Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Afrika

✓ Hoge service, scherpe prijzen

6-daagse safari door de jungle in Oeganda

6 dagen, 2 nationale parken en 1 onvergetelijke ervaring. Dit staat je te wachten tijdens een reis door de jungle in Oeganda.

Een privé-gids neemt je mee naar de jungle van het Kibale National Park. Je komt alles te weten over de flora en fauna die je onderweg ziet. En de gids vertelt je ook interessante feiten die alleen de lokale bevolking kennen. Een bijzonder kijkje in de keuken dus!

En er is meer. Want in deze 6 dagen maak je al jouw safari-dromen werkelijkheid! Van het bewonderen van de Big Five in het Queen Elizabeth National Park  tot bizarre uitzichten en van prachtige meren tot verbazingwekkende ontmoetingen met dieren. Ja echt, het laat je versteld staan!

Om lekker te ontspannen na een dag in de jungle, geniet je dagelijks van comfort en gezelligheid in pensions, lodges en kampen. Dat klinkt fijn, toch? De overnachtingen zijn stuk voor stuk authentiek en maken je dag compleet.

Onze prijzen

6 days Jungle & Safari
2 personen
4 personen
6 personen
Laagseizoen
(maart + april + mei + 1 november - 19 december)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Midseizoen
(de rest van het jaar)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Hoogseizoen
(januari, juni, juli, augustus en 20 t/m 31 december)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)

* Bovengenoemde (richt-) prijzen zijn per persoon.
Minderjarige kinderen (onder de zestien) krijgen korting. Deze wordt berekend in het persoonlijke reisadvies.
* Prijzen kunnen door koerswisselingen en andere factoren wijzigen en zijn daarom onder voorbehoud.

Deze reis is inclusief:

 • Vervoer van het Entebbe International Airport naar de lodge.
 • Alle vervoer van en naar luchthavens.
 • Overnachtingen in de hotels en lodges.
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens de safari (volpension).
 • Safari’s in de nationale parken.
 • Luxe 4×4 safari jeep met open dak en grote ramen, speciaal voor een privé-safari.
 • Engelssprekende privé-gids tijdens de hele safari.
 • Drinkwater in de safari jeeps.
 • Entreegelden voor alle nationale parken.
 • Medewerkers op ons kantoor in Oeganda.
 • Calamiteitenfonds.
 • Reserveringskosten.

De reis is exclusief:

 • Internationale vliegtickets en visa.
 • Verzekeringen zoals de reis- en annuleringsverzekering of de Flying Doctorsverzekering.
vanaf €1131 p.p. *

Dag 1: Aankomst op de luchthaven van Entebbe

Bij het zien van Entebbe vanuit het vliegtuig begint het genieten al. Want deze stad ligt op één van de meest indrukwekkende natuurwonderen: een schiereiland in Lake Victoria.

Eenmaal op de luchthaven staat er een persoonlijke gids op je te wachten. Met een glimlach en vriendelijke begroeting: “Ki Kati in Oeganda!”

Onderweg naar je hotel krijg je een voorproefje van de drukte in Entebbe. Je ziet zoveel gebeuren, dat er vast al wat vragen in je hoofd opkomen. Over Oeganda, de cultuur, de manier van leven of de komende dagen. Dus vraag je gids het hemd van het lijf!

Als je aankomt bij de accommodatie mag je genieten van een gezellige sfeer met een drankje aan de bar. Liever een dutje doen op de kamer? Of jezelf onderdompelen in de cultuur met een diner in het restaurant? Waar je direct het thuisfront opbelt en laat zien hoe prachtig de reis tot nu toe is? Ja, dat kan gewoon met de WiFi!

Dag 2: Rit naar Kibale en de Top of the World-wandeling

Je dag begint op tijd met een lange rit naar het Kibale National Park van vijf tot zes uur. En onderweg naar dit groene paradijs is er weer zoveel moois te zien! Je rijdt door de Oegandese hoofdstad Kampala, langs Lake Wamala en uiteindelijk ook door het bosachtige Matiri Central Forest Reserve. Van het drukke stadsleven tot het lokale plattelands. En dan ben je nog niet eens bij de eindbestemming.

Want als je eenmaal aankomt in Kibale, begin je aan de Top of the World-wandeling. En dat is precies hoe je je voelt van begin tot eind. De start bij Lake Nyabikere (het ‘kikkermeer’) geeft een schilderij-achtig gevoel. Je volgt de gids door koffie- en theeplantages, bananenplantages en langs natuurlijke tuinen en kratermeren. En als je geluk hebt, zie je daar nijlpaarden. Dan heb je al heel wat hoogtepunten gezien, maar pas daarna eindig je op het letterlijke hoogtepunt: de top van World Hill. Je bewondert vanaf een grote hoogte de kratermeren, het Rwenzori-gebergte en het Kibale-bos. De plek waar je de derde dag doorbrengt.

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Kibale Forest Camp

Dag 3: Wandelsafari in Kibale National Park

Benen strekken en gaan met die banaan! Want één ding weten we zeker vandaag: de ‘wauw’s’ vliegen je om de oren. We overdrijven niet als we zeggen dat je het liefst alles wil vastleggen met je camera. Je duikt diep de jungle in. Want de moeraswandeling door het Bigodi Wetland Sanctuary is bijzonder en bijna te mooi om waar te zijn. En het ontving niet zomaar de onderscheiding van de UNESCO Wetlands Sustainable Tourism Projects.

Dit wonderschone juweel is de thuisbasis van meer dan 200 soorten vogels. Grote kans dat je de unieke blauwe toerako en de fascinerende neushoornvogel spot. En wat dacht je van de bijzondere zoogdieren als semi-aquatische moerasantilopen, mangoesten, bosbokken of otters? Verschuil jezelf niet achter je camera, maar houd je ogen wagenwijd open!

En ook vandaag sluit je af met een hoogtepunt: een speciale show van de chimpansees. Want je vindt hier blauwe meerkatten, bavianen en roetmangabeys, maar de chimpansees zorgen voor het entertainment. Wil je deze showmasters van dichtbij zien? Neem dan deel aan de chimpansee trekking en gun jezelf deze unieke ervaring.

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Kibale Forest Camp

Dag 4: Jeepsafari in het Queen Elizabeth National Park

Een klassiek safari-avontuur, dat mag natuurlijk niet ontbreken. Wie droomt daar nou niet van? In het Queen Elizabeth National Park is het tot in de puntjes koninklijk. En het begint bij de naam die verwijst naar koningin Elizabeth II. Daarnaast is het dierlijke koninkrijk 1.978 vierkante kilometer groot. En de landschappen gaan van droge savanne, natte wetlands en groene bossen. Natuurlijk gevuld met alle soorten dieren die je in Afrika kan zien.

Vanuit een voertuig met vierwielaandrijving spot je de Big Five, maar ook giraffen die voedsel uit de hoge acaciabomen halen en rondspringende antilopen. Als je geluk hebt, zie je zelfs het typische nachtdier de hyena. En misschien ben je wel getuige van andere roofdieren die op jacht zijn.

Ben je een liefhebber van vogels? Verrekijker verplicht! Want hier zie je meer dan 600 vogelsoorten rondvliegen, zoals de kleine bijeneter, de krijgsarend of de grijsgekroonde kraanvogel.

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Marafiki Safari Lodge

Dag 5: Jeep- en bootsafari in het Queen Elizabeth National Park

Nog eentje? Ja! Want dit park heeft meer schatten dan je denkt. En die wil je zien! Alleen de manier waarop is vandaag net even wat anders. Naast de safari in een jeep, is een bootsafari jouw unieke kans om alle dieren in en rond het water te ontdekken. Maar het is natuurlijk ook een uitzonderlijke manier om de natuur vanaf een andere kant te bekijken.

En we pakken uit. Want je vaart door het 32 (!) kilometer lange Kazinga kanaal. Garantie voor een prachtige reis. Je ziet de nijlpaarden in het water liggen en nijlkrokodillen die relaxen in de zon, omgeven door vogels die gek zijn op water. Van de moerasnachtzwaluw tot de moerasvliegenvanger en de zadelbekooievaar. Spot ze allemaal, zorg voor een perfecte zoomfunctie en leg het moment voor altijd vast.

Heb je extra geluk vandaag? Dan zie je misschien wel de zeldzame schoenbekooievaar bij Lake Edward. Een vogel die al bijna 30 miljoen jaar bestaat!

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Marafiki Safari Lodge

Dag 6: Naar Entebbe en naar huis

We weten het.. De reis zit erop en het liefst ga je nog een paar dagen zo door. Maar vergeet niet dat je elke dag prachtige dingen zag. Misschien moet je nu naar huis of reis je nog verder. Eén ding is zeker: Oeganda heeft nog veel meer schatten om te ontdekken. Wat dacht je van de grote, harige en zwarte VIP-bewoners van het Bwindi Impenetrable Forest of de spetterende Sipi Falls? Er is echt nog genoeg te zien!

Voeg je liever nog meer onvergetelijke ervaringen toe aan jouw reis door Oeganda? Laat het ons weten, dan maken wij het voor je waar.

Maar zelfs als je toch naar huis gaat, je blijft met je hoofd in Oeganda. Want de herinneringen aan deze reis blijven je altijd bij.

Hoe boek je deze safari?

 1. Druk op de groene knop met de prijs onderaan deze pagina om je reis aan te vragen.
 2. Vul de gewenste vertrekdatum in (bij benadering).
 3. En verstuur…! Wij reageren dan zo snel mogelijk met een op maat gemaakt reisadvies.