Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Afrika

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Bekijk reisaanbod

Bwindi Impenetrable National Park

Ontdek groene regenwouden en mistige bergen

Bwindi Impenetrable National Park ligt in het zuidwesten van Oeganda. Als een van de meest bezochte parken in Oeganda, staat het park vooral bekend omdat het een van de weinige parken is waar je berggorilla’s in hun natuurlijke leefomgeving kunt spotten. Er leven ongeveer zo’n 459 gorilla’s in het park, dat is bijna de helft van de hele populatie berggorilla’s die nog in het wild leeft. Bereid je dus voor op een unieke ervaring!

Gorilla Trekking in Bwindi Impenetrable National Park

De Gorilla Trekking in Bwindi Impenetrable National Park is een unieke ervaring. Het zien van deze prachtige dieren in het wild is een geweldige ervaring die je niet snel zult vergeten. Met een gewicht tot 220 kg lijkt de berggorilla misschien een beetje intimiderend om in het wild te zien… Maar wees gerust: de Gorilla Trekking is volkomen veilig – zowel voor jou als voor de dieren.

De wandelingen kunnen wat pittig zijn, maar met een beetje voorbereiding komt dat wel goed. Zorg voor goede wandelschoenen en natuurlijk een goed humeur! Er zijn 4 verschillende gebieden in het park waar je de dieren kunt zien: Ruhijah in het oosten, Rushaga en Nkuringo in het zuiden en Buhoma in het noorden.

Na de Gorilla Trekking: ontdek de wonderen van Bwind

De Gorilla Trekking zal ongetwijfeld een van de hoogtepunten zijn van je bezoek aan het nationale park. Er zijn echter nog veel meer activiteiten in het park die je niet mag missen! Onze favorieten zijn vogels spotten en meer leren over het Batwa volk.

Kijk uit – vogels!

Vogels spotten is samen met de Gorilla Trekking een van de populairste activiteiten in Bwindi National Park en werd in 2011 uitgeroepen tot de beste plek om vogels te spotten in heel Afrika. Met ongeveer 360 verschillende vogelsoorten, waarvan er 14 nergens anders in Oeganda voorkomen, is deze vogel hotspot een van de meest favoriete plekken van het land. Bereid je voor op vogels zoals de Afrikaanse Emerald Koekoek, Bulbul, Reuzenijsvogel en nog veel meer. Welke van de 360 vogels spot jij?

Leer meer over het dagelijks leven van de Batwa (Pygmeeën)

Nadat het bos was veranderd in een nationaal park, werden de Batwa, ook wel bekend als “Keepers of the Forest” oftewel het lokale volk, verplaatst naar kleine dorpen aan de rand van het nationale park. Het is een jager-verzamelaarstam die duizenden jaren in dit gebied heeft geleefd in symbiose met de natuur. Tegenwoordig delen ze een kijkje in hun dagelijks leven en kun je zien hoe zij leefden voordat ze werden herplaatst.

 

Veelvoorkomende dieren in Bwindi Impenetrable National Park

 • Berggorilla
 • Chimpansee
 • Colobus aap (franjeaap)
 • Roodstaart aap
 • 360 verschillende vogels waaronder neushoornvogels en turaco’s
 • Afrikaanse Olifant
 • L’hoest aap (bergmeerkat)
 • Bosvarken
 • Reuzenzwijn
 • Antilopen
 • 200 soorten vlinders

Video

https://www.youtube.com/watch?v=fnRYUZfH37A

Feitjes over Bwindi Impenetrable National Park

 • Wist je dat… het park in 1991 werd opgericht om de bedreigde berggorilla’s te beschermen?
 • Wist je dat… het park in 1994 werd uitgeroepen tot UNESCO erfgoed?
 • Wist je dat… Het park thuis is voor wel meer dan 300 vogelsoorten en het een populaire plek is om vogels te spotten?
 • Wist je dat… ondanks het feit dat dit bos pas in 1991 tot nationaal park werd verklaard, het al meer dan 25 duizend jaar bestaat? Daarnaast is Bwindi Impenetrable National Park het enige bos in Afrika waar berggorilla’s en chimpansees met succes naast elkaar leven

Activeiten in Bwindi Impenetrable National Park

 • Gorilla Trekking en gewenning
 • Chimpansee Trekking
 • Vogels spotten
 • Boswandelingen
 • Ontmoet de lokale Batwa bevolking

Hoe kom je bij Bwindi National Park?

Je kunt hier komen met het vliegtuig. Kihihi is de dichtstbijzijnde luchthaven voor de Buhoma en Ruhija gebieden van het park, en de luchthaven van Kisoro is de dichtstbijzijnde luchthaven voor Rushaga en Nkuringo. Als je van plan bent om tijdens je bezoek aan Oeganda ook het Queen Elizabeth National Park te bezoeken, kun je vanaf daar in ongeveer 3-4 uur naar de noordelijke rand van Bwindi rijden.

Het klimaat

Omdat Bwindi Impenetrable National Park dicht bij de evenaar ligt, heeft het een tropisch klimaat. Overdag schommelt de temperatuur meestal rond de 23 graden en ’s nachts daalt hij tot ongeveer 11 graden, afhankelijk van de hoogte. Er valt het hele jaar door regen, maar aanzienlijk minder tijdens het droge seizoen van juni tot augustus en december tot februari.

Beste reistijd

De beste tijd om Bwindi Impenetrable National Park te bezoeken is in het droge seizoen tussen juni en augustus of december tot februari. Tijdens deze maanden heb je de grootste kans op blauwe luchten en weinig regen. Tijdens de regenseizoenen oktober tot november en maart tot mei zijn de paden glad, zijn er meer muggen en mis je waarschijnlijk prachtige landschappen omdat het dan waarschijnlijk bewolkt is. Deze maanden kunnen echter goed zijn om vogels te spotten, omdat de zware regen trekvogels aantrekt.