Oeganda gorilla trekking Rushaga

5 dagen Oeganda: Gorilla's in overvloed

Vanaf €1505* / 24/7 service / 5 dagen

*prijs p.p. incl. gids, safari-jeep, hotel en park fees (gebaseerd op 6 personen)

Background mask

5 dagen Oeganda: Gorilla’s in overvloed

Wist je dat berggorilla’s neuriën en scheetjes laten tijdens het eten? Dat ze dol zijn op knuffelen en bang zouden zijn voor water, rupsen en kameleons? Als je van plan bent om naar Oeganda te komen met als doel de imposante gorilla te ontmoeten, dan komt dit misschien niet als een verrassing. Toch kun je tijdens deze 5-daagse reis misschien wel een aantal onbekende eigenschappen ontdekken, terwijl je je favoriete dieren bestudeert.

Je avontuur begint in Entebbe of Kampala, waarvandaan je naar Bwindi Impenetrable National Park reist. Deze roadtrip is lang, maar voert door prachtige landschappen en langs kleine dorpjes. Hierdoor krijg je al meteen een goede indruk van Oeganda. Bovendien biedt deze lange rit voldoende tijd om je nog verder te verdiepen in het leven van de berggorilla! In Rushaga, het zuidelijk deel van Bwindi, ga je vervolgens met een gids op pad in de groene jungle. Hoe lang de wandeling precies duurt, is onder andere afhankelijk van waar de berggorilla’s zich op dat moment bevinden. Maar eenmaal gevonden, kun je de imposante dieren een uur lang observeren. Zie hoe ze elkaar verzorgen, neuriën en zingen, op takjes kauwen, foerageren, scheetjes laten, spelen en knuffelen met de kleintjes. Kies je ervoor om één van de gewenningsgroepen te bezoeken, dan kun je de berggorilla’s zelfs vier uur lang observeren en bestuderen. Voor welke optie je ook kiest, je keert huiswaarts met prachtige herinneringen die je de rest van je leven zullen bijblijven.

 

Maak je droomreis waar met Afrika Safari

Bij Afrika Safari kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Reisroute

 • Dag 1: Aankomst op Entebbe International Airport
 • Dag 2: Rit van Entebbe / Kampala naar Bwindi Impenetrable National Park
 • Dag 3: Berggorilla trektocht in Rushaga (zuidelijk sector)
 • Dag 4 - 5: Terugrit naar Entebbe / Kampala + Vlucht naar huis vanuit Entebbe (niet inbegrepen in de prijs)

Dag 1

Aankomst op Entebbe International Airport

De internationale luchthaven van Entebbe is jouw toegangspoort tot de ongelooflijke natuur van Oeganda! Dit is het land van bijzondere trektochten naar berggorilla's en chimpanzees, adembenemende safari's, geweldige road trips en avonturen per boot, fiets, paard of te voet. Ervaar hoe ontzettend gastvrij de Oegandezen zijn en sta versteld van de indrukwekkende ontmoetingen met verschillende nog traditioneel levende stammen. Met ons beleef je het allemaal!

Accommodaties:

Dag 2

Rit van Entebbe / Kampala naar Bwindi Impenetrable National Park

De rit van Entebbe (of Kampala) naar de tropische jungle van Bwindi Impenetrable National Park duurt ongeveer 9 uur. Maar geen zorgen - het prachtige landschap met haar bossen, bergen en de kans om wilde dieren te zien, maken dit tot een fascinerende tocht. En natuurlijk is het al helemaal de moeite waard omdat je de volgende dag op trektocht kunt om de bedreigde berggorilla's te gaan zien!

Accommodaties:

Dag 3

Berggorilla trektocht in Rushaga (zuidelijk sector)

In de Rushaga sector in het zuiden van het Bwindi Impenetrable National Park wonen acht gorillafamilies, waarvan een aantal nog niet aan mensen gewend is. Een gorilla trektocht is hier relatief makkelijk. Je kunt ervoor kiezen om aan het eind van de tocht een uur lang een groep te bezoeken die al gewend is aan mensen of kiezen voor een vier uur durend bezoek aan een groep die niet gewend is aan mensen. Je observeert de luie eters, de spelende jonkies en de zilverrug die zijn territorium bewaakt. Een unieke ervaring die absoluut een blijvende indruk achterlaat... en je misschien zelfs een traantje laat wegpinken.

Accommodaties:

Dag 4 - 5

Terugrit naar Entebbe / Kampala

Terwijl je terugrijdt naar Entebbe, kom je opnieuw door de dorpjes met de drukke markten en door het uitgestrekte platteland met haar thee- en koffieplantages, de prachtige groene heuvels en een aantal wilde dieren om afscheid van te nemen. Na een aantal dagen vol avontuur, is zelfs de rit terug naar Entebbe nog een geweldige ervaring!

Activiteiten:

Maak je droomreis waar met Afrika Safari

Bij Afrika Safari kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Waarom Afrika Safari?

 • Kantoor en team in Kenia en Oeganda
 • Privé-reizen op maat
 • Ervaren safari-gidsen
 • Professioneel advies
 • Eerlijk en betaalbaar tarief
 • Eigen voertuig met privégids
 • Geen beperking op kilometers
Bekijk ook onze excursies

Je reis op maat laten samenstellen?

Ontvang een vrijblijvende offerte

Stel nu jouw droomreis samen
Bootsafari Lake Nakuru Kenia

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 700 212
Jeep van Afrika Safari