Kibale National Park.

De zes uur durende rit van Entebbe (of Kampala) naar Kibale National Park voert over een groen platteland met plantages en verschillende dorpjes en steden onderweg. Zodra je dichterbij Kibale komt, verandert het landschap langzaam in een dicht bos en heb je zomaar kans om je eerste chimpanzee of een andere aap te zien. Maak de Tarzan of Jane in je maar alvast wakker, want de volgende dag trek je de wandelschoenen aan en de jungle in!

Accommodaties:

Dag 3

Chimpansee Trekking in Kibale National Park

In Oeganda vind je de hoogste concentratie chimpansees van het Afrikaanse continent - en wel in Kibale National Park! Met ongeveer 1500 chimps in meerdere groepen heb je hier een relatief grote kans om deze fascinerende beesten in het wild te zien. Tijdens een chimpansee trektocht leiden ervaren gidsen je door de jungle en zodra je een groep vindt kan je jong en oud van boom tot boom zien springen, en zien spelen, eten en elkaar vlooien. Deze prachtige beesten van dichtbij zien laat je precies begrijpen waarom Jane Goodall al jaren zo gefascineerd is!

Activiteiten:

Accommodaties:

Dag 4

Jeep safari Queen Elizabeth National Park

Tijdens een jeepsafari maak je samen met de gids een safari in het park, in jullie eigen jeep met een onbeperkt aantal kilometers. Zorg dat je je verwachtingen voor de dag deelt met de gids, en laat jezelf verrassen door suggesties van zijn kant. Eenmaal in het park kan je alles vragen wat in je opkomt en vergeet vooral niet te genieten van de rit en al het moois dat je ziet!

Activiteiten:

Accommodaties:

Dag 5

Rijd van Queen Elizabeth naar Bwindi Impenetrable National Park

Maak een heerlijke road trip, al rijdend van Queen Elizabeth naar Bwindi Impenetrable National Park via de prachtige Ishasha sector. Onderweg heb je kans leeuwen slapend in de bomen te zien in de Isahasha sector (een van de weinige plekken waar deze bijzondere dieren voorkomen) en rijd dan door om het landschap langzaam te zien veranderen van savannevlaktes naar prachtig groene regenwouden. Na een rit van 3 uur arriveer je dan in het mooie groene Bwindi, waar de bedreigde berggorilla's hun opwachting maken!

Accommodaties:

Dag 6

Berggorilla trektocht in Rushaga (zuidelijk sector)

In de Rushaga sector in het zuiden van het Bwindi Impenetrable National Park wonen acht gorillafamilies, waarvan een aantal nog niet aan mensen gewend is. Een gorilla trektocht is hier relatief makkelijk. Je kunt ervoor kiezen om aan het eind van de tocht een uur lang een groep te bezoeken die al gewend is aan mensen of kiezen voor een vier uur durend bezoek aan een groep die niet gewend is aan mensen. Je observeert de luie eters, de spelende jonkies en de zilverrug die zijn territorium bewaakt. Een unieke ervaring die absoluut een blijvende indruk achterlaat... en je misschien zelfs een traantje laat wegpinken.

Accommodaties:

Dag 7

Rit van Bwindi naar het Lake Mburo National Park

Na een geweldige gorilla trektocht rijd je van Bwindi Impenetrable naar Lake Mburo National Park. Gedurende deze 7 uur durende autoreis zie je de bossen langzaam veranderen in zachtgroene heuvels en open savannes. Lake Mburo zit tjokvol dieren op zoek zijn naar groene vegetatie en verfrissing, dus pak je verrekijker en houd je ogen open om zebra's, giraffen en allerlei vogels te spotten!

Accommodaties:

Dag 8

Wandelsafari in Lake Mburo National Park

Stap uit de safarijeep, trek je wandelschoenen aan en daar ga je: op safari... ja, echt! Tijdens een wandelsafari in het Lake Mburo National Park verken je dit prachtige stuk land vanuit een compleet ander perspectief. Veel dichterbij. Wandel door savannes, bossen en de oevers van meren en leer meer over de flora en fauna van je ervaren gids. Hier kun je dieren zoals zebra's, impala's en giraffen en de beroemde nijlpaarden van het park vanaf een veilige afstand bekijken. Op deze manier de ongerepte wildernis van Oeganda ontdekken is een ervaring die je nog lang zal heugen.

Activiteiten:

Accommodaties:

Dag 9

Terugrit naar Entebbe / Kampala

Terwijl je terugrijdt naar Entebbe, kom je opnieuw door de dorpjes met de drukke markten en door het uitgestrekte platteland met haar thee- en koffieplantages, de prachtige groene heuvels en een aantal wilde dieren om afscheid van te nemen. Na een aantal dagen vol avontuur, is zelfs de rit terug naar Entebbe nog een geweldige ervaring!

Activiteiten:

Maak je droomreis waar met Afrika Safari

Bij Afrika Safari kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Waarom Afrika Safari?

 • Kantoor en team in Kenia en Oeganda
 • Privé-reizen op maat
 • Ervaren safari-gidsen
 • Professioneel advies
 • Eerlijk en betaalbaar tarief
 • Eigen voertuig met privégids
 • Geen beperking op kilometers
Bekijk ook onze excursies

Je reis op maat laten samenstellen?

Ontvang een vrijblijvende offerte

Stel nu jouw droomreis samen
Bootsafari Lake Nakuru Kenia

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 700 212
Jeep van Afrika Safari