Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Afrika

✓ Hoge service, scherpe prijzen

12-daagse tocht in Oeganda: buiten de gebaande paden

Je denkt nu vast: 12 dagen buiten de gebaande paden.. dat klinkt spannend! En dat klopt. Spannend, avontuurlijk, indrukwekkend en onvergetelijk; alles in 12 dagen. Deze tour brengt je naar de bekende én minder bekende pareltjes van het land. Van de levendige hoofdstad Kampala tot wandelingen in de natuur.

Laat je verrassen door de ruige natuur in het stille Kidepo Valley National Park. En neem een duik boven op de berg Moroto en een douche in de Sipi Falls. Alles bij elkaar is het een duik in de cultuur en een kijkje in de keuken van het land.

Heb je ooit gedroomd van een safari in Afrika? Bereid je dan maar voor, want die droom komt uit! Murchison Falls National Park en het Ziwa Rhino Sanctuary zijn de ideale plek voor zo’n safari. Want het is de thuisbasis van de Big Five en een omgeving vol met andere zoogdieren, reptielen en vogels. En laat je cameratas lekker thuis tijdens deze safari, want die heb je niet nodig. Elke seconde van de safari wil je vastleggen!

Onze prijzen

12 days Off the beaten track Jinja / Karamoja / Kidepo / Murchison / Ziwa (GOLD)
2 personen
4 personen
6 personen
Laagseizoen
(maart + april + mei + 1 november - 19 december)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Midseizoen
(de rest van het jaar)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Hoogseizoen
(januari, juli, augustus, september en 20 t/m 31 december)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)

* Bovengenoemde (richt-) prijzen zijn per persoon.
Minderjarige kinderen (onder de zestien) krijgen korting. Deze wordt berekend in het persoonlijke reisadvies.
* Prijzen kunnen door koerswisselingen en andere factoren wijzigen en zijn daarom onder voorbehoud.

Deze reis is inclusief:

 • Vervoer van het Entebbe International Airport naar de lodge.
 • Alle vervoer van en naar luchthavens.
 • Overnachtingen in de hotels en lodges.
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens de safari (volpension).
 • Safari’s in de nationale parken.
 • Luxe 4×4 safari jeep met open dak en grote ramen, speciaal voor een privé-safari.
 • Engelssprekende privé-gids tijdens de hele safari.
 • Drinkwater in de safari jeeps.
 • Entreegelden voor alle nationale parken.
 • Medewerkers op ons kantoor in Oeganda.
 • Calamiteitenfonds.
 • Reserveringskosten.

De reis is exclusief:

 • Internationale vliegtickets en visa.
 • Verzekeringen zoals de reis- en annuleringsverzekering of de Flying Doctorsverzekering.
vanaf €2252 p.p. *

Dag 1: De aankomst op de luchthaven van Entebbe

Vlieg je naar Entebbe? Dan begin je voor aankomst op de luchthaven al met genieten. Want deze stad ligt op een indrukwekkend natuurwonder: schiereiland Victoria Lake. Arriveer je in de aankomsthal? Dan staat daar jouw persoonlijke gids op je te wachten met een grote glimlach en een vriendelijke “Ki Kati in Oeganda!”.

Onderweg naar je hotel in Kampala, voel je direct de stedelijke sfeer en drukte van het dagelijkse leven. De rit duurt een paar uur, dus er is genoeg tijd om jouw persoonlijke gids alles te vragen waar je mee in je hoofd zit. Wil je iets weten over de cultuur, levensstijl of de komende 12 dagen? De gids is er voor je!

Bij aankomst in je accommodatie brengt de gezellige en authentieke sfeer je tot rust. Je kunt een dutje doen op je kamer of genieten van een drankje aan de bar. Of sluit de avond af met een lekker diner in het restaurant, terwijl je familie en vrienden belt om te vertellen hoe geweldig de eerste dag was.

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Latitude 0 Degrees Kampala

Dag 2: Een stadstour door Kampala en een Oegandese kookles

De tweede naam van de stad Kampala is ‘Stad van de Zeven Heuvels’. Of.. al je het ons vraagt ‘Stad waar je niet wilt slapen’. Waarom? Dat is zonde van je tijd! Er is zoveel te zien en te doen. Van de beroemde Kasubi-graven en Namugongo Martyrs Shrine tot lokale markten en de botanische tuinen.

Als dit erop zit, ben je toe aan wat eten. Maar het is niet aanschuiven en achterover leunen. Je pakt een snijplank en gaat zelf koken! Wat er op het menu staat? Katogo, Luwombo, Muchimo en de twee bekendste gerechten van Afrika: Matooke en Rolex. Loopt het water je al in de mond? Wacht maar! Als er straks een heerlijk zelfgemaakte kipstoofpot met groene bananen en een omelet in chapati met groenten op je bord ligt, wel!

Na het eten nog energie over? Ontdek het bruisende nachtleven in de stad. Luister naar de muziek en dans alsof niemand kijkt.

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Latitude 0 Degrees Kampala

Dag 3: Rijd naar Sipi Falls en doe een Sipi Falls Coffee Tour

Vandaag sta je vroeg op, want er wacht een autorit van 6 uur naar Sipi Falls op je. Maar je kunt na jouw bruisende nacht in de stad ook het hotel overslaan en slapen in de auto. We waarschuwen je: zelfs als je nauwelijks slaap hebt gehad, kun je je ogen niet afhouden van de adembenemende landschappen op weg naar de volgende bestemming. Dus slapen zit er dan waarschijnlijk niet in 😉 

Een kopje koffie is alles waar je na zo’n rit zin in hebt. En die krijg je! We zijn bevooroordeeld, maar het is een heel goed kopje koffie. Maar eerst krijg je een rondleiding door een koffieboerderij. Je volgt de weg van de koffieboon op het veld tot in je kopje koffie waar je achteraf van geniet.

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Sipi Heritage Lodge

Dag 4: Wandelen bij de Sipi-watervallen

Vul je rugzak met genoeg water, een paar snacks en misschien zelfs een Rolex. Nee, nee. Geen horloge, eten. Trek je wandelschoenen aan en duik in het prachtige landschap rondom Sipi Falls. Op dit hoogtepunt zie je drie gigantische watervallen. Van 65 tot 100 meter. Je kijkt je ogen uit.

Sipi Falls is de eerste en het meest toegankelijk. En deze heeft zelfs een grot waaruit je de waterval aan de andere kant bewondert. De andere twee, Kapsurur en Chebonet Falls, bereik je iets moeilijker. Maar als je er eenmaal bent, beloont het uitzicht je alleen op een manier zoals de natuur dat kan. En om je ervaring compleet te maken, ontmoet je onderweg daarnaartoe lokale boeren en zie je hoe het plattelandsleven eruit ziet.

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Sipi Heritage Lodge

Dag 5: Rijd van Sipi langs het Pian Upe Wildlife Reserve naar Moroto

Het is tijd om de omgeving te veranderen. Zo letterlijk mogelijk, want je reist van een groene omgeving bij de Sipi Falls naar het rotsachtige Moroto District. Een rit van 6 uur die je hier en daar ruimte geeft voor een pauze. En wat is een mooiere plek voor een lunch dan de Pian Upe Wildlife Reserve. Het een op na grootste natuurgebied van Oeganda komen we onderweg naar Moroto tegen. Je geniet van lekkere groenten en vers brood, terwijl je de kans krijgt om olifanten en giraffen te spotten. Kan het beter? Volgens mij niet! 

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Kara-Tunga Safari Camp

Dag 6: Wandelen op de berg Moroto

Jaja, het is tijd voor de volgende wandeling. Maar geloof ons, deze is heel anders dan die bij Sipi Falls. Tijdens deze middelzware tour beklim je de berg Moroto. Het is een inactieve vulkaan en onderdeel van de Oost-Afrikaanse Rift. Het uitzicht op de top is over Karamojaland. Onderweg naar boven kom je een bijzondere flora en fauna tegen die endemisch is voor deze regio. Net als de fascinerende geologische formaties. Nieuwsgierig naar alles wat er gebeurt in deze natuur? Vraag het je gids!

Natuurlijk bestaat er geen wandeling zonder beloning. De hele wandeling beloon je jezelf met prachtige uitzichten, maar op de top van de berg spring je lekker in het bronbad. De beste afsluiter van een wandeling, toch?

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Kara-Tunga Safari Camp

Dag 7: Jeepsafari in Kidepo Valley National Park

‘Buiten de gebaande paden’. Dat krijg je vandaag, beloofd is beloofd. Kidepo Valley National Park is minder toeristisch dankzij de afgelegen ligging. Dat is fijn, maar ook avontuurlijk. Want minder mensen betekent meer dieren. Maar ook meer landschappen in de puurste staat.

Ondanks zijn ruige karakter is het park perfect voor een typische safari: vanuit je 4×4-voertuig ontdek je vier van de Big Five (olifanten, leeuwen, luipaarden en buffels) in Kidepo. Maar ook andere roofdieren zoals cheeta’s en hyena’s. Natuurlijk poseren er ook veel antilopen, zebra’s en giraffen voor je camera en spot je talloze soorten vogels. Camera’s paraat! Want voordat je het weet vliegen, huppelen of rennen ze door.

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Kidepo Savannah Lodge

Dag 8: Wandelsafari in Kidepo National Park en bezoek aan de Kanangorok Hot Springs

Twee dagen in Kidepo Valley National Park? Ja! Want het is zo’n unieke en zeldzame plek dat er genoeg te ontdekken is. Daarom duiken we er vandaag nog dieper in. Tijdens de safari met de benenwagen vertelt de gids je alles over wat je om je heen ziet. En omdat je dit lopend doet, verandert jouw ervaring naar een bijzonder niveau. Want je ontmoet de dieren op ooghoogte. Of op kniehoogte als het om giraffen gaat.. 😉

Het laatste hoogtepunt van vandaag maakt je Kidepo-avontuur compleet: de Kanangorok Hot Springs. Hoe lekker klinkt dat? Het bronwater is ongeveer 50°C en de lokale bevolking gelooft in de genezende krachten van deze bron. Zie je mensen een bad nemen? Houd je mond dan dicht als deze van verbazing openvalt.. Maar doe lekker mee. Durf je dat?

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Kidepo Savannah Lodge

Dag 9: Rit naar Murchison Falls National Park

Na een paar dagen in de rotsachtige wildernis is het tijd voor de terugreis naar het hart van Oeganda. Naar het Murchison Falls National Park om precies te zijn. Met 6 tot 7 uur is het best een eind rijden. Maar met alles wat je tot nu toe gezien hebt, vul je deze tijd makkelijk met het terughalen van herinneringen of  het opvangen van een glimp van de stad Gulu.

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Bamboo Village Safari Lodge

Dag 10: Jeepsafari in Murchison Falls National Park, bootsafari naar de Murchison-watervallen en wandeling naar de Top Of The Falls

Jeepsafari, bootsafari en een wandeling. Ja, vandaag is een bomvolle dag. Maar laten we aan het begin beginnen.

Nog meer wilde dieren op deze dag. Murchison Falls National Park voegt dieren als bavianen, nijlpaarden en nijlkrokodillen toe aan de mix. Vooral de laatste 2 zijn de sterren van de bootsafari als je langs de levensader van het park vaart: de Nijl. Reis je tijdens het droge seizoen? Dan zie je overal dieren langs de kant. Om te drinken of om een fris bad te nemen.

En als klap op de vuurpijl maak je een wandeling naar de top van de watervallen. Volg simpelweg de voetsporen van je gids, luister naar de interessante en leuke feiten die je hoort en geniet van de verrassingen achter elke bocht.

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Bamboo Village Safari Lodge

Dag 11: Lunch en bezoek aan Ziwa Rhino Sanctuary, rit terug naar Kampala

Alle Big Five zien op één vakantie? Dat zou toch leuk zijn? Ja, ik zie je glimlach vanaf hier groeien. Kan het echt? Ja! Tijdens deze 12-daagse rondreis door Oeganda kun je ze allemaal zien: olifanten, luipaarden, leeuwen, buffels EN neushoorns. De foto en de naam van dit laatste hoogtepunt verraden dat misschien wel.

Op de terugweg naar Kampala stop je bij het Ziwa Rhino Sanctuary, een veilige haven voor deze grijze reuzen en andere dieren. Halverwege de jaren tachtig verdwijnen de neushoorns uit het Oegandese landschap. Maar dankzij projecten als deze vieren ze een comeback. Tijdens een wandelsafari kom je dichtbij. Heel dichtbij. Zo’n 6 tot 7 meter dichtbij. Maar maak je geen zorgen: witte neushoorns zijn veel chiller zijn dan hun neven, de zwarte neushoorns 😉

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Latitude 0 Degrees Kampala

Dag 12: Vlucht naar huis vanuit Entebbe

Je wil het niet, maar het zit erop! Misschien moet je naar huis of blijf je nog even. We hopen dat je nog even blijft, want Oeganda heeft genoeg parels om te aanschouwen.

Zoals de grote, harige en zwarte VIP-bewoners van het Bwindi Impenetrable Forest of de stralende Sipi Falls? Er is genoeg te zien en te doen!

Blijf je nog even rondreizen en wil je nog meer onvergetelijke ervaringen toevoegen aan jouw reis door Oeganda? Laat het ons weten, dan maken wij het waarheid voor je.

Maar zelfs als je toch naar huis gaat, je blijft een beetje bij ons. Want de herinneringen van deze reis vergaan niet.

Hoe boek je deze safari?

 1. Druk op de groene knop met de prijs onderaan deze pagina om je reis aan te vragen.
 2. Vul de gewenste vertrekdatum in (bij benadering).
 3. En verstuur…! Wij reageren dan zo snel mogelijk met een op maat gemaakt reisadvies.