Oeganda wild west

12 Dagen op verkenningstocht in het wilde westen van Oeganda

Vanaf €3577* / 24/7 service / 12 dagen

*prijs p.p. incl. gids, safari-jeep, hotel en park fees (gebaseerd op 6 personen)

Background mask

12 Dagen in Oeganda: op verkenningstocht in het wilde westen

Wild en avontuurlijk, dat is onze 12-daagse verkenningstocht naar het wilde westen van Oeganda! Kom oog in oog te staan met indrukwekkend Afrikaans wild en geniet van de bijzondere landschappen. Tijdens deze reis bewonder je het land niet alleen vanuit de auto, maar trek je er ook te voet en per boot op uit. Avontuur verzekerd!

Je reis begint in Entebbe, waarna je naar de prachtige Murchison Falls reist. Tijdens een boottocht over de Nijl kun je krokodillen en nijlpaarden bewonderen, terwijl je leeuwen, olifanten en giraffen spot tijdens een gamedrive. Langs groene theevelden en kleine dorpjes reis je naar Kibale National Park voor een bijzondere ontmoeting met onze naaste verwanten in het wild: de chimpansees! Naast troepen chimpansees vormt Kibale NP ook het natuurlijk habitat van andere primaten, waaronder franje-apen, groene bavianen en roodstaartapen.

Een koninklijke safari-ervaring in Queen Elizabeth National Park is de volgende stop, gevolgd door een avontuurlijke ontmoeting met de vriendelijke reuzen van Bwindi Impenetrable National Park in het uiterste wilde westen van Oeganda. We hebben het natuurlijk over de ruim 400 berggorilla’s die hier in het wild leven. Na deze bijzondere ervaring reis je verder naar Lake Mburo National Park. Hier eindigt je avontuur met een serene boottocht op één van de meren of een laatste wandeling.

Maak je droomreis waar met Afrika Safari

Bij Afrika Safari kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Reisroute

 • Dag 1: Aankomst op Entebbe International Airport
 • Dag 2: Neushoorn trekking bij het Ziwa Rhino Sanctuary + Rit van Entebbe / Kampala naar Murchison Falls National Park + Murchison Falls National Park
 • Dag 3: Bootsafari naar de Murchison Waterfalls + Top Of The Falls Wandeling - Murchison Falls National Park + Jeep safari in het Murchison Falls National Park
 • Dag 4: Rijd van Murchison Falls naar Kibale Forest National Park
 • Dag 5: Chimpansee Trekking in Kibale National Park + Moeraswandeling in het Bigodi Wetland Sanctuary in Kibale National Park
 • Dag 6: Queen Elizabeth National Park + Rit van Kibale naar Queen Elizabeth National Park + Jeep safari Queen Elizabeth National Park
 • Dag 7: Jeep safari Queen Elizabeth National Park + Bootsafari in het Queen Elizabeth National Park + Queen Elizabeth National Park
 • Dag 8: Rijd van Queen Elizabeth naar Bwindi Impenetrable National Park
 • Dag 9: Berggorilla trektocht in Rushaga (zuidelijk sector)
 • Dag 10: Rit van Bwindi naar het Lake Mburo National Park
 • Dag 11: Wandelsafari in Lake Mburo National Park + Jeep safari in Lake Mburo National Park + Lake Mburo National Park
 • Dag 12: Terugrit naar Entebbe / Kampala + Vlucht naar huis vanuit Entebbe (niet inbegrepen in de prijs)

Dag 1

Aankomst op Entebbe International Airport

De internationale luchthaven van Entebbe is jouw toegangspoort tot de ongelooflijke natuur van Oeganda! Dit is het land van bijzondere trektochten naar berggorilla's en chimpanzees, adembenemende safari's, geweldige road trips en avonturen per boot, fiets, paard of te voet. Ervaar hoe ontzettend gastvrij de Oegandezen zijn en sta versteld van de indrukwekkende ontmoetingen met verschillende nog traditioneel levende stammen. Met ons beleef je het allemaal!

Accommodaties:

Dag 2

Neushoorn trekking bij het Ziwa Rhino Sanctuary

Middenin Oeganda vind je Ziwa Rhino Sanctuary, een paradijs voor natuurliefhebbers en een beschermd gebied voor witte neushoorns. Sterker nog: dit is de enige plek waar je witte neushoorns kunt zien in Oeganda. Middels een neushoorn trektocht zie je niet alleen deze majestueuze dieren in hun natuurlijke omgeving, maar steun je ook bovendien het beschermingsprogramma van Ziwa. Samen met een professionele gids ga je op zoek naar de grijze reuzen. Eenmaal gevonden, hoef je alleen nog maar diep adem te halen, "wooooow" te zeggen, foto's te maken en te genieten van het moment.

Activiteiten:

Accommodaties:

Dag 3

Bootsafari naar de Murchison Waterfalls

Stap op een dubbeldekkerboot voor een ouderwetse cruise over de Nijl in Murchison Falls National Park! Vaar twee uur lang de rivier af (en een uur weer terug) terwijl je onderweg krokodillen, nijlpaarden en andere dieren in het water en op de oevers spot. Bestemming is de voet van de indrukwekkende, 43-meter hoge Murchison waterval, waar je de waas van het naar beneden stortende water op je gezicht kan voelen. De watervallen zijn zo krachtig dat je niet heel dichtbij kunt komen, maar geloof ons - je zult hoe dan ook onder de indruk zijn!

Activiteiten:

Accommodaties:

Dag 4

Rijd van Murchison Falls naar Kibale Forest National Park

Vandaag rijden jullie van Murchison Falls naar Kibale National Park. De zes uur durende rit leidt langs gastvrije dorpjes, regenwouden, uitgestrekte theeplantages en prachtige kratermeren op weg naar Fort Portal - een centraal punt dat leidt naar allerlei avonturen. Bij helder weer kan je de Rwenzori Mountains zien met hun met sneeuw bedekte toppen. En maak dan de borst maar nat voor het Kibale Forest - de apenhoofdstad van de wereld met maar liefst dertien verschillende apensoorten!

Accommodaties:

Dag 5

Chimpansee Trekking in Kibale National Park

In Oeganda vind je de hoogste concentratie chimpansees van het Afrikaanse continent - en wel in Kibale National Park! Met ongeveer 1500 chimps in meerdere groepen heb je hier een relatief grote kans om deze fascinerende beesten in het wild te zien. Tijdens een chimpansee trektocht leiden ervaren gidsen je door de jungle en zodra je een groep vindt kan je jong en oud van boom tot boom zien springen, en zien spelen, eten en elkaar vlooien. Deze prachtige beesten van dichtbij zien laat je precies begrijpen waarom Jane Goodall al jaren zo gefascineerd is!

Activiteiten:

Accommodaties:

Dag 6

Queen Elizabeth National Park

Queen Elizabeth National Park is niet alleen koninklijk in naam, maar ook in haar diversiteit. Hier wordt de diversiteit van het Koninkrijk der Dieren gevierd, met onder andere de Big Five, boomklimmende leeuwen en het grootste aantal nijlpaarden van Oost Afrika. En in het zeer diverse landschap met savannes, weides, dichte jungles, vulkanische uitstolpingen en rivieren vind je nog veel meer dieren. En dat allemaal met de dramatische, met sneeuw bedekte toppen van de Rwenzori Mountains op de achtergrond.

Activiteiten:

Accommodaties:

Dag 7

Jeep safari Queen Elizabeth National Park

Tijdens een jeepsafari maak je samen met de gids een safari in het park, in jullie eigen jeep met een onbeperkt aantal kilometers. Zorg dat je je verwachtingen voor de dag deelt met de gids, en laat jezelf verrassen door suggesties van zijn kant. Eenmaal in het park kan je alles vragen wat in je opkomt en vergeet vooral niet te genieten van de rit en al het moois dat je ziet!

Activiteiten:

Accommodaties:

Dag 8

Rijd van Queen Elizabeth naar Bwindi Impenetrable National Park

Maak een heerlijke road trip, al rijdend van Queen Elizabeth naar Bwindi Impenetrable National Park via de prachtige Ishasha sector. Onderweg heb je kans leeuwen slapend in de bomen te zien in de Isahasha sector (een van de weinige plekken waar deze bijzondere dieren voorkomen) en rijd dan door om het landschap langzaam te zien veranderen van savannevlaktes naar prachtig groene regenwouden. Na een rit van 3 uur arriveer je dan in het mooie groene Bwindi, waar de bedreigde berggorilla's hun opwachting maken!

Accommodaties:

Dag 9

Berggorilla trektocht in Rushaga (zuidelijk sector)

In de Rushaga sector in het zuiden van het Bwindi Impenetrable National Park wonen acht gorillafamilies, waarvan een aantal nog niet aan mensen gewend is. Een gorilla trektocht is hier relatief makkelijk. Je kunt ervoor kiezen om aan het eind van de tocht een uur lang een groep te bezoeken die al gewend is aan mensen of kiezen voor een vier uur durend bezoek aan een groep die niet gewend is aan mensen. Je observeert de luie eters, de spelende jonkies en de zilverrug die zijn territorium bewaakt. Een unieke ervaring die absoluut een blijvende indruk achterlaat... en je misschien zelfs een traantje laat wegpinken.

Accommodaties:

Dag 10

Rit van Bwindi naar het Lake Mburo National Park

Na een geweldige gorilla trektocht rijd je van Bwindi Impenetrable naar Lake Mburo National Park. Gedurende deze 7 uur durende autoreis zie je de bossen langzaam veranderen in zachtgroene heuvels en open savannes. Lake Mburo zit tjokvol dieren op zoek zijn naar groene vegetatie en verfrissing, dus pak je verrekijker en houd je ogen open om zebra's, giraffen en allerlei vogels te spotten!

Accommodaties:

Dag 11

Wandelsafari in Lake Mburo National Park

Stap uit de safarijeep, trek je wandelschoenen aan en daar ga je: op safari... ja, echt! Tijdens een wandelsafari in het Lake Mburo National Park verken je dit prachtige stuk land vanuit een compleet ander perspectief. Veel dichterbij. Wandel door savannes, bossen en de oevers van meren en leer meer over de flora en fauna van je ervaren gids. Hier kun je dieren zoals zebra's, impala's en giraffen en de beroemde nijlpaarden van het park vanaf een veilige afstand bekijken. Op deze manier de ongerepte wildernis van Oeganda ontdekken is een ervaring die je nog lang zal heugen.

Activiteiten:

Accommodaties:

Dag 12

Terugrit naar Entebbe / Kampala

Terwijl je terugrijdt naar Entebbe, kom je opnieuw door de dorpjes met de drukke markten en door het uitgestrekte platteland met haar thee- en koffieplantages, de prachtige groene heuvels en een aantal wilde dieren om afscheid van te nemen. Na een aantal dagen vol avontuur, is zelfs de rit terug naar Entebbe nog een geweldige ervaring!

Activiteiten:

Maak je droomreis waar met Afrika Safari

Bij Afrika Safari kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Waarom Afrika Safari?

 • Kantoor en team in Kenia en Oeganda
 • Privé-reizen op maat
 • Ervaren safari-gidsen
 • Professioneel advies
 • Eerlijk en betaalbaar tarief
 • Eigen voertuig met privégids
 • Geen beperking op kilometers
Bekijk ook onze excursies

Je reis op maat laten samenstellen?

Ontvang een vrijblijvende offerte

Stel nu jouw droomreis samen
Bootsafari Lake Nakuru Kenia

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 700 212
Jeep van Afrika Safari