Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Afrika

✓ Hoge service, scherpe prijzen

14 dagen Kenia: de Big Five en het paradijs

Trek vanuit Nairobi naar het noorden voor een veertiendaagse reis in het teken van de Big Five. Ga daarna voor de perfecte afsluiter naar het paradijselijke strand van Diani Beach.

Allereerst gaat deze reis naar het Ol’ Pejeta Conservancy – een prachtig safaripark waar je zowel zwarte als witte neushoorns tegenkomt. Vervolgens hebben jullie twee dagen om grote kuddes olifanten in het Samburu National Reserve te bewonderen. Daarna voert de reis naar de vele neushoorns van Solio Game Reserve en is het tijd voor een bootsafari op het betoverende Lake Naivasha. De safari eindigt met twee dagen in het beroemde Masai Mara National Reserve. Bereid je voor op een stortvloed aan wilde dieren, alvorens neer te dalen op de hagelwitte zandstranden van de Indische Oceaan.

Dit is een exclusieve privé-safari die is afgestemd op jullie persoonlijk wensen. Dat heeft een aantal voordelen. Ten eerste; een privé-safariwagen zorgt ervoor dat jullie zelf kunnen bepalen hoe laat jullie vertrekken en hoe laat jullie terugkomen, met advies van jullie persoonlijke gids. Ten tweede; eenmaal in de parken kunnen jullie net zolang bij de dieren blijven staan als jullie willen. Er zijn geen andere passagiers die dwingen om verder te rijden. En ten derde: jullie persoonlijke gids kent jullie wensen en past zijn advies daarop aan, wat deze reis gegarandeerd tot een onvergetelijk avontuur maakt… een avontuur dat morgen begint!

De geselecteerde hotels hieronder vallen in onze Gold Class. Wie meer luxe wil, kan ook kiezen voor onze Platinum- of Diamond Class hotels.

 

Onze prijzen

14 dagen Kenia: de Big Five en het paradijs - Gold
2 personen
4 personen
6 personen
Laagseizoen
(maart + april + mei + 1 november - 19 december)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Midseizoen
(de rest van het jaar)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Hoogseizoen
(januari, juli, augustus, september en 20 t/m 31 december)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)

* Bovengenoemde (richt-) prijzen zijn per persoon.
* Minderjarige kinderen (onder de zestien) krijgen korting. Deze wordt berekend in het persoonlijke reisadvies.
* Prijzen kunnen door koerswisselingen en andere factoren wijzigen en zijn daarom onder voorbehoud.

 

Deze reis is inclusief:

 • Vervoer van het Jomo Kenyatta International Airport naar de lodge.
 • Alle vervoer van en naar luchthavens.
 • Overnachtingen in de hotels en lodges.
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens de safari (volpension).
 • Safari’s in de nationale parken.
 • Luxe 4×4 safari jeep met open dak en grote ramen, speciaal voor een privé-safari.
 • Engelssprekende privé-gids tijdens de hele safari.
 • Drinkwater in de safari jeeps.
 • Entreegelden voor alle nationale parken.
 • Nederlandssprekende medewerkers op ons kantoor in Kenia.
 • Calamiteitenfonds.
 • Reserveringskosten.

 

De reis is exclusief:

 • Internationale vliegtickets en eTA.
 • Verzekeringen zoals de reis- en annuleringsverzekering of de Flying Doctorsverzekering.
vanaf €3866 p.p. *

Dag 1: Aankomst op Jomo Kenyatta International Airport

‘Jambo!’ Direct na aankomst op Jomo Kenyatta International Airport, staat onze Afrika Safari gids jullie op te wachten met een brede lach op zijn gezicht. ‘Karibu Kenya – welkom in Kenia!’

Vanaf het vliegveld neemt onze gids jullie meteen mee naar het hotel, waarbij jullie onderweg kans hebben om de eerste indrukken van het enerverende Nairobi op te doen. Bekijk de wolkenkrabbers, het verkeer met motortaxi’s en kleurrijke matatu’s (het plaatselijke openbaar vervoer) en het geharrewar van mensen in het dagelijkse Afrikaanse stadsleven…

Aarzel vooral niet om jullie gids meteen van alles te vragen, want hij kent het Keniaanse leven en de cultuur natuurlijk op zijn duimpje. En niet alleen dat, hij zal ook graag alles vertellen over de natuurparken die jullie de komende dagen gaan bezoeken. Dus vraag hem vooral de kleren van het lijf – hij zal zijn uiterste best doen om al jullie vragen te beantwoorden…!

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Boma Inn Nairobi

Dag 2: Ol' Pejeta Conservancy

Op drie tot vier uur rijden van Nairobi vinden jullie vandaag de hemel op aarde voor neushoornliefhebbers. Want het Ol’ Pejeta Conservancy is met honderdveertig zwarte neushoorns het grootste reservaat in Oost- en Centraal Afrika voor deze magnifieke beesten.

De zwarte neushoorn staat sinds 1993 op de lijst van ernstig bedreigde dieren. Er waren er op dat moment wereldwijd nog maar 2300 neushoorns in leven, maar inmiddels is dat aantal weer gestegen tot boven de vijfduizend. In Ol’ Pejeta zelf groeide het aantal van twintig in 1995 tot een populatie van honderdveertig neushoorns vandaag de dag. Daarnaast leven de laatste twee noordelijke witte neushoorns ter wereld hier samen met 39 zuidelijke witte neushoorns.

Een bezoek aan Ol’ Pejeta is ook de moeite waard vanwege de opvang van mishandelde chimpansees bij het Sweetwaters Sanctuary, en simpelweg vanwege de Big Five en vele andere dieren die hier te vinden zijn.

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Sweetwaters Serena Camp

Dag 3: middagsafari in Samburu National Reserve

Met een prachtige natuur en een overvloed aan wilde dieren, ervaar je in het Samburu National Reserve het soort safari dat je normaal gesproken alleen op National Geographic ziet. Op vijf uur rijden vanaf Ol’ Pejeta bestaat dit park uit een semi-droge woestijn, uitgestrekte savannes en een rivier die veel dieren trekt.

Samburu National Reserve heeft een oppervlakte van 165 vierkante kilometer en met negenhonderd olifanten die er in grote groepen rondtrekken, is dit een indrukwekkend park om te bezoeken. In Samburu zwerven vier van de Big Five (leeuw, luipaard, olifant en buffel) over de savanne, alsmede de Samburu Special Five: de wilde hond, de Grevy’s zebra, de gerenuk, de Somali struisvogel en de Beisa antilope. De oevers van de Ewaso Nyiro rivier zijn daarbij perfect om wilde dieren te zien, aangezien dit de enige bron van water is tijdens het droge seizoen.De rivier vormt tevens de thuisbasis van krokodillen en nijlpaarden, die hier verkoeling zoeken of de oever afspeuren voor een prooi.

 

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Samburu Sopa Lodge

Dag 4: hele dag safari Samburu National Reserve

Vandaag zijn jullie van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat in Samburu, en hebben jullie alle tijd om de Big Five te zoeken en stil te staan bij grote groepen olifanten. Vooral de ochtend en het einde van de middag zijn hier perfect voor, want midden op de dag kan het heet worden. Wie wil, kan dan even terug naar het hotel, of juist op bezoek gaan bij de mooie mensen van de Samburu-stam.

De Samburu is een traditionele stam die familie is van de Maasai. Ze leven in afgescheiden boma’s: kleine dorpjes binnen een omheining van takken. De hutten hebben ronde daken gemaakt van koeienmest, aangezien de Samburu herders zijn met voornamelijk koeien, schapen en geiten. De vrouwen van de Samburu staan bekend om hun ingewikkelde en veelkleurige kettingen en hoofdversieringen, die ze zelf maken van kleine kraaltjes.

Bezoek tussen de safari’s door een van deze boma’s om een beeld te vormen van het traditionele leven van de Samburu. Bekijk de huisjes, leer meer over hun leven, het maken van de kettingen maken en de geheime boodschappen (!) die de vrouwen daarin verwerken.

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Samburu Sopa Lodge

Dag 5: Solio Game Reserve

Vandaag rijden jullie naar het Solio Game Reserve, een beschermd natuurgebied in eigen beheer, dat zich richt op de bescherming van neushoorns. Dit natuurgebied ligt in een dal tussen de hoge hellingen van Mount Kenya en de pieken van Aberdare Mountains in. Iets ten noorden van Nairobi, biedt het hier een veilige thuishaven voor zo’n tweehonderd neushoorns.

Het Solio Game Reserve (oftewel de Solio Ranch) was ooit een goedlopend boerenbedrijf met koeien. In 1973 werd een deel omgezet naar een beschermd gebied voor wilde dieren. Vandaag de dag is dit een privégebied van bijna 20 hectare in grootte, waarvan 8 hectare bestemd is voor de bescherming van zowel zwarte als witte neushoorns. Deze machtige beesten leven hier samen met onder andere buffels, zebra’s, giraffen, elanden, antilopes, waterbokken, everzwijnen en meer. Soms zie je hier tot wel veertig neushoorns tegelijk!

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Rhino Watch Safari Lodge

Dag 6: Lake Naivasha & Crescent Island

Het betoverende Lake Naivasha ligt op 1884 meter boven zeeniveau. Vandaag rijden jullie in vijf uur vanaf Lake Nakuru naar dit 139 vierkante kilometer grote zoetwatermeer. Lake Naivasha is omringd door moerassen, bossen en rotsen en de perfecte plek voor een bootsafari. Vaar tussen groepen nijlpaarden door terwijl je verrekijker helpt om de meest bijzondere vogels te spotten. Daarna maken jullie een wandelsafari met gids op Crescent Island (‘het verborgen juweeltje van Naivasha’), dat middenin het meer ligt.

Tussen 1937 en 1950 vormde Lake Naivasha een landingsbaan voor vliegtuigen van Imperial Airways. Zij vlogen van Durban naar Dublin in een tijd dat deze reis een paar dagen duurde. Vandaag de dag is het meer een populair dagje uit voor mensen uit Nairobi, onder andere omdat het zo dichtbij de hoofdstad ligt.

Lake Naivasha is de perfecte plek voor bijzondere bootsafari’s, omdat je hier tussen groepen nijlpaarden en flamingo’s door kunt varen. Het meer wordt omringd door moerassen, bossen en rotsformaties en aan de oevers zie je regelmatig zebra’s, gnoes en giraffen. Op de bootsafari volgt de wandelsafari met gids op Crescent Island (het ‘verborgen juweel van Naivasha’) in het midden van het meer. Dit is een bijzondere ervaring, omdat de sfeer je doet denken aan de film Out of Africa uit 1985, die hier inderdaad voor een groot deel is opgenomen.

 

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Sawela Lodge

Dag 7: middagsafari in Masai Mara National Reserve

Vandaag maken jullie een mooie vier uur durende rit vanaf Lake Naivasha door de Keniaanse Rift Valley naar het Masai Mara National Reserve. Bereid je mentaal voor, want de uitgestrekte savannes van de Masai Mara zijn werkelijk adembenemend…!

Na de lunch doen jullie de eerste echte indrukken op van de eindeloze Maravlaktes en haar wilde dieren. De Masai Mara grenst aan Tanzania’s Serengeti National Park en deze twee gebieden samen vormen het toneel voor Afrika’s meest bekende natuurwonder: de jaarlijkse Grote Trek. Dit zijn meer dan 2,5 miljoen hoefdieren die de regens en groene weides volgen, terwijl ze samen over de vlaktes van zowel de Serengeti als de Masai Mara trekken.

De naam Masai Mara is een eerbetoon aan de Masai. De Masai (ook wel Maasai) leven hier al eeuwen en trokken ooit vanuit het Nijlbekken naar het noorden. Mara betekent gevlekt in de Maa-taal en refereert naar het omringende landschap vol korte struiken verspreid over een uitgestrekte savanne.

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Zebra Plains Mara Camp

Dag 8: een hele dag safari in Masai Mara National Reserve

De Masai Mara staat bekend om haar overvloed aan wilde dieren, die hebben jullie de hele dag de tijd om ze allemaal te gaan zien! Er leven hier meer dan 95 verschillende diersoorten en meer dan vierhonderd vogelsoorten. Van half juli tot half oktober trekken de kuddes van de Grote Trek over de Maravlaktes. Dit betekent dat enorme kuddes gnoes, zebra’s, gazelles, antilopes en impalas te zien zijn in hun poging de Mara rivier over te steken.

In andere maanden kan je hier de beroemde Big Five zien, en daarnaast jachtluipaarden, cervalkatten, hyena’s, grootoorvossen, zwarte en gestreepte jakhalzen, nijlpaarden, krokodillen, bavianen, everzwijnen, topi’s, elanden, waterbokken, oribi’s, rietbokken en nog veel en veel meer. Het perfecte einde van jullie safari-avontuur!

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Zebra Plains Mara Camp

Day 9 - 13: Diani Beach

Diani Beach ligt twintig kilometer ten zuiden van Mombasa op een uur vliegen van Nairobi. Vandaag laten jullie vroeg in de ochtend de Masai Mara achter jullie, om in zes uur naar Nairobi te rijden. Vanaf Nairobi vliegen jullie direct naar het vijftien kilometer lange strand van Diani. Dit is een paradijselijk strand met rijen kokospalmen, helwit zand, fantastische zonsondergangen, mooie resorts, sterrenrestaurants, watersportcentra en zelfs wilde dieren – Diani Beach heeft het allemaal.

Diani Beach heeft een indrukwekkend onderwaterleven voor mensen die de Indische Oceaan willen verkennen. Het leven onder water varieert van bultrug walvissen (september) tot walvishaaien (januari tot maart) en dolfijnen (het hele jaar), tot zeepaardjes en allerlei tropische vissen – de safari gaat onder water gewoon door.

Breng de dag door met duiken, snorkelen, kitesurfen, windsurfen, boottochtjes, jetskiën of natuurlijk gewoon met zonnebaden op het strand. Het is ook mogelijk om een dagtochtje te maken naar het nabijgelegen Mombasa – struin door de steegjes van de oude stad en geniet van deze bruisende metropool met haar Arabische invloeden.

 

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Papillon Lagoon Reef Hotel

Dag 14: Klaar voor jullie vlucht naar huis...?

Aan alles komt een einde, en dus vliegen jullie vandaag vliegen terug naar huis. Geniet van de laatste uren aan het mooie strand van Diani Beach voor onze chauffeur jullie naar Mombasa brengt voor jullie vlucht naar huis.

Liefhebbers van historische steden kunnen deze laatste dag nog Mombasa ontdekken (op twintig kilometer rijden van Diani). Deze stad is zeker de moeite waard met haar beroemde oude centrum, zicht op zee, overvloedige markten en verschillende historische trekpleisters. Mombasa is veel kleiner dan Nairobi, maar geeft met haar oude gebouwen, klinkerstraten, Arabische invloeden en alle handeltjes overal een totaal andere ervaring…!

Hoe boek je deze safari?

 1. Maak een keuze uit onze Gold, Platinum of Diamond Class hotels bovenaan deze pagina.
 2. Druk op de knop met de prijs onderaan deze pagina.
 3. Vul de gewenste vertrekdatum in (bij benadering).
 4. En verstuur…! Wij reageren dan zo snel mogelijk met een op maat gemaakt reisadvies.