✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Afrika

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Het weer in Kenia

Door haar ligging vlakbij de evenaar kent Kenia een tropisch klimaat met zowel een droog- als een regenseizoen. Hoewel de temperatuur over het algemeen dus aangenaam is, zijn er wel regionale verschillen. Zo zijn de kuststreken heet en vochtig, terwijl het binnenland en hoger gelegen delen koeler en droger zijn. Overdag variëren de temperaturen van 22°C tot 31°C, afhankelijk van de tijd van het jaar en de regio. ’s Nachts liggen de temperaturen in de kuststreken wat lager (tot 18°C in de koelere periodes) en veel lager in sommige binnenlanden (zelfs slechts 10°C in sommige hoger gelegen gebieden).

Kenia’s droge en regenseizoen

Kenia kent natte en droge seizoenen, waarbij de droge periodes veel langer zijn dan de natte periodes. Het land kent een kort en lang regenseizoen en een koel en een heet droog seizoen.

Kenia’s korte regenseizoen valt in november, met meest kortere buien verspreid over de maand. Het lange regenseizoen bestrijkt april en mei, en is intenser. Normaal gesproken heb je kans op kortere en langere buien, maar niet dagelijks en slechts zelden regent het de hele dag. ’s Nachts regent het meer dan overdag.

Het koelere droge seizoen begint in juni, blijft koel tot september en wordt dan langzaam warmer tot eind oktober het regenseizoen start. De warmere droge periode begint in december en loopt tot maart, als de temperaturen flink oplopen voor het lange regenseizoen.

Safari in het regenseizoen

Wist je dat National Geographic, Discovery en andere tv-maatschappijen juist het regenseizoen kiezen voor het opnemen van hun natuurdocumentaires?

Gedurende het regenseizoen staan alle nationale parken in volle bloei, met overdadig groene bossen en velden, prachtige bloemen, voldoende voedsel voor de dieren en aangename temperaturen. Een voordeel voor de reiziger is daarbij dat het dan veel minder druk is en dat de kosten van safarireizen in Kenia en accommodaties lager liggen.

Het nadeel is dat sommige hotels hun deuren sluiten. Ook kunnen de wegen dan onbegaanbaar worden. Gelukkig heeft Kenia steeds meer asfaltwegen, wat ervoor zorgt dat je niet door complete modderpoelen hoeft te waden. In de parken zelf vind je voornamelijk onverharde wegen, maar die zijn zelfs tijdens het regenseizoen nog begaanbaar. Alle parken blijven ook open tijdens het regenseizoen.