Big Five safari

8 Dagen Kenia: De Big Five Special

Vanaf €2345* / 24/7 service / 8 dagen

*prijs p.p. incl. gids, safari-jeep, hotel en park fees (gebaseerd op 6 personen)

Background mask

8 Dagen Kenia: De Big Five Special

Is het je droom om ooit de Big Five met eigen ogen te zien? Dan is deze 8-daagse Big Five safari in Kenia je op het lijf geschreven.

Vanuit de hoofdstad Nairobi voert de reis je allereerst naar Ol’ Pejeta Conservancy, waar je zowel de zwarte als de witte neushoorn kunt bewonderen. De tweede stop tijdens deze reis is Solio Game Reserve, waar je opnieuw oog in oog komt te staan met deze grijze reuzen. Vervolgens is het de beurt aan Lake Nakuru om je te laten verwonderen. De honderden flamingo´s die hier leven, geven het meer namelijk een prachtige roze kleur. Een volgend hoogtepunt van je Big Five safari is het Masai Mara National Reserve, maar niet voordat je Lake Naivasha hebt bezocht. In Naivasha maak je zowel een bootsafari tussen nijlpaarden, als een wandelsafari tussen giraffen op Crescent Island. Op de savanne van het beroemde Masai Mara ga je nog een keer op zoek naar de Big Five. Leeuwen, luipaarden, olifanten, neushoorns en buffels: de kans is groot dat je ze allemaal nog een keertje voorbij ziet komen. Een betere afsluiter van een safari die in het teken staat van de Big Five is er niet!

 

Maak je droomreis waar met Afrika Safari

Bij Afrika Safari kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Reisroute

 • Dag 1: Aankomst op Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi
 • Dag 2: Ol' Pejeta Conservancy
 • Dag 3: De Solio Ranch Conservancy
 • Dag 4: Lake Nakuru National Park
 • Dag 5: Wandelsafari bij Zebra Plains + Rit naar het Masai Mara National Reserve naar een accommodatie buiten het park + Masai Mara National Reserve
 • Dag 6: Masai Mara National Reserve
 • Dag 7: Boottocht op Lake Naivasha en wandelsafari op Crescent Island
 • Dag 8: Vlucht naar huis vanuit Nairobi (niet inbegrepen in de prijs) + Rit terug naar Nairobi

Dag 1

Aankomst op Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi

Zodra je Jomo Kenyatta International Airport uitloopt, staat onze persoonlijke Afrika Safari gids op je te wachten met een brede lach op z'n gezicht: 'Karibu Kenya - welkom in Kenia!' De gids brengt je direct naar je hotel, terwijl je onderweg de eerste indrukken van Nairobi opdoet. De volgende dag neemt de gids je mee op een exclusieve, privé-safari waarvan je zelf het tempo bepaalt. Geniet van de luxe van een eigen safarijeep en maak gebruik van de vrijheid door zo lang je wilt naar de dieren te kijken!

Accommodaties:

Dag 2

Ol' Pejeta Conservancy

Het Ol' Pejeta Conservancy is een beschermd natuurgebied speciaal voor bedreigde diersoorten. Voor neushoornfans is dit de hemel op aarde met meer dan 100 zwarte neushoorns, zo'n 40 noordelijke witte neushoorns EN de twee laatste zuidelijke witte neushoorns ter wereld. De noordelijke witte neushoorns kan je zelfs van dichtbij benaderen! Behalve neushoorns, vind je hier bedreigde soorten zoals de Afrikaanse wilde hond, de oryx, Jackson's hartebeest en Grevy's zebra en een opvang voor mishandelde chimpansees.

Accommodaties:

Dag 3

De Solio Ranch Conservancy

Van grijze reuzen en buffels tot oryxen en impala's en alles ertussenin. Je spot deze dieren op spannende safari's, wandelingen met een gids en tijdens picknicks midden in de natuur. Wat het bijzonder maakt is dat het Solio Ranch Conservancy een wildreservaat is dat neushoorns beschermd in Kenia. Ben je na een dag nog steeds niet uitgekeken? Blijf er de nacht ook en slaap in the middle of nowhere.

Accommodaties:

Dag 4

Lake Nakuru National Park

Lake Nakuru National Park is een prachtig park vol wilde dieren, middenin de beroemde Great Rift Valley. Een Nakurumeer in het midden van het park is de grootste trekpleister, met honderden vogelsoorten. Het staat vooral bekend om haar vele flamingo's, al waren ze door een stijgend waterniveau een tijdje weg. Gelukkig zijn ze langzaam weer teruggekomen, en hoe dan ook is Lake Nakuru een heerlijke plek met onder andere zwarte en witte neushoorns, giraffen, buffels, leeuwen, een paar luipaarden en meer dan 400 vogelsoorten.

Accommodaties:

Dag 5

Wandelsafari bij Zebra Plains

Omdat het Zebra Plains Camp vlakbij het Masai Mara National Reserve ligt, zijn hun walking safaris next level. Begeleid door twee Maasai (waarvan een bewapend voor de veiligheid) en een ervaren gids, is dit je kans om dichter dan ooit bij giraffen, zebra's, impala's en andere dieren te komen. En beter nog, de Maasai laten je zien hoe je sporen van wilde dieren en allerlei plantensoorten kunt herkennen. Voel je je innerlijke krijger al wakker worden?

Activiteiten:

Accommodaties:

Dag 6

Masai Mara National Reserve

Het Masai Mara National Reserve is één van de bekendste plekken ter wereld om op safari te gaan. Op 270 kilometer ten westen van Nairobi is dit bovendien één van de grootste wildreservaten van Afrika. Het beslaat een oppervlakte van 1.510 km² en herbergt meer dan 400 vogelsoorten en niet minder dan 95 soorten zoogdieren waaronder een groot aantal katachtigen. Tot slot is DE plek om van augustus tot en met oktober de wereldberoemde Grote Trek te zien, met zijn massale aantallen gnoes en zebra's die de Mara rivier oversteken!

Accommodaties:

Dag 7

Boottocht op Lake Naivasha en wandelsafari op Crescent Island

Opeens oog in oog staan met een dobberende nijlpaard? Van dichtbij roze flamingo's op de foto zetten? Of een groep grazende gnoes observeren? In een bootje vaar je over het Lake Naivasha en hoor je de geluiden van nijlpaarden en vogels die hier leven. En als je denkt dat dit bijzonder is, ben je nog niet klaar! Want op Crescent Island staan er nog meer dieren op je te wachten. Je stapt in het leven van zebra's, giraffen en gnoes en ziet ze overal waar je kijkt. Dat is Kenia op z'n mooist!

Accommodaties:

Dag 8

Vlucht naar huis vanuit Nairobi (niet inbegrepen in de prijs)

Dit is de laatste dag! Helaas is het tijd om terug te rijden naar Nairobi om vanaf Jomo Kenyatta International Airport de vlucht naar huis te nemen. Blijf je liever nog wat langer...? Dat kan! We breien met liefde nog een paar dagen safari aan jullie programma, of misschien liever nog een paar dagen op één van Kenia's adembenemend mooie stranden!

Activiteiten:

Maak je droomreis waar met Afrika Safari

Bij Afrika Safari kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Waarom Afrika Safari?

 • Kantoor en team in Kenia en Oeganda
 • Privé-reizen op maat
 • Ervaren safari-gidsen
 • Professioneel advies
 • Eerlijk en betaalbaar tarief
 • Eigen voertuig met privégids
 • Geen beperking op kilometers
Bekijk ook onze excursies

Je reis op maat laten samenstellen?

Ontvang een vrijblijvende offerte

Stel nu jouw droomreis samen
Bootsafari Lake Nakuru Kenia

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 700 212
Jeep van Afrika Safari