Oeganda actief raften

13-daagse actieve rondreis Oeganda: hiken, raften en fietsen

Vanaf €3024* / 24/7 service / 13 dagen

*prijs p.p. incl. gids, safari-jeep, hotel en park fees (gebaseerd op 6 personen)

Background mask

13-daagse actieve rondreis Oeganda: hiken, raften en fietsen

13 dagen lang zal je hart een beetje sneller kloppen bij deze actieve rondreis in Oeganda. En wel om deze vier redenen:

1. Je maakt meerdere safari’s, waarbij je op zoek gaat naar typisch Afrikaans wild, zoals nijlpaarden, olifanten, leeuwen, luipaarden, giraffen en zebra’s. Het Queen Elizabeth National Park en Lake Mburo National Park maken je wildste(life) dromen waar.

2. Je komt wel heel dichtbij onze harige verwanten. Observeer de berggorilla’s en chimpansees in hun natuurlijke habitat in Mgahinga Gorilla National Park en Kibale National Park.

3. Een wandeling op een uitgedoofde vulkaan, een hike door een moeras en een fietstocht door het platteland zullen je uithoudingsvermogen misschien wat op de proef stellen. Maar je wordt beloond met prachtige uitzichten die je alleen in Oeganda tegenkomt.

4. Een quad safari en white water rafting laten de adrenaline door je lichaam gieren. Geef je ogen goed de kost en geniet ook van de omgeving. Tijdens een raftingtocht over de Nijl kun je bijvoorbeeld allerlei prachtige vogels zien, terwijl de quad safari juist de uitgelezen manier is om onderweg even te stoppen en kennis te maken met de lokale bevolking.

En geloof het of niet, maar dit zijn nog niet eens alle hoogtepunten van je rondreis door Oeganda die vol zit met actie en avontuur. Er zijn talloze andere bijzondere momenten en unieke bezienswaardigheden die je voor altijd bij zullen blijven.

 

 

Maak je droomreis waar met Afrika Safari

Bij Afrika Safari kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Reisroute

 • Dag 1: Aankomst op Entebbe International Airport
 • Dag 2: Rit van Entebbe / Kampala naar Jinja + Quadtocht door Jinja
 • Dag 3: Wildwatervaren op de Nijl in Jinja
 • Dag 4: Rit van Jinja naar Kibale National Park
 • Dag 5: Chimpansee Trekking in Kibale National Park + Moeraswandeling in het Bigodi Wetland Sanctuary in Kibale National Park
 • Dag 6: Rit van Kibale naar Queen Elizabeth National Park + Jeep safari Queen Elizabeth National Park
 • Dag 7: Jeep safari Queen Elizabeth National Park + Bootsafari in het Queen Elizabeth National Park
 • Dag 8: Rit van Queen Elizabeth naar het Mgahinga Gorilla National Park
 • Dag 9: Mgahinga Gorilla National Park
 • Dag 10: Wandelen op de Sabinyo Vulkaan in het Mgahinga National Park
 • Dag 11: Rijd van Mgahinga Gorilla National Park naar Lake Mburo National Park
 • Dag 12: Mountainbike safari net buiten Lake Mburo National Park + Jeep safari in Lake Mburo National Park
 • Dag 13: Terugrit naar Entebbe / Kampala + Vlucht naar huis vanuit Entebbe (niet inbegrepen in de prijs)

Dag 1

Aankomst op Entebbe International Airport

De internationale luchthaven van Entebbe is jouw toegangspoort tot de ongelooflijke natuur van Oeganda! Dit is het land van bijzondere trektochten naar berggorilla's en chimpanzees, adembenemende safari's, geweldige road trips en avonturen per boot, fiets, paard of te voet. Ervaar hoe ontzettend gastvrij de Oegandezen zijn en sta versteld van de indrukwekkende ontmoetingen met verschillende nog traditioneel levende stammen. Met ons beleef je het allemaal!

Accommodaties:

Dag 2

Rit van Entebbe / Kampala naar Jinja

Op de eerste dag van de reis in Oeganda gaan jullie vandaag meteen op pad om een eerste indruk van land op te doen middels een drie uur durende rit naar Jinja. Vanaf Entebbe voert de rit eerst naar de hoofdstad Kampala en vandaar verder naar de stad Jinja aan de oevers van Lake Victoria. Voordat je daar aankomt, steek je eerst nog de Source of the Nile brug over en krijg je een eerste indruk van de beroemde rivier die begint in Lake Victoria. Dan wacht Jinja op jullie - tijd voor actie!

Activiteiten:

Accommodaties:

Dag 3

Wildwatervaren op de Nijl in Jinja

Raften op de Nijl in Jinja is een heerlijk avontuur dat adrenaline-pompende stroomversnellingen combineert met de meest bijzondere landschappen. Met ervaren gidsen navigeer je door stroomversnellingen, spannende afdalingen en draaikolken op de langste rivier ter wereld. Je vaart langs weelderige bossen en charmante dorpjes, en bekijkt Oeganda's natuurschoon een keer vanuit een heel ander perspectief. Of je nu een beginner bent of een ervaren rafter, deze avontuurlijke activiteit laat je hart hoe dan ook sneller kloppen!

Accommodaties:

Dag 4

Rit van Jinja naar Kibale National Park

Van het bruisende Jinja rijd je vandaag naar Kibale National Park, ook wel bekend als de apenhoofdstad van de wereld. Hier vind je de meeste chimpansees en apensoorten ter wereld en apenliefhebbers kunnen los met maar liefst 13 verschillende soorten apen om te ontdekken! Enkele voorbeelden zijn de zwartwitte bergmeerkat, de groene baviaan, de groene meerkat, de mantelmangabey, de Oegandese rode franjeaap, de dwerggalago, de potto en de huzaaraap. Dat maakt een 7 uur durende rit een stuk spannender!

Accommodaties:

Dag 5

Chimpansee Trekking in Kibale National Park

In Oeganda vind je de hoogste concentratie chimpansees van het Afrikaanse continent - en wel in Kibale National Park! Met ongeveer 1500 chimps in meerdere groepen heb je hier een relatief grote kans om deze fascinerende beesten in het wild te zien. Tijdens een chimpansee trektocht leiden ervaren gidsen je door de jungle en zodra je een groep vindt kan je jong en oud van boom tot boom zien springen, en zien spelen, eten en elkaar vlooien. Deze prachtige beesten van dichtbij zien laat je precies begrijpen waarom Jane Goodall al jaren zo gefascineerd is!

Activiteiten:

Accommodaties:

Dag 6

Rit van Kibale naar Queen Elizabeth National Park

Tijdens de twee uur durende rit van Kibale- naar Queen Elizabeth National Park vandaag kan je genieten van het uitzicht op een gebied vol kratermeren rondom Kasenda en even verder op de pieken van de Rwenzori Mountains aan je rechterhand. Met dit bijzondere landschap als je 'bush-tv' ben je in no-time in het meest koninklijke park van Oeganda. Bereid je voor op een klassieke safari op de okergele Afrikaanse savanne en houd je ogen open voor de Big Five!

Activiteiten:

Accommodaties:

Dag 7

Jeep safari Queen Elizabeth National Park

Tijdens een jeepsafari maak je samen met de gids een safari in het park, in jullie eigen jeep met een onbeperkt aantal kilometers. Zorg dat je je verwachtingen voor de dag deelt met de gids, en laat jezelf verrassen door suggesties van zijn kant. Eenmaal in het park kan je alles vragen wat in je opkomt en vergeet vooral niet te genieten van de rit en al het moois dat je ziet!

Activiteiten:

Accommodaties:

Dag 8

Rit van Queen Elizabeth naar het Mgahinga Gorilla National Park

Na het ontdekken van het op één na grootste nationale park in Tanzania, ga je nu op verkenning in het kleinste nationale park van Tanzania; het Mgahinga Gorilla National Park! Tijdens de 6 uur durende rit zie je van het mooie landschap van Queen Elizabeth plaatsmaken voor mistige bergen en heel veel groene jungle. En het is een spannende rit, want in de Ishasha sector rijdt zie je leeuwen hun middagdutjes in bomen doen! Dit unieke fenomeen komt slechts voor op twee plaatsen in Oost-Afrika - en in Ishasha heb je de grootste kans ze te zien, omdat er hier meer leven dan waar dan ook!

Dag 9

Mgahinga Gorilla National Park

Mgahinga Gorilla National Park mag dan het kleinste van de Oegandese nationale parken zijn, maar het is zeker niet het minste! Dit kleine park is toevallig wel de thuisbasis van de bedreigde berggorilla's en tijdens een gorilla trektocht kan je deze zachtaardige reuzen ontmoeten in hun natuurlijke omgeving. Behalve dat vind je hier de gouden stompneusaap, kan je enorm veel vogels spotten, wandelingen op een vulkaan maken en prachtige culturele ontmoetingen hebben met de inheemse Batwa - een volk dat nog weet hoe het is om één te zijn met de natuur!

Dag 10

Wandelen op de Sabinyo Vulkaan in het Mgahinga National Park

Test je uithoudingsvermogen, laat de ontdekkingsreiziger in je los en bedwing de top van Mount Sabinyo, een 3674 meter hoge, uitgestorven vulkaan in het Mgahinga National Park. De 7 tot 8 uur durende wandeling van 14 kilometer voert door de jungle, waar je met een beetje geluk de gouden stompneusaap, een aantal exotische vogelsoorten en misschien zelfs de bedreigde berggorilla ziet. Eenmaal aan de top wacht als beloning een panoramisch uitzicht dat zich over drie landen uitstrekt: Oeganda, Rwanda en de Democratische Republiek Congo.

Dag 11

Rijd van Mgahinga Gorilla National Park naar Lake Mburo National Park

Vanuit de mistige bergen van het Mgahinga Gorilla Nationaal Park daal je af om richting Lake Mburo National Park te rijden, een rit die zo'n 8 uur duurt. Onderweg verandert het landschap langzaam van mistige bergen in heuvelachtige groene weilanden en uitgestrekte savannes. Houd onderweg je ogen open want zodra je Lake Mburo nadert, heb je kans zeldzame vogels te zien, zoals bijvoorbeeld de Afrikaanse watertrapper en de schoenbekooievaar. Bovendien staat de regio bekend om haar zebra's, impala's, bosbokken, luipaarden en wrattenzwijnen. Houd je verrekijker en camera bij de hand - er is genoeg te zien om van te genieten tijdens deze roadtrip!

Accommodaties:

Dag 12

Mountainbike safari net buiten Lake Mburo National Park

Ruil vier wielen in voor twee en ontdek de omgeving van het prachtige Lake Mburo National Park tijdens een mountainbikesafari. In je eigen tempo fiets je rustig door dit schilderachtige landschap, terwijl je geniet van verschillende wilde dieren om je heen. Maak je klaar om dieren zoals zebra's, impala's, elanden, buffels, jakhalzen, hyena's, luipaarden en wrattenzwijnen tegen te komen. Wil je op een plek wat langer blijven of meer te weten komen over enkele dieren of planten? Geef een gil - niet te hard - en je gids beantwoordt al je vragen en zorgt bovendien voor je veiligheid tijdens dit avontuur.

Activiteiten:

Accommodaties:

Dag 13

Terugrit naar Entebbe / Kampala

Terwijl je terugrijdt naar Entebbe, kom je opnieuw door de dorpjes met de drukke markten en door het uitgestrekte platteland met haar thee- en koffieplantages, de prachtige groene heuvels en een aantal wilde dieren om afscheid van te nemen. Na een aantal dagen vol avontuur, is zelfs de rit terug naar Entebbe nog een geweldige ervaring!

Activiteiten:

Maak je droomreis waar met Afrika Safari

Bij Afrika Safari kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Waarom Afrika Safari?

 • Kantoor en team in Kenia en Oeganda
 • Privé-reizen op maat
 • Ervaren safari-gidsen
 • Professioneel advies
 • Eerlijk en betaalbaar tarief
 • Eigen voertuig met privégids
 • Geen beperking op kilometers
Bekijk ook onze excursies

Je reis op maat laten samenstellen?

Ontvang een vrijblijvende offerte

Stel nu jouw droomreis samen
Bootsafari Lake Nakuru Kenia

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 700 212
Jeep van Afrika Safari