✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Afrika

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Safari Kenia

Altijd al van een safari in Kenia gedroomd? Leeuwen op de savanne, olifanten voor je auto of de Grote Trek op de Masai Mara, het staat bij veel fervente reizigers op de bucketlist.

Bekijk hier onze voorbeeld safari reizen in Kenia en laat je inspireren. Vraag geheel vrijblijvend een reisvoorstel op maat aan.

Al onze safari’s in Kenia (voorbeeldreizen)

  • Prijs per persoon is inclusief een privégids, een safari-jeep, hotel- en parkkosten (gebaseerd op safari reis met zes personen). De prijs is exclusief internationale vliegtickets.
  • Afrika Safari is de expert in safari’s in Kenia en overige landen in Afrika. Met ons eigen kantoor in Kenia, jaren van ervaring en plaatselijk personeel dat meerdere talen spreekt, ben je bij ons verzekerd van een zorgeloze reis .

Zie jij zo’n avontuurlijke safari in Kenia ook wel zitten? Wij van Afrika Safari maken safariprogramma’s om je vingers bij af te likken, helemaal afgestemd op jouw persoonlijke behoeftes. Kijk welke voorbeeldreis je aanspreekt, beslis welke nationale parken je wil zien en stuur ons een mail met al je wensen. Samen stellen we de Kenia safari van jullie dromen samen!

Wat zijn de belangrijkste redenen om in Kenia op safari te gaan?

Er zijn drie grote redenen om op safari in Kenia te gaan: de Big Five, de Grote Trek en het relatief grote aantal neushoorns.

Er is op deze wereld maar weinig dat meer indrukwekkend is dan de Grote Trek. Voel hoe het trillen van de grond toeneemt als miljoenen dieren tegelijk dichterbij komen, al denderend over de Masai Mara. Afrika is het enige continent ter wereld waar je nog zo veel beesten in één keer bij elkaar kunt zien.

Fans van de Big Five kunnen ook gerust zijn. Kenia is HET land van de Big Five, met gezonde populaties olifanten, buffels, leeuwen, luipaarden en neushoorns die in vrijwel alle grote nationale parken te bewonderen zijn. Denk aan Amboseli, Tsavo, de Masai Mara en Lake Nakuru. Tot slot zijn er de laatste jaren redelijk veel succesvolle broedprogramma’s voor neushoorns, met inmiddels goede aantallen in onder andere Ol’ Pejeta en Solio in het Laikipia District.

Behalve dat, zijn de natuur en de enorme biodiversiteit ook reden om op safari in Kenia te gaan. Er zijn enorm veel vogelsoorten (vaak honderden verschillende soorten per park), veel bijzondere diersoorten (de Samburu Special Five) en een indrukwekkend aantal verschillende landschappen en uitzichten. Denk aan de eindeloze horizon in de Masai Mara, het tropische regenwoud van Kakamega, de ontzettend mooie safariparken in het noorden van het land, en de uitzichten op de Kilimanjaro in Amboseli in het zuiden.

Tot slot kom je hier ook cultureel aan je trekken: dit is het land van de Maasai, Samburu, Turkana en andere traditionele stammen.

Hoe ziet een dag safari in Kenia eruit?

Een perfecte dag vol safari in Kenia begint met opstaan bij het krieken van de dag met de geluiden van de Afrikaanse savanne om je heen. Na een heerlijk, gezond ontbijt ga je met de persoonlijke chauffeur op weg in de safariwagen. De ochtend is, samen met de laatste uren voor zonsondergang, de beste tijd om op zoek te gaan naar wilde dieren, omdat ze dan het meest actief zijn.

Een dag tijdens je safari in Kenia begint op tijd. Van de vroege ochtend tot aan de lunch zwerf je over de savanne, op zoek naar alle wilde dieren die de Keniaanse savanne rijk is. Daarna kan je ervoor kiezen om voor de lunch terug naar het tentenkamp te gaan, of om onderweg te gaan picknicken met een lunchbox.

Tot vlak voor zonsondergang dwaal je dan verder over de savanne, waarna het tijd is voor de beroemde sundowner. Met een favoriet aperitief in de hand kijk je uit over het weidse landschap terwijl je de zon ziet ondergaan. Dan terug naar het tentenkamp voor een heerlijke douche, gevolgd door een diner bij kaarslicht. Tot slot ga je met de kippen op stok want als de volgende dag de zon opkomt, begint het allemaal weer opnieuw.

Hoe veilig is een safari Kenia?

Over het algemeen is een safari in Kenia veilig, maar er zijn een paar belangrijke dingen om te weten. Nairobi (en in mindere mate een paar andere Keniaanse steden) heeft de reputatie van een gewelddadige stad met veel misdaad. De meeste bezoekers zullen hier amper iets van merken, maar toch is het goed om voorzorgsmaatregelen te nemen en de veiligheidsadviezen van de gids op te volgen. Je kunt het risico beperken door minder tijd in Nairobi en andere steden door te brengen en door vooral ’s avonds en ’s nachts ter vermijden daar de straat op te gaan.

Gevaar door wilde dieren is er amper; de meeste Keniaanse safaribedrijven hebben uitstekende veiligheidsreputaties, en zolang je de instructies en aanwijzingen van de gids opvolgt, verloopt een safari in Kenia probleemloos.

Wat voor soort hotels kan ik verwachten op een safari in Kenia?

Over het algemeen geldt: hoe hoger de prijzen van je safari in Kenia, hoe mooier de accommodatie. In het goedkope segment vind je campings die vaak een minimum aan comfort bieden, soms erg druk zijn en niet altijd op de beste plekken in de parken liggen. Aan de andere kant zijn ze wel goedkoop en zijn er vaak goede douches en toiletten.

Lodges zijn de meest voorkomende soort accommodaties tijdens een safari in Kenia, maar de kwaliteit varieert nogal. Veel lodges in de reservaten en natuurparken liggen op geweldige locaties, maar zijn verouderd en moeten gerenoveerd worden. Andere lodges zijn recentelijk verbouwd en inmiddels van alle gemakken voorzien.

Een andere optie voor accomodatie tijdens je safari in Kenia zijn tentenkampen. Hier slaap je in grote inlooptenten, ook in de rondreizende varianten. Die lijken qua grootte op de kamers in de lodges, maar hebben muren en daken van canvas. Dit betekent dat je de geluiden van de Afrikaanse nacht tot in je bed kunt horen. Kamers in lodges en tentenkampen zijn over het algemeen voorzien van comfortabele (geen camping-) bedden, een bureau en een privé-badkamer. Sommige lodges en kampen bieden zelfs een buitendouche – een omheinde douche buiten zonder dak!

Hoe vind ik een betrouwbare reisagent voor mijn safari in Kenia?

De beste manier om een Keniaanse safari te vinden is door de ervaringen van andere reizigers te  lezen. Deze beoordelingen beantwoorden vaak vragen voordat je ze überhaupt gesteld hebt. Daarnaast kan je hieraan zien hoe professioneel gebruikte reisagenten zijn.

Verder is het aan te raden contact op te nemen met het safaribedrijf voor je boekt, en ze alle vragen te stellen die je hebt. Vraag naar de manier van vervoer, het aantal maaltijden, het safarischema, het aantal talen dat een gids spreekt of hoeveel andere reizigers er mee gaan. Wees specifiek. Niet alle reisagenten bieden op maat gemaakte Kenia safari’s, en het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. In hoeverre een reisagent je vragen wil beantwoorden, is ook een indicatie van hoe ze tijdens de safari met hun klanten omgaan.

Mocht je interesse hebben in een safari in Kenia, aarzel dan vooral niet contact met een van onze reisconsulenten op te nemen of vraag direct een vrijblijvend reisvoorstel op maat aan.

Veel gestelde vragen

Wat kost een safari in Kenia?

De kosten van een safari variëren, en hangen af van de duur van je safari, de mate van luxe in de hotels en het aantal mensen in het gezelschap. Dat gezegd hebbende, kent Kenia uitstekende opties voor mensen met een wat lager budget (vanaf 175 USD per persoon per dag) én voor mensen met een hoger budget die een luxe Kenia safari zoeken (tot 1000 USD per persoon per dag).

Wat is de beste tijd om op safari naar Kenia te gaan?

De beste periode om in Kenia op safari te gaan, loopt van juni tot oktober. Dit is de droge tijd en de periode van de grote trek van gnoes en zebra’s in de Masai Mara. Een nadeel van deze periode is dat dit het hoogseizoen is (op juni na, een mooie maand voor een bezoek) met bijbehorende prijzen en drukte.

Andere mensen zijn fan van een bezoek tussen november en februari – trekvogels komen dan aan, de regen is geen grote stoorzender, en de natuur is mooi groen. De meeste reizigers vermijden het regenseizoen (april en mei), al zijn de prijzen dan het gunstigst.

Hoeveel dagen duurt een safari in Kenia?

Je kunt een safari in Kenia zo lang of zo kort laten duren als je zelf wilt. Sommige mensen vinden het voldoende om in twee dagen de Masai Mara te verkennen, terwijl anderen aan tien parken nog niet genoeg hebben. Een en ander hangt natuurlijk af van de tijd en het budget dat iemand heeft. Wij raden aan om tenminste een drie of vier parken te doen, omdat de natuur en de wilde dieren per park behoorlijk kunnen verschillen!

Welke wilde dieren zie je tijdens een safari in Kenia?

Kenia staat bekend om de De Big Five en je kunt er ook Grote Trek aanschouwen. De Big 5 zijn de olifant, leeuw, neushoorn, buffel en luipaard. De Grote Trek bestaat voornamelijk uit gnoes, zebra’s en gazelles.

Daarnaast zijn er vele vogelsoorten en de vele inheemse en zeldzame diersoorten (zoals bijvoorbeeld de Samburu Special Five). Behalve dat zie je tijdens je safari in Kenia natuurlijk ook overal de andere wilde dieren zoals apen, giraffen, nijlpaarden en hyena’s.

Wat moet ik meenemen op safari in Kenia?

Een safari in Kenia is eigenlijk net als een vakantie in een tropisch land, en wat je mee moet nemen (denk muggenmelk, zonnebrandcrème, een hoed of pet, een zonnebril, luchtige kleding) is dus ook bijna hetzelfde. Voor de safari zelf raden we aan daarnaast kleren mee te nemen in aardse tinten (ecru, groen, bruin), een verrekijker, een goede camera (met goede zoomlens) en dichte schoenen. Daarnaast is het raadzaam een vest of jas mee te nemen voor koelere avonden in de hoger gelegen gebieden.