✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Afrika

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Bezoek een dorp van de Samburu-stam

De Samburu is een aan de Maasai gerelateerde stam die leeft in het noorden van Kenia. Hier leiden ze een semi-nomadisch leven. Als je op safari gaat in het Samburu National Reserve, is een bezoek aan een van hun dorpen zeer de moeite waard.

 

Belangrijke details

  • 1 uur
  • 37,- per persoon - Prijzen onder voorbehoud
Lijkt deze activiteit je leuk? Laat het ons weten, we helpen je graag verder!

Aanvullende informatie

Net als de Maasai zijn de Samburu semi-nomadisch. Ze hebben een zeer traditionele manier van leven, en hebben – in tegenstelling tot de Maasai – hun oeroude gewoontes nog niet vergeten.

Dit bezoek van een uur vormt een uitgelezen kans om deze fantastische mensen te ontmoeten. Een bezoek begint met een traditionele welkomstdans. Dans is een belangrijk onderdeel van de Samburu-cultuur. De Samburu-dans is vergelijkbaar met die van de Maasai, met mannen die in een cirkel dansen door hoog te springen vanuit een staande positie. Zang dient als de muziek – muziekinstrumenten worden traditiegetrouw niet gebruikt.

Op de welkomstdans volgt een rondleiding door het dorp, waarmee je de manier van leven van deze mensen beter leert begrijpen. De nederzettingen van de Samburu stam heten manyatta’s. De kleine, ronde hutten in de manyatta hebben geen ramen en zijn gebouwd van huiden, modder en grasmatten die over palen uitgestrekt worden. Een deken dient als deur, en rook van het vuur binnen vindt zijn weg naar buiten door een gat in het dak. De meeste hutten bestaan uit twee kleine kamers – een voor de mannen en een voor de vrouwen – en zijn niet permanent. Rondom de hutten staat een hek om het dorp tegen wilde dieren te beschermen.

Dieren zoals runderen, geiten en schapen spelen een belangrijke rol in de Samburu cultuur. De Samburu zijn voor hun levensonderhoud afhankelijk zijn van hun vee, met melk als belangrijkste voedingsbron. Soms drinken de Samburu ook het bloed van hun koeien. Tot slot staan de Samburu bekend om hun prachtige en overdadige kralensieraden. De kleurrijke oorbellen, armbanden, enkelbanden en kettingen geven de status aan van de drager.

Omdat het dorp aan de rand van het Samburu National Reserve ligt, op slechts een klein stukje rijden van de toegangspoort, is een bezoek perfect te combineren met een safari.

Samburu National Reserve

Samburu dorp