Safari Kenia

6 dagen Kenia: op safari tussen Mombasa en Nairobi

Vanaf €1699* / 24/7 service / 6 dagen

*prijs p.p. incl. gids, safari-jeep, hotel en park fees (gebaseerd op 6 personen)

Background mask

6 dagen Kenia: op safari tussen Mombasa en Nairobi

Bezoek tijdens een 6-daagse safari in Kenia de nationale parken tussen Mombasa en Nairobi. En kom in korte tijd oog in oog te staan met een overvloed aan Afrikaans wild.

Je avontuur begint in Nairobi, waarna je de volgende dag naar het beroemde Amboseli National Park afreist. Amboseli is het natuurlijk leefgebied van tal van Afrikaans wild, maar het is bovenal bekend om de grote kuddes olifanten die hier leven. Daarnaast heb je in dit park een uniek uitzicht op de hoogste berg van Afrika: Mount Kilimanjaro in Tanzania. De volgende stop van deze safari tussen Nairobi en Mombasa is het Tsavo West National Park, dat gekenmerkt wordt door een gevarieerd landschap met lavavelden, groene heuvels en savanne. Ga op zoek naar de Big Five, spot nijlpaarden en krokodillen en verwonder jezelf over de rijkdom van het landschap. Taita Hills Wildlife Sanctuary en Lumo Conservancy mogen dan kleinere natuurparken zijn, dat wil niet zeggen dat ze minder mooi zijn. Hier kun je nog eenmaal op zoek naar onder andere leeuwen, luipaarden, olifanten, zebra’s en giraffen. In Lumo is het zelfs mogelijk om tijdens een nachtsafari op zoek te gaan naar Afrikaans wild.

 

Maak je droomreis waar met Afrika Safari

Bij Afrika Safari kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Reisroute

 • Dag 1: Aankomst op Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi
 • Dag 2: Amboseli National Park
 • Dag 3: Amboseli National Park
 • Dag 4: Tsavo West National Park
 • Dag 5: Taita Hills & Lumo Conservancy
 • Dag 6: Vlucht naar huis vanuit Nairobi (niet inbegrepen in de prijs)

Dag 1

Aankomst op Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi

Zodra je Jomo Kenyatta International Airport uitloopt, staat onze persoonlijke Afrika Safari gids op je te wachten met een brede lach op z'n gezicht: 'Karibu Kenya - welkom in Kenia!' De gids brengt je direct naar je hotel, terwijl je onderweg de eerste indrukken van Nairobi opdoet. De volgende dag neemt de gids je mee op een exclusieve, privé-safari waarvan je zelf het tempo bepaalt. Geniet van de luxe van een eigen safarijeep en maak gebruik van de vrijheid door zo lang je wilt naar de dieren te kijken!

Accommodaties:

Dag 2 - 3

Amboseli National Park

Ontdek het betoverende Amboseli National Park in Kenia, een waar paradijs voor wilde dieren aan de voet van de majestueuze Mount Kilimanjaro. Dit nationale park op de grens met Tanzania biedt uitgestrekte savannes, indrukwekkende lavarotsen en vochtige moerassen, waarmee een ideaal leefgebied is gecreeerd voor grote kuddes olifanten, machtige leeuwen, een verbluffende verscheidenheid aan vogelsoorten en nog veel meer. Leg ze allemaal vast (met je camera!) met de machtige Kili op de achtergrond - een prachtig zicht!

Accommodaties:

Dag 4

Tsavo West National Park

Tsavo West National Park is een park met een diverse en wonderschone natuur, met onder andere Mzima Springs, de Shetani Lava Flows en de Chaimu krater. Met ruim negenduizend vierkante kilometer is dit een van Kenia's grootste parken, en vier van de Big Five zijn hier te vinden samen met giraffen, zebra's, antilopes, gerenuks en vele vogelsoorten. En dit alles tussen prachtig groene heuvels, acaciabossen, savannes, natuurlijke watebronnen en enorme lavarotsen van vulkanen in de buurt.

Accommodaties:

Dag 5

Taita Hills & Lumo Conservancy

De Taita Hills Wildlife Sanctuary en het Lumo Conservancy zijn twee kleinere parken tussen de reuzen Tsavo West en Tsavo East National Park in. Het 110 vierkante kilometer grote Taita Hills behoort tot de oudste bergketens van Afrika met vele endemische vogelsoorten (zoals bijvoorbeeld de Taita zanglijster) en grotere dieren als bosolifanten, cheetahs, buffels, luipaarden en leeuwen. Lumo Conservancy wordt geleid door de plaatselijke gemeenschap en daardoor kan je hier nachtsafari's doen - een bijzondere ervaring!

Accommodaties:

Dag 6

Vlucht naar huis vanuit Nairobi (niet inbegrepen in de prijs)

Dit is de laatste dag! Helaas is het tijd om terug te rijden naar Nairobi om vanaf Jomo Kenyatta International Airport de vlucht naar huis te nemen. Blijf je liever nog wat langer...? Dat kan! We breien met liefde nog een paar dagen safari aan jullie programma, of misschien liever nog een paar dagen op één van Kenia's adembenemend mooie stranden!

Maak je droomreis waar met Afrika Safari

Bij Afrika Safari kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Waarom Afrika Safari?

 • Kantoor en team in Kenia en Oeganda
 • Privé-reizen op maat
 • Ervaren safari-gidsen
 • Professioneel advies
 • Eerlijk en betaalbaar tarief
 • Eigen voertuig met privégids
 • Geen beperking op kilometers
Bekijk ook onze excursies

Je reis op maat laten samenstellen?

Ontvang een vrijblijvende offerte

Stel nu jouw droomreis samen
Bootsafari Lake Nakuru Kenia

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 700 212
Jeep van Afrika Safari