neushoorn safari Ziwa Rhino Sanctuary Oeganda

10 dagen Oeganda: safari tussen neushoorns, bossen en meren

Vanaf €2275* / 24/7 service / 10 dagen

*prijs p.p. incl. gids, safari-jeep, hotel en park fees (gebaseerd op 6 personen)

Background mask

10 dagen Oeganda: safari tussen neushoorns, bossen en meren

Ga op safari tussen neushoorns, ontmoet chimpansees en bewonder de prachtige landschappen tijdens deze bijzondere 10-daagse safari in Oeganda.

Je begint je once-in-a-lifetime avontuur met een kna, namelijk een ontmoeting met de zeldzame neushoorn in het Ziwa Rhino Sanctuary. In Murchison Falls National Park maak je een boottocht op de rivier de Nijl, aanschouw je de bulderende watervallen en ga je op zoek naar wilde dieren, zoals nijlpaarden, giraffen, olifanten en talloze kleurrijke vogels. Je rijdt vervolgens langs prachtige kratermeren, uitgestrekte theevelden en kleine dorpjes naar Kibale National Park, waar je in het smaragdgroene bos onze naaste verwanten, de chimpansees, kunt observeren.

In het koninklijke Queen Elizabeth National Park spring je vervolgens in een safari-jeep en ga je op zoek naar de beroemde Big Five en zeldzame dieren zoals de schoenbekooievaar. Je avontuur eindigt precies zoals het begon: met een waar hoogtepunt. In Lake Mburo National Park maak je namelijk een unieke nachtsafari, waarbij je na zonsondergang op zoek gaat naar de nachtelijke roofdieren van Afrika.

Maak je droomreis waar met Afrika Safari

Bij Afrika Safari kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Reisroute

 • Dag 1: Aankomst op Entebbe International Airport
 • Dag 2: Neushoorn trekking bij het Ziwa Rhino Sanctuary + Rit van Entebbe / Kampala naar Murchison Falls National Park + Murchison Falls National Park
 • Dag 3: Bootsafari naar de Murchison Waterfalls + Top Of The Falls Wandeling - Murchison Falls National Park + Jeep safari in het Murchison Falls National Park
 • Dag 4: Rijd van Murchison Falls naar Kibale Forest National Park
 • Dag 5: Moeraswandeling in het Bigodi Wetland Sanctuary in Kibale National Park + Chimpansee Trekking in Kibale National Park
 • Dag 6: Jeep safari Queen Elizabeth National Park + Rit van Kibale naar Queen Elizabeth National Park
 • Dag 7: Queen Elizabeth National Park + Bootsafari in het Queen Elizabeth National Park + Jeep safari Queen Elizabeth National Park
 • Dag 8: Rit van Queen Elizabeth National Park naar Lake Mburo National Park + Nachtsafari in het Lake Mburo National Park
 • Dag 9: Wandelsafari in Lake Mburo National Park + Jeep safari in Lake Mburo National Park
 • Dag 10: Terugrit naar Entebbe / Kampala + Vlucht naar huis vanuit Entebbe (niet inbegrepen in de prijs)

Dag 1

Aankomst op Entebbe International Airport

De internationale luchthaven van Entebbe is jouw toegangspoort tot de ongelooflijke natuur van Oeganda! Dit is het land van bijzondere trektochten naar berggorilla's en chimpanzees, adembenemende safari's, geweldige road trips en avonturen per boot, fiets, paard of te voet. Ervaar hoe ontzettend gastvrij de Oegandezen zijn en sta versteld van de indrukwekkende ontmoetingen met verschillende nog traditioneel levende stammen. Met ons beleef je het allemaal!

Accommodaties:

Dag 2

Neushoorn trekking bij het Ziwa Rhino Sanctuary

Middenin Oeganda vind je Ziwa Rhino Sanctuary, een paradijs voor natuurliefhebbers en een beschermd gebied voor witte neushoorns. Sterker nog: dit is de enige plek waar je witte neushoorns kunt zien in Oeganda. Middels een neushoorn trektocht zie je niet alleen deze majestueuze dieren in hun natuurlijke omgeving, maar steun je ook bovendien het beschermingsprogramma van Ziwa. Samen met een professionele gids ga je op zoek naar de grijze reuzen. Eenmaal gevonden, hoef je alleen nog maar diep adem te halen, "wooooow" te zeggen, foto's te maken en te genieten van het moment.

Activiteiten:

Accommodaties:

Dag 3

Bootsafari naar de Murchison Waterfalls

Stap op een dubbeldekkerboot voor een ouderwetse cruise over de Nijl in Murchison Falls National Park! Vaar twee uur lang de rivier af (en een uur weer terug) terwijl je onderweg krokodillen, nijlpaarden en andere dieren in het water en op de oevers spot. Bestemming is de voet van de indrukwekkende, 43-meter hoge Murchison waterval, waar je de waas van het naar beneden stortende water op je gezicht kan voelen. De watervallen zijn zo krachtig dat je niet heel dichtbij kunt komen, maar geloof ons - je zult hoe dan ook onder de indruk zijn!

Activiteiten:

Accommodaties:

Dag 4

Rijd van Murchison Falls naar Kibale Forest National Park

Vandaag rijden jullie van Murchison Falls naar Kibale National Park. De zes uur durende rit leidt langs gastvrije dorpjes, regenwouden, uitgestrekte theeplantages en prachtige kratermeren op weg naar Fort Portal - een centraal punt dat leidt naar allerlei avonturen. Bij helder weer kan je de Rwenzori Mountains zien met hun met sneeuw bedekte toppen. En maak dan de borst maar nat voor het Kibale Forest - de apenhoofdstad van de wereld met maar liefst dertien verschillende apensoorten!

Accommodaties:

Dag 5

Moeraswandeling in het Bigodi Wetland Sanctuary in Kibale National Park

De wandeling door het moeras van het Bigodi Wetland Sanctuary in het Kibale National Park is een must voor liefhebbers van vogels, apen, zeldzame dieren, planten en bloemen. Deze magische plek - ook wel het 'huis van de grote blauwe toerako' genoemd - herbergt meer dan 200 vogelsoorten. Tijdens de wandeling heb je kans acht verschillende apensoorten te spotten, en specifiek Oegandese dieren zoals sitatoenga's, bosbokken en otters (ja, otters!) te zien. Ga op in de geuren, kleuren en beelden van dit bijzondere stuk pure natuur. Een waar pareltje dat erop wacht ontdekt te worden... door jou!

Activiteiten:

Accommodaties:

Dag 6

Jeep safari Queen Elizabeth National Park

Tijdens een jeepsafari maak je samen met de gids een safari in het park, in jullie eigen jeep met een onbeperkt aantal kilometers. Zorg dat je je verwachtingen voor de dag deelt met de gids, en laat jezelf verrassen door suggesties van zijn kant. Eenmaal in het park kan je alles vragen wat in je opkomt en vergeet vooral niet te genieten van de rit en al het moois dat je ziet!

Activiteiten:

Accommodaties:

Dag 7

Queen Elizabeth National Park

Queen Elizabeth National Park is niet alleen koninklijk in naam, maar ook in haar diversiteit. Hier wordt de diversiteit van het Koninkrijk der Dieren gevierd, met onder andere de Big Five, boomklimmende leeuwen en het grootste aantal nijlpaarden van Oost Afrika. En in het zeer diverse landschap met savannes, weides, dichte jungles, vulkanische uitstolpingen en rivieren vind je nog veel meer dieren. En dat allemaal met de dramatische, met sneeuw bedekte toppen van de Rwenzori Mountains op de achtergrond.

Activiteiten:

Accommodaties:

Dag 8

Rit van Queen Elizabeth National Park naar Lake Mburo National Park

Vandaag verruil je de boomklimmende leeuwen van het Queen Elizabeth National Park voor de open savannevlaktes van Lake Mburo National Park - het kleinste nationale park van Uganda vlakbij Kampala en Entebbe. Dit is één van de drie parken waar je de Burchellzebra kunt vinden, en lange tijd was dit het enige gebied met impala's wat leidde tot de naam Kampala (een heuvel vol impala's) voor de hoofdstad. De rit duurt ongeveer 3 uur en je kunt onderweg een dutje doen, of naar buiten kijken om te zien of je de dieren van Lake Mburo al kunt zien!

Activiteiten:

Accommodaties:

Dag 9

Wandelsafari in Lake Mburo National Park

Stap uit de safarijeep, trek je wandelschoenen aan en daar ga je: op safari... ja, echt! Tijdens een wandelsafari in het Lake Mburo National Park verken je dit prachtige stuk land vanuit een compleet ander perspectief. Veel dichterbij. Wandel door savannes, bossen en de oevers van meren en leer meer over de flora en fauna van je ervaren gids. Hier kun je dieren zoals zebra's, impala's en giraffen en de beroemde nijlpaarden van het park vanaf een veilige afstand bekijken. Op deze manier de ongerepte wildernis van Oeganda ontdekken is een ervaring die je nog lang zal heugen.

Activiteiten:

Accommodaties:

Dag 10

Terugrit naar Entebbe / Kampala

Terwijl je terugrijdt naar Entebbe, kom je opnieuw door de dorpjes met de drukke markten en door het uitgestrekte platteland met haar thee- en koffieplantages, de prachtige groene heuvels en een aantal wilde dieren om afscheid van te nemen. Na een aantal dagen vol avontuur, is zelfs de rit terug naar Entebbe nog een geweldige ervaring!

Activiteiten:

Maak je droomreis waar met Afrika Safari

Bij Afrika Safari kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Waarom Afrika Safari?

 • Kantoor en team in Kenia en Oeganda
 • Privé-reizen op maat
 • Ervaren safari-gidsen
 • Professioneel advies
 • Eerlijk en betaalbaar tarief
 • Eigen voertuig met privégids
 • Geen beperking op kilometers
Bekijk ook onze excursies

Je reis op maat laten samenstellen?

Ontvang een vrijblijvende offerte

Stel nu jouw droomreis samen
Bootsafari Lake Nakuru Kenia

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 700 212
Jeep van Afrika Safari