✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Afrika

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Bezoek een koffieplantage

Hou je van koffie? Ga dan op bezoek bij de Fairview Estate – een koffieplantage van meer dan een eeuw oud vlakbij Nairobi. Zie hoe koffiebonen groeien, en hoe ze worden geoogst en geroosterd. De rondleiding eindigt met misschien wel het verste kopje koffie dat je ooit zult proeven…!

Belangrijke details

  • 42,50 per persoon (exclusief transfer kosten)
  • 2 - 3 uur
Lijkt deze activiteit je leuk? Laat het ons weten, we helpen je graag verder!

Aanvullende informatie

Ondanks het feit dat koffie-bakermat Ethiopië om de hoek ligt, werd koffie pas relatief laat in Kenia geïntroduceerd. Pas aan het einde van de 19e eeuw begonnen missionarissen op het Keniaanse platteland met het verbouwen van de bittere boon. Fairview Estate werd rond diezelfde tijd opgericht, en heeft daarmee een lange geschiedenis van koffieteelt.

Vandaag de dag behoort Kenia met een 16e plaats tot de top twintig van koffieproducerende landen ter wereld. De koffie wordt hier veelal door kleinere boeren verbouwd, maar Fairview Estate is een grotere plantage. Hier kan je de koffieproductie van boon tot ‘bakkie leut’ in zijn volledigheid zien.

Ze zeggen wel dat het maken van koffie net zo ingewikkeld en delicaat is als het maken van wijn. Het is een precisiewerk, dat je bij een bezoek aan de plantage helemaal uitgelegd krijgt. Je maakt dan een rondleiding over de plantage samen met een gids en ziet hoe de koffiebonen hier groeien en geoogst worden.
Daarna kan je zien hoe de bonen drogen en vervolgens tot verschillende niveaus geroosterd worden. De rondleiding eindigt op de boerderij, waar je de heerlijke verse koffie kunt proeven in de prachtige tuin. Er is bovendien een waterval vlakbij, en je kunt ook wandelingen en fietstochten maken over de plantage.

 

Nairobi

Fairview Estate