safari Samburu

6 dagen Kenia: Samburu en meer

Vanaf €1258* / 24/7 service / 6 dagen

*prijs p.p. incl. gids, safari-jeep, hotel en park fees (gebaseerd op 6 personen)

Background mask

6 dagen Kenia: Samburu en meer

Veel dieren in een relatief korte tijd en de kans om iets speciaals te zien? Dat is onze 6-daagse safari naar Kenia met een bezoek aan Samburu, Ol’ Pejeta Conservancy en Aberdare National Park.

In deze prachtige tocht heb je grote kans om in Samburu National Reserve de gelijknamige Samburu Special Five te zien, vijf bijzondere dieren die je nergens anders tegelijk zult tegenkomen. Denk aan de Grevy’s zebra met haar mooie, smalle strepen en grote oren, de Beisa oryx met zijn bijzondere vacht en lange hoorns of de gerenuk die een sierlijke lange nek heeft. In Ol’ Pejeta Conservancy ga je op zoek naar de zeldzame neushoorn en kun je een bezoek brengen aan Sweetwaters Sanctuary, een opvangplek voor verlaten en mishandelde chimpansees.

Ook Aberdare National Park staat op het programma van deze safarireis. Naast typisch Afrikaans wild, zoals leeuwen, olifanten, bavianen, giraffen en (opnieuw!) de neushoorn, biedt dit park een prachtig berglandschap. Strek je benen tijdens een wandeling naar één van de watervallen en geniet van de combinatie van regenwoud en bamboebossen. Als je graag buiten de gebaande paden reist, dan is dit jouw safarireis!

Maak je droomreis waar met Afrika Safari

Bij Afrika Safari kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Reisroute

 • Dag 1: Aankomst op Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi
 • Dag 2: Ol' Pejeta Conservancy
 • Dag 3: Samburu National Reserve
 • Dag 4: Samburu National Reserve
 • Dag 5: Aberdare National Park
 • Dag 6: Vlucht naar huis vanuit Nairobi (niet inbegrepen in de prijs)

Dag 1

Aankomst op Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi

Zodra je Jomo Kenyatta International Airport uitloopt, staat onze persoonlijke Afrika Safari gids op je te wachten met een brede lach op z'n gezicht: 'Karibu Kenya - welkom in Kenia!' De gids brengt je direct naar je hotel, terwijl je onderweg de eerste indrukken van Nairobi opdoet. De volgende dag neemt de gids je mee op een exclusieve, privé-safari waarvan je zelf het tempo bepaalt. Geniet van de luxe van een eigen safarijeep en maak gebruik van de vrijheid door zo lang je wilt naar de dieren te kijken!

Accommodaties:

Dag 2

Ol' Pejeta Conservancy

Het Ol' Pejeta Conservancy is een beschermd natuurgebied speciaal voor bedreigde diersoorten. Voor neushoornfans is dit de hemel op aarde met meer dan 100 zwarte neushoorns, zo'n 40 noordelijke witte neushoorns EN de twee laatste zuidelijke witte neushoorns ter wereld. De noordelijke witte neushoorns kan je zelfs van dichtbij benaderen! Behalve neushoorns, vind je hier bedreigde soorten zoals de Afrikaanse wilde hond, de oryx, Jackson's hartebeest en Grevy's zebra en een opvang voor mishandelde chimpansees.

Accommodaties:

Dag 3 - 4

Samburu National Reserve

Samburu National Reserve is een perfecte plek voor het eerste deel van een safari avontuur, met een droog semi-woestijn en savannelandschap met enorme vergezichten en grote aantallen dieren. Hier vind je vier van de Big Five en de Samburu Special Five - vijf zeldzame dieren die je alleen in Samburu allemaal tegelijk kunt zien. De centrale Ewaso Nyiro rivier is de beste plek om ze te vinden, terwijl je net buiten het park de fascinerende Samburustam kunt onmoeten en hun speciale manier van leven kunt bewonderen.

Accommodaties:

Dag 5

Aberdare National Park

Het Aberdare National Park ligt in centraal Kenia en is een paradijs vol wilde dieren, schilderachtige landschappen en de indrukwekkende bergen van de Aberdare bergketen. Met olifanten, buffels, luipaarden en zeldzame soorten zoals de bongo-antilope, kan je hier spannende safari's maken. Beter nog, de prachtige bossen, vele watervallen en rijke biodiversiteit maken Aberdare tot een heerlijke plek om uit de auto te stappen, de benen te strekken en op avontuurlijke wandelingen te gaan.

Accommodaties:

Dag 6

Vlucht naar huis vanuit Nairobi (niet inbegrepen in de prijs)

Dit is de laatste dag! Helaas is het tijd om terug te rijden naar Nairobi om vanaf Jomo Kenyatta International Airport de vlucht naar huis te nemen. Blijf je liever nog wat langer...? Dat kan! We breien met liefde nog een paar dagen safari aan jullie programma, of misschien liever nog een paar dagen op één van Kenia's adembenemend mooie stranden!

Maak je droomreis waar met Afrika Safari

Bij Afrika Safari kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Waarom Afrika Safari?

 • Kantoor en team in Kenia en Oeganda
 • Privé-reizen op maat
 • Ervaren safari-gidsen
 • Professioneel advies
 • Eerlijk en betaalbaar tarief
 • Eigen voertuig met privégids
 • Geen beperking op kilometers
Bekijk ook onze excursies

Je reis op maat laten samenstellen?

Ontvang een vrijblijvende offerte

Stel nu jouw droomreis samen
Bootsafari Lake Nakuru Kenia

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 700 212
Jeep van Afrika Safari