✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Afrika

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Treinrit naar Mombasa

Vandaag brengt onze chauffeur jullie naar het treinstation, waar jullie op de trein naar Mombasa zullen stappen. De treinrit van Nairobi naar Mombasa duurt ongeveer vierenhalf uur, wat uitzonderlijk snel is voor treinen in veel Afrikaanse landen.

En deze treinverbinding is op meer manieren uniek te noemen. Bijvoorbeeld omdat hij langs wel twee safariparken komt: Nairobi National Park, Tsavo East- en Tsavo West National Park. Dit zorgt voor een treinrit met een wel heel bijzonder uitzicht over de Afrikaanse savanne, de jungle en allerlei wilde dieren. En op de Kilimanjaro in de verte…!

 

Belangrijke details

  • 50,00 per persoon - Prijzen onder voorbehoud
  • De rit duurt 4,5 uur vanaf Nairobi
  • De rit duurt 4 uur vanaf Amboseli
  • Geweldig uitzicht tijdens de treinrit!
Lijkt deze activiteit je leuk? Laat het ons weten, we helpen je graag verder!

Aanvullende informatie

De verhoogde treinrails zijn redelijk recent. Ze werden door de Chinezen gebouwd en geopend in 2017. Veel mensen stonden in het begin verbaasd, want deze trein vertrok zomaar op tijd en kwam aan de andere kant bovendien op tijd aan.

Gekkentrein
Dat stond in groot contrast met de vorige trein, die over een enkel spoor voer, vaak uren te laat vertrok en er soms 24 uur over deed door kapotte trein- of spoordelen onderweg. De trein kreeg de bijnaam Gekkentrein (Lunatic Train) omdat je als passagier zo ontzettend veel geduld moest hebben, maar ook vanwege de zware omstandigheden waaronder de spoorarbeiders aan het einde van de 19e eeuw werkten. Een bekend verhaal is bijvoorbeeld hoe tientallen arbeiders gedood werden door de mensetende leeuwen van Tsavo.

De huidige trein is echter erg populair en veel mensen verkiezen nu het spoor boven het vliegtuig als ze van Nairobi naar Mombasa willen. De trein is nu veilig, comfortabel en snel. Geniet van de reis!

Mombasa

SGR Terminus - Treinstation in Mombasa