Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Afrika

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Bekijk reisaanbod

Kidepo Valley National Park

Kidepo National park – een ongerept paradijs

Kidepo Valley National Park ligt in de afgelegen Karamoja-regio van Oeganda, op de grens met Zuid-Sudan en Kenia. De afgelegen ligging heeft bijgedragen aan het behoud van zijn natuurlijke schoonheid. Het is de perfecte een bestemming voor avontuurlijke reizigers die de drukte willen ontvluchten en zich willen onderdompelen in de pracht van de natuur.

Moroto Mountain

Moroto Mountain, een ruige schildwacht, kijkt uit over de Karamoja-vlakten. De fascinerende pieken en steile hellingen zijn een uitdaging voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Mount Moroto Trek: een uitdagende tocht naar de top van een ruige berg, met adembenemende uitzichten over het omringende landschap. Geniet van de opmerkelijke geologische formaties en inheemse flora en fauna.

Veel voorkomende dieren in Kidepo National Park

Kidepo Valley National Park staat bekend om zijn diverse en talrijke wilde dieren. Door de afgelegen ligging van het park is het relatief onaangetast gebleven door het massatoerisme, waardoor de wilde dieren hier rustig kunnen leven:

 • Leeuwen
 • Olifanten
 • Buffalo’s
 • Cheeta’s
 • Hyena’s
 • Giraffen
 • Vogels

Video

Feiten over Kidepo National Park

Kidepo National Park draait niet alleen om wilde dieren en landschappen; het is ook een plek waar je in contact kunt komen met de inheemse gemeenschappen:

 • Karamojong-volk: De Karamojong zijn de inheemse veehouders die deze regio als hun thuis beschouwen. Hun rijke culturele tradities, waaronder dans en verhalen vertellen, bieden een kans om meer te leren over hun manier van leven.
 • Manyatta’s: Een bezoek aan een Karamojong-huis, ook wel manyatta genoemd, is een openbaring. Het is een kijkje in hun unieke architectuur en gewoonten.
 • Culturele optredens: Aanschouw traditionele dansvoorstellingen en ga het gesprek aan met Karamojong-oudsten om meer te weten te komen over hun interessante cultuur.

Wat te doen in Kidepo Valley National Park

Het gevarieerde landschap van het park biedt een schat aan natuurlijke schoonheid en tal van recreatieve activiteiten:

 • Narus Vallei: Deze vallei is het hart van het park, waar de Narus rivier het wild in stand houdt. Game drives en wild spotten in dit gebied zijn echt de moeite waard.
 • Kidepo Valley: Het ruige terrein van Kidepo Valley is fascinerend, met weelderige vegetatie en een rijk wildleven. Verken dit gebied met een gamedrive.
 • Kanangorok Hot Springs: Deze geothermische bronnen zijn een fascinerend natuurverschijnsel in de savanne. De aanblik van stoom die uit de grond opstijgt is adembenemend.
 • Kidepo River: De gelijknamige rivier van het park stroomt door de dorre vlakten en is een levensader voor wilde dieren. Het is een geweldige plek om dieren te spotten en te genieten van de schoonheid van het park.
 • Lomej Hills: Deze heuvels bieden diverse wandelmogelijkheden. Het uitzicht vanaf de top is adembenemend, vooral tijdens zonsopgang of zonsondergang.

Hoe kom je er?

Het bereiken van Kidepo National Park kan wat moeite kosten vanwege de afgelegen ligging, maar de reis is een avontuur op zich:

Per vliegtuig:

Internationale luchthaven Entebbe (EBB): Begin je reis met een vlucht naar Entebbe International Airport. Vanaf hier kun je een binnenlandse vlucht nemen naar Kidepo Airport, de dichtstbijzijnde luchthaven bij het park.

Over land:

Vanaf Kampala: Het park ligt op ongeveer 700 kilometer van Kampala. Je kunt kiezen voor een autorit, die ongeveer 12-14 uur duurt, of je kunt de reis opbreken met stops onderweg.

Vanuit Moroto: Als je al in de Karamoja-regio bent, is Moroto de dichtstbijzijnde grote stad bij Kidepo. Het is ongeveer 3-4 uur rijden naar het park.

4×4 Voertuig: Het ruige terrein van het park vereist een 4×4 voertuig voor game drives en het verkennen van het park. Natuurlijk zorgen we ervoor dat onze voertuigen goed onderhouden zijn en geschikt voor off-road reizen.

Begeleide tours: We bieden begeleide tochten naar Kidepo National Park, inclusief vervoer, vergunningen, accommodatie en zeer deskundige gidsen.

Klimaat

Het klimaat van Kidepo is het toonbeeld van savanne, met uitgedroogde, zonovergoten dagen in het droge seizoen en bloeiend groen in het natte seizoen.

De beste reistijd voor een bezoek aan Kidepo Valley National Park

Het droge seizoen is bij uitstek de beste tijd om naar het Kidepo National Park te reizen. Tussen december en maart verzamelt het wild zich rond de waterpoelen wat ongelooflijke beelden belooft.