Kenia safari

14 dagen Kenia: Grand Slam van de safari’s

Vanaf €3533* / 24/7 service / 14 dagen

*prijs p.p. incl. gids, safari-jeep, hotel en park fees (gebaseerd op 6 personen)

Background mask

14 dagen Kenia: Grand Slam van de safari’s

Deze reis door Kenia is de grand slam onder de safari’s. De reis is maar liefst 14 dagen lang en dus perfect voor wie zich volledig wil onderdompelen in de Afrikaanse flora en fauna, en zo veel mogelijk wil zien!

Dit safari-avontuur begint met een ontmoeting met de zeldzame neushoorn in het Ol’ Pejeta Conservancy, gevolgd door twee dagen in Samburu National Reserve. Dit park zit vol met uitzonderlijke dieren, waaronder de Samburu Special Five. Vervolgens voert de route je naar het Solio Game Reserve, waar je nogmaals oog in oog kunt komen te staan met neushoorns. Daarna staat het betoverende Lake Nakuru op het programma, waar je nijlpaarden, flamingo’s en misschien wel boomklimmende leeuwen kunt spotten.

Hierna breng je twee bijzondere dagen door in het Masai Mara National Reserve, dat beroemd is vanwege de Grote Trek die hier jaarlijks vanaf eind juli te zien is. Een bootsafari op Lake Naivasha is het volgende avontuur. In Amboseli wachten dan nog grote kuddes olifanten, met de Kilimanjaro in Tanzania op de achtergrond. Je safari eindigt in twee van Kenia’s grootste en oudste safariparken: Tsavo West en Tsavo East National Park, waar je nog een laatste keer wordt getrakteerd op prachtige Afrikaanse landschappen en een uitzonderlijk dierenrijk.

Maak je droomreis waar met Afrika Safari

Bij Afrika Safari kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Reisroute

 • Dag 1: Aankomst op Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi
 • Dag 2: Ol' Pejeta Conservancy
 • Dag 3: Samburu National Reserve
 • Dag 4: Samburu National Reserve
 • Dag 5: De Solio Ranch Conservancy
 • Dag 6: Lake Nakuru National Park
 • Dag 7: Rit naar het Masai Mara National Reserve naar een accommodatie buiten het park + Wandelsafari bij Zebra Plains + Masai Mara National Reserve
 • Dag 8: Masai Mara National Reserve
 • Dag 9: Boottocht op Lake Naivasha en wandelsafari op Crescent Island
 • Dag 10: Sundowner bij Tulia Amboseli + Amboseli National Park
 • Dag 11: Amboseli National Park
 • Dag 12: Tsavo West National Park
 • Dag 13: Tsavo East National Park
 • Dag 14: Vlucht naar huis vanuit Nairobi (niet inbegrepen in de prijs) + Rit terug naar Nairobi

Dag 1

Aankomst op Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi

Zodra je Jomo Kenyatta International Airport uitloopt, staat onze persoonlijke Afrika Safari gids op je te wachten met een brede lach op z'n gezicht: 'Karibu Kenya - welkom in Kenia!' De gids brengt je direct naar je hotel, terwijl je onderweg de eerste indrukken van Nairobi opdoet. De volgende dag neemt de gids je mee op een exclusieve, privé-safari waarvan je zelf het tempo bepaalt. Geniet van de luxe van een eigen safarijeep en maak gebruik van de vrijheid door zo lang je wilt naar de dieren te kijken!

Accommodaties:

Dag 2

Ol' Pejeta Conservancy

Het Ol' Pejeta Conservancy is een beschermd natuurgebied speciaal voor bedreigde diersoorten. Voor neushoornfans is dit de hemel op aarde met meer dan 100 zwarte neushoorns, zo'n 40 noordelijke witte neushoorns EN de twee laatste zuidelijke witte neushoorns ter wereld. De noordelijke witte neushoorns kan je zelfs van dichtbij benaderen! Behalve neushoorns, vind je hier bedreigde soorten zoals de Afrikaanse wilde hond, de oryx, Jackson's hartebeest en Grevy's zebra en een opvang voor mishandelde chimpansees.

Accommodaties:

Dag 3 - 4

Samburu National Reserve

Samburu National Reserve is een perfecte plek voor het eerste deel van een safari avontuur, met een droog semi-woestijn en savannelandschap met enorme vergezichten en grote aantallen dieren. Hier vind je vier van de Big Five en de Samburu Special Five - vijf zeldzame dieren die je alleen in Samburu allemaal tegelijk kunt zien. De centrale Ewaso Nyiro rivier is de beste plek om ze te vinden, terwijl je net buiten het park de fascinerende Samburustam kunt onmoeten en hun speciale manier van leven kunt bewonderen.

Accommodaties:

Dag 5

De Solio Ranch Conservancy

Van grijze reuzen en buffels tot oryxen en impala's en alles ertussenin. Je spot deze dieren op spannende safari's, wandelingen met een gids en tijdens picknicks midden in de natuur. Wat het bijzonder maakt is dat het Solio Ranch Conservancy een wildreservaat is dat neushoorns beschermd in Kenia. Ben je na een dag nog steeds niet uitgekeken? Blijf er de nacht ook en slaap in the middle of nowhere.

Accommodaties:

Dag 6

Lake Nakuru National Park

Lake Nakuru National Park is een prachtig park vol wilde dieren, middenin de beroemde Great Rift Valley. Een Nakurumeer in het midden van het park is de grootste trekpleister, met honderden vogelsoorten. Het staat vooral bekend om haar vele flamingo's, al waren ze door een stijgend waterniveau een tijdje weg. Gelukkig zijn ze langzaam weer teruggekomen, en hoe dan ook is Lake Nakuru een heerlijke plek met onder andere zwarte en witte neushoorns, giraffen, buffels, leeuwen, een paar luipaarden en meer dan 400 vogelsoorten.

Accommodaties:

Dag 7

Rit naar het Masai Mara National Reserve naar een accommodatie buiten het park

Geen safari vandaag, maar hoe dan ook een dag om te onthouden want je gaat op weg naar het beroemde Masai Mara National Reserve - het hoogtepunt van de reis! Geniet van een roadtrip met lange, rechte wegen afgewisseld met bochtige stukken, met aan beide zijden van de weg een bijzonder landschap dat je alleen in dit deel van de wereld kunt zien. Omdat de rit een groot deel van de dag in beslag neemt, slaap je in een accommodatie net buiten het park zodat je goed uitgerust bent voor al het moois van de Mara de volgende dag!

Activiteiten:

Accommodaties:

Dag 8

Masai Mara National Reserve

Het Masai Mara National Reserve is één van de bekendste plekken ter wereld om op safari te gaan. Op 270 kilometer ten westen van Nairobi is dit bovendien één van de grootste wildreservaten van Afrika. Het beslaat een oppervlakte van 1.510 km² en herbergt meer dan 400 vogelsoorten en niet minder dan 95 soorten zoogdieren waaronder een groot aantal katachtigen. Tot slot is DE plek om van augustus tot en met oktober de wereldberoemde Grote Trek te zien, met zijn massale aantallen gnoes en zebra's die de Mara rivier oversteken!

Accommodaties:

Dag 9

Boottocht op Lake Naivasha en wandelsafari op Crescent Island

Opeens oog in oog staan met een dobberende nijlpaard? Van dichtbij roze flamingo's op de foto zetten? Of een groep grazende gnoes observeren? In een bootje vaar je over het Lake Naivasha en hoor je de geluiden van nijlpaarden en vogels die hier leven. En als je denkt dat dit bijzonder is, ben je nog niet klaar! Want op Crescent Island staan er nog meer dieren op je te wachten. Je stapt in het leven van zebra's, giraffen en gnoes en ziet ze overal waar je kijkt. Dat is Kenia op z'n mooist!

Accommodaties:

Dag 10

Sundowner bij Tulia Amboseli

Nadat je vandaag naar Amboseli National Park bent gereden, kun je de dag in stijl afsluiten met een klassieke safari sundowner. Na aankomst in de lodge, vergezelt een gids je naar een speciale plek hiervoor. De korte wandeling over de savanne leidt naar een tafel met stoelen, glazen en drinken, hapjes en - natuurlijk - een uitzicht om van te dromen. Met een beetje geluk zie je de eerste Amboseli dieren terwijl de zon langzaam ondergaat en de savanne in de meest mooie tinten dompelt...

Activiteiten:

Accommodaties:

Dag 11

Amboseli National Park

Ontdek het betoverende Amboseli National Park in Kenia, een waar paradijs voor wilde dieren aan de voet van de majestueuze Mount Kilimanjaro. Dit nationale park op de grens met Tanzania biedt uitgestrekte savannes, indrukwekkende lavarotsen en vochtige moerassen, waarmee een ideaal leefgebied is gecreeerd voor grote kuddes olifanten, machtige leeuwen, een verbluffende verscheidenheid aan vogelsoorten en nog veel meer. Leg ze allemaal vast (met je camera!) met de machtige Kili op de achtergrond - een prachtig zicht!

Accommodaties:

Dag 12

Tsavo West National Park

Tsavo West National Park is een park met een diverse en wonderschone natuur, met onder andere Mzima Springs, de Shetani Lava Flows en de Chaimu krater. Met ruim negenduizend vierkante kilometer is dit een van Kenia's grootste parken, en vier van de Big Five zijn hier te vinden samen met giraffen, zebra's, antilopes, gerenuks en vele vogelsoorten. En dit alles tussen prachtig groene heuvels, acaciabossen, savannes, natuurlijke watebronnen en enorme lavarotsen van vulkanen in de buurt.

Accommodaties:

Dag 13

Tsavo East National Park

Tsavo East National Park is met haar meer dan 13.000 vierkante kilometer enorm en indrukwekkend, en - door haar oprichting in 1948 - één van de oudste nationale parken van Kenia. Verken de uitgestrekte savannes van het Yatta Plateau met haar grote groepen olifanten en maak kans een enorm aantal dieren tegen te komen in dit park. Denk aan vier van de Big Five (behalve neushoorns) samen met dikdiks, zebra's, giraffen, bavianen, cheetahs, Afrikaanse wilde honden, elanden, gazellen, gerenuks, hyena's, jakhalzen en meer dan 500 vogelsoorten.

Accommodaties:

Dag 14

Vlucht naar huis vanuit Nairobi (niet inbegrepen in de prijs)

Dit is de laatste dag! Helaas is het tijd om terug te rijden naar Nairobi om vanaf Jomo Kenyatta International Airport de vlucht naar huis te nemen. Blijf je liever nog wat langer...? Dat kan! We breien met liefde nog een paar dagen safari aan jullie programma, of misschien liever nog een paar dagen op één van Kenia's adembenemend mooie stranden!

Activiteiten:

Maak je droomreis waar met Afrika Safari

Bij Afrika Safari kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Waarom Afrika Safari?

 • Kantoor en team in Kenia en Oeganda
 • Privé-reizen op maat
 • Ervaren safari-gidsen
 • Professioneel advies
 • Eerlijk en betaalbaar tarief
 • Eigen voertuig met privégids
 • Geen beperking op kilometers
Bekijk ook onze excursies

Je reis op maat laten samenstellen?

Ontvang een vrijblijvende offerte

Stel nu jouw droomreis samen
Bootsafari Lake Nakuru Kenia

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 700 212
Jeep van Afrika Safari