Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Afrika

✓ Hoge service, scherpe prijzen

10 dagen Kenia: zuidoostelijke vibes en strand

Begin in Mombasa, bezoek de vier safariparken in het zuidoosten van Kenia en eindig op het strand!

Deze mooie rondreis begint in Mombasa op de mooie stranden ten noorden van de stad. Vandaar ga je verder naar de groene heuvels en de inheemse wilde dieren van het Taita Hills Wildlife Sanctuary. Vervolgens wachten Tsavo West National Park en het Amboseli National Park op jullie, met de enorme kuddes olifanten en een uitzicht op de Kilimanjaro. Ga tijdens de laatste twee safaridagen op zoek naar de Big Five in het uitgestrekte Tsavo East National Park, om tot slot de laatste vier dagen op één van de mooiste stranden van Afrika door te brengen.

Dit is een exclusieve privé-safari die is afgestemd op jullie persoonlijk wensen. Dat heeft een aantal voordelen. Ten eerste; een privé-safariwagen zorgt ervoor dat jullie zelf kunnen bepalen hoe laat jullie vertrekken en hoe laat jullie terugkomen, met advies van jullie persoonlijke gids. Ten tweede; eenmaal in de parken kunnen jullie net zolang bij de dieren blijven staan als jullie willen. Er zijn geen andere passagiers die dwingen om verder te rijden. En ten derde: jullie persoonlijke gids kent jullie wensen en past zijn advies daarop aan, wat deze reis gegarandeerd tot een onvergetelijk avontuur maakt… een avontuur dat morgen begint!

De geselecteerde hotels hieronder vallen in onze Gold Class. Wie meer luxe wil, kan ook kiezen voor onze Platinum- of Diamond Class hotels.

Onze prijzen

10 dagen Kenia: zuidoostelijke vibes en strand - Gold
2 personen
4 personen
6 personen
Laagseizoen
(maart + april + mei + 1 november - 19 december)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Midseizoen
(de rest van het jaar)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Hoogseizoen
(januari, juli, augustus, september en 20 t/m 31 december)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)

* Bovengenoemde (richt-) prijzen zijn per persoon.
* Minderjarige kinderen (onder de zestien) krijgen korting. Deze wordt berekend in het persoonlijke reisadvies.
* Prijzen kunnen door koerswisselingen en andere factoren wijzigen en zijn daarom onder voorbehoud.

 

Deze reis is inclusief:

 • Vervoer van het Moi International Airport naar de lodge en terug.
 • Overnachtingen in de hotels en lodges.
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens de safari (volpension).
 • Safari’s in de nationale parken.
 • Luxe 4×4 safari jeep met open dak en grote ramen, speciaal voor een privé-safari.
 • Engelssprekende privé-gids tijdens de hele safari.
 • Drinkwater in de safari jeeps.
 • Entreegelden voor alle nationale parken.
 • Nederlandssprekende medewerkers op ons kantoor in Kenia.
 • Calamiteitenfonds.
 • Reserveringskosten.

 

De reis is exclusief:

 • Internationale vliegtickets en eTA.
 • Verzekeringen zoals de reis- en annuleringsverzekering of de Flying Doctorsverzekering.
vanaf €1772 p.p. *

Dag 1: Aankomst op Moi International Airport

‘Jambo!’ Direct na aankomst op Moi International Airport, staat onze Afrika Safari gids jullie op te wachten met een brede lach op zijn gezicht. ‘Karibu Kenya – welkom in Kenia!’

Vanaf het vliegveld neemt onze gids jullie meteen mee naar het hotel in Bamburi, een prachtig strand ten noorden van het centrum van Mombasa. Onderweg krijg je de eerste indrukken van deze levendige stad. Bekijk de historische gebouwen, het verkeer met motortaxi’s en kleurrijke matatu’s (het plaatselijke openbaar vervoer) en het geharrewar van mensen in het dagelijkse Afrikaanse leven…

Aarzel vooral niet om jullie gids meteen van alles te vragen, want hij kent het Keniaanse leven en de cultuur natuurlijk op zijn duimpje. En niet alleen dat, hij zal ook graag alles vertellen over de natuurparken die jullie de komende dagen gaan bezoeken. Dus vraag hem vooral de kleren van het lijf – hij zal zijn uiterste best doen om al jullie vragen te beantwoorden…!

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Severin Sea Lodge

Dag 2: Taita Hills & Lumo Conservancy

Taita Hills Wildlife Sanctuary en het Lumo Conservancy zijn twee privé natuurparken vlakbij elkaar, op drie tot vier uur rijden van Mombasa.

Het bestaat uit heuvels begroeid met regenwoud en groene grasvlaktes vol wilde dieren op de lagergelegen delen. Taita Hills is onderdeel van de Eastern Arc bergketen en een van de oudste bergketens van Afrika mee veel inheemse diersoorten haar 110 vierkante kilometer. Kenia’s meest bedreigde vogelsoorten leven hier: de Taita apalis en de Taita lijster. Maar ook de Taita paarsglimmende slang, de Taita gehoornde kameleon, de Taita valk, de Taita witoog en de zuidelijke slangarend vind je hier. Behalve dat zijn de gebruikelijke safaridieren hier ook te zien: de Afrikaanse bosolifant, leeuwen, jachtluipaarden, buffels, luipaarden, hyena’s, giraffen en zebra’s.

Lumo Conservancy is eveneens een heerlijke plek voor game drives en in een dag kan je beide parken aandoen. In Lumo is het ook mogelijk om voor een meerprijs een nachtsafari te doen.

 

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Taita Hills Safari Resort & Spa

Dag 3: Tsavo West National Park

Met groene heuvels, savanne, water en lavarotsen van nabijgelegen vulkanen heeft het Tsavo West National Park een zeer divers landschap. Dit enorme park ligt op twee uur rijden van Taita Hills en telt 9065 vierkante kilometer in oppervlakte en alle leden van de Big Five. Zij delen het land met giraffen, zebra’s, antilopes en vele verschillende vogels.

Tsavo West is beroemd vanwege de Shetani Lavavelden, waar vijftig vierkante kilometer zwart vulkanische rots zich over het land uitstrekt. Ook de Mzima Springs zijn de moeite van een bezoek waard; dit is een serie van vier natuurlijke waterbronnen met tweehonderd liter kristalhelder water dat vanonder de lavarotsen vandaan komt. Nijlpaarden en krokodillen zijn in hun element in dit heldere water, en zijn daarom goed te zien!

De twee Tsavoparken zijn opgericht in 1948 en behoren tot de oudste safariparken van Kenia. Ze zijn van elkaar gescheiden door de snel- en spoorweg die kuststad Mombasa met de hoofdstad Nairobi verbindt. Vanaf Amboseli is het slechts drie uur rijden naar Tsavo West.

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Kilaguni Serena Safari Lodge

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Severin Safari Camp

Dag 4: Amboseli National Park

Amboseli National Park ligt op de grens van Kenia met Tanzania op drie uur rijden van Tsavo West National Park. Amboseli heeft een oppervlakte van bijna vierhonderd vierkante kilometer en een geweldig uitzicht op de prachtig besneeuwde toppen van de Kilimanjaro. Je vindt hier veel wilde dieren, maar het staat voornamelijk bekend om haar grote kuddes olifanten. Hier maak je kans op een paar iconische foto’s van olifanten, met Afrika’s hoogste berg op de achtergrond…!

De Masai leven hier vlakbij en het park heeft haar naam aan hen te danken: Het Kioko meer is een meer middenin het park dat in het droge seizoen volledig droogvalt. De asachtige aarde die overblijft wordt amboseli genoemd door de Masai. Hier komt de naam van het park vandaan. Een bezoek aan Amboseli National Park valt mooi te combineren met een bezoek aan één van de dorpen van deze indrukwekkende stam.

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Tulia Camp Amboseli

Dag 5: middagsafari in Tsavo East National Park

Het Tsavo East National Park ligt op zeven uur rijden van Amboseli en is indrukwekkend en immens met zijn 13.000 vierkante kilometer in oppervlakte. Het staat vooral bekend om de vele leeuwen en olifanten die er rondstruinen. Hier zwerf je over de uitgestrekte savanne op het Yatta Plateau, terwijl grote groepen olifanten door het rode stof banjeren. Onderweg kom je een spectaculair aantal andere beesten tegen. Alle leden van de Big Five hebben hier een thuis, samen met zebra’s, Afrikaanse wilde honden, jachtluipaarden, antilopes, impala’s enzovoort, enzovoorts.

Er zijn een paar plekken in Tsavo die echt perfect zijn voor het observeren van wilde dieren: Madunda Rock, Lugard Falls en de Aruba Dam. De 1,6 kilometer lange rots van Madunda biedt een prachtig zicht op dieren die aan de voet van de rots verkoeling zoeken. Lugard Falls is geen echte waterval, maar een serie stroomversnellingen vol met nijlpaarden en krokodillen. En tot slot de Aruba Dam zorgt voor een stuwmeer in de Voirivier dat de favoriete drinkplek is van veel dieren. Tsavo East National Park heeft het dus allemaal!

Dag 6: hele dag safari in Tsavo East National Park

Vandaag hebben jullie de hele dag om de diverse schoonheid van Tsavo East National Park te ontdekken, en hopelijk alle leden van de Big Five te gaan zien.

Eeuwenlang vond je in dit deel van Kenia alleen dieren en kleine stammen. Vanaf 1890 echter begonnen de Britten in dit gebied te investeren, om zo het binnenland te kunnen koloniseren. Ze bouwden een spoorbaan midden door Tsavo, en verbonden zo Mombasa met Nairobi. Het gebied tussen de twee steden was immens en niet geschikt voor landbouw, waardoor de overheid in 1948 besloot hier een safaripark op te richten waar olifanten en neushoorns vrij konden leven zonder bejaagd te worden.

De bouw van de spoorweg was echter traumatisch. Veel bouwers verloren hun leven tijdens het werk, onder andere door een tweetal leeuwen die wekenlang het kamp van de spoorwegbouwers terroriseerden. Ze vermoordden 135 arbeiders voor ze werden neergeschoten. Hierdoor staat Tsavo East tot op de dag van vandaag bekend om haar mens-etende leeuwen en er is zelfs een Man Eaters Lodge. Maar wees niet bang, want ook al leven er meer dan honderd leeuwen in Tsavo, mensenvlees heeft al in geen jaren meer op hun menu gestaan…!

Dag 7 - 9: Diani Beach

Vandaag rijden jullie in zeven uur van Tsavo East National Park direct naar het vijftien kilometer lange strand van Diani Beach. Dit is een paradijselijk strand met rijen kokospalmen, helwit zand, fantastische zonsondergangen, mooie resorts, sterrenrestaurants, watersportcentra en zelfs wilde dieren – Diani Beach heeft het allemaal.

Diani Beach heeft een indrukwekkend onderwaterleven voor mensen die de Indische Oceaan willen verkennen. Het leven onder water varieert van bultrug walvissen (september) tot walvishaaien (januari tot maart) en dolfijnen (het hele jaar), tot zeepaardjes en allerlei tropische vissen – de safari gaat onder water gewoon door.

Breng de dag door met duiken, snorkelen, kitesurfen, windsurfen, boottochtjes, jetskiën of natuurlijk gewoon met zonnebaden op het strand.

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Papillon Lagoon Reef Hotel

Dag 10: Klaar voor jullie vlucht naar huis...?

Aan al het goede komt een eind, en dus vliegen jullie vandaag terug naar huis. Geniet van de laatste uren aan het mooie strand van Diani Beach voor onze chauffeur jullie naar Mombasa brengt voor de vlucht naar huis.

Liefhebbers van historische steden kunnen deze laatste dag nog Mombasa ontdekken. Deze stad is zeker de moeite waard met haar beroemde oude centrum, zicht op zee, overvloedige markten en verschillende historische trekpleisters. Mombasa is veel kleiner dan Nairobi, en geeft met haar oude gebouwen, klinkerstraten, Arabische invloeden en alle handeltjes overal een totaal andere ervaring…!

Wil je stiekem langer blijven? In plaats van naar huis kan je ook naar nog een ander safaripark, of een paar dagen extra op het strand doorbrengen. Vraag onze verkopers naar de mogelijkheden!

Hoe boek je deze safari?

 1. Maak een keuze uit onze Gold, Platinum of Diamond Class hotels bovenaan deze pagina.
 2. Druk op de knop met de prijs onderaan deze pagina.
 3. Vul de gewenste vertrekdatum in (bij benadering).
 4. En verstuur…! Wij reageren dan zo snel mogelijk met een op maat gemaakt reisadvies.