✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Afrika

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Duiken – Kisite Marine Park

Het Kisite Marine Park ligt op bijna zestig kilometer van Diani Beach aan de zuidkust van Kenia. Dit Marine Park Reserve bestaat uit drie kleine koraaleilanden en heeft dus heel veel koraal om te ontdekken!

Ga een hele dag uit varen op de Indische Oceaan op een heuse dhow (traditionele zeilboot), en maak een duik naar het koraal. Met een beetje geluk zie je dolfijnen, inktvissen, zeesterren, schildpadden en nog veel meer. Als klap op de vuurpijl krijg je tijdens deze excursie een heerlijke Swahili lunch met vis en zeevruchten!

Let op: Om veiligheidsredenen is deze excursie tussen 1 mei en 15 juni niet mogelijk. In deze periode is de zee vrij ruw en kunnen er gevaarlijke stromingen ontstaan.

Belangrijke details

  • 220,- per persoon - Prijzen onder voorbehoud
  • Hele dag
  • Inclusief lunch
  • Incl. duikmateriaal en twee duiken
Lijkt deze activiteit je leuk? Laat het ons weten, we helpen je graag verder!

Aanvullende informatie

Vandaag pikt onze chauffeur jullie op bij het hotel om jullie naar de steiger in Shimoni te brengen. Hier stappen jullie aan boord van een traditionele dhow – een houten zeilboot die nog volop gebruikt wordt door Keniaanse vissers. Eenmaal aan boord krijgen jullie thee, koffie en koekjes tijdens de uitleg over de dag. Vers fruit en andere versnaperingen zijn ook aan boord.

Jullie zeilen dan naar het Kisite Marine Park waar je kunt gaan duiken. Het warme, heldere water van de Indische Ocean met haar felkleurige koraal en veelvoud aan vissen maakt dat zowel beginners als gevorderden hier kunnen duiken. Gecertificeerde duikers krijgen een gids per drie duikers en er gaan maximaal zes duikers. Duikers zonder certificaat of mensen die voor het eerst duiken, kunnen oefenduiken maken.

Dolfijnen
Het koraalrif van het Kisite Marine Park vormt het leefgebied van meer dan tweehonderd dolfijnen – zowel de spinner dolfijn, bultrug dolfijn en de tuimelaar zijn te zien als ze boven het wateroppervlak uit springen. Van juli tot december komen de bultrug walvissen daar nog bij.
Behalve dat zijn de zandbanken en de platte boomloze rots met gras van Kisite Island een belangrijke broedplaats voor vogels. Watervogels zoals sternen vinden hier van juli tot september een ideale broedplek.

Lunch met zeevruchten en vis
Na het snorkelen vaart de boot naar Wasini Island voor een late lunch. Dit is een heerlijke lunch van vis en zeevruchten met witte wijn en bier, waarna jullie kunnen relaxen met thee, koffie en gebak in de Day Dreamers Lounge. Hier zijn veel vogels te spotten, en in de uitbreidde marinebibliotheek kunnen jullie alles wat jullie gezien hebben tijdens het snorkelen nog even opzoeken.

Eenmaal terug in Shimoni kan je nog een bezoek brengen aan oude koraalgrotten. Die liggen op vijf minuten lopen van de Shimoni Pier en zijn vijf kilometer lang. Hier wonen nu vleermuizen maar eeuwenlang was dit een heilige plaats voor de lokale bevolking. In de 18e en 19e eeuw werden slaven hier opgesloten voor ze werden overgebracht naar de slavenmarkt op Zanzibar. Tegenwoordig zijn ze onderdeel van gemeenschapsproject en gaat het geld van het entreegeld naar leerlingen van een school in de buurt.

Kisite Marine Park

Zuidkust