safari Murchison Falls

7 dagen Oeganda: de perfecte familiesafari

Vanaf €1658* / 24/7 service / 7 dagen

*prijs p.p. incl. gids, safari-jeep, hotel en park fees (gebaseerd op 6 personen)

Background mask

7 dagen Oeganda: de perfecte familiesafari

Relaxed, divers en vol plezier: dat is onze 7-daagse familiesafari in Oeganda.

De reis begint in Jinja, een relaxed stadje aan de oevers van Lake Victoria in Oeganda. Hier staat al meteen leuke activiteit op het programma. Samen met je kinderen maak je namelijk een mooie paardrijtocht door de omgeving. Je komt langs kleine dorpjes en ziet ook al enkele kleine dieren. De volgende stop van jullie familiesafari brengt je naar Murchison Falls National Park. Naast de prachtige watervallen, kunnen jullie hier tijdens een gamedrive ook majestueuze dieren spotten. In het park leven namelijk leeuwen, olifanten, nijlpaarden, krokodillen, bavianen en nog veel meer wilde dieren.

Na deze eerste kennismaking met typisch Afrikaans wild, reizen jullie door naar Kibale Forest National Park. De rit voert langs theevelden, leuke dorpjes en kratermeren, waardoor er onderweg dus genoeg te zien is. In het bos van Kibale gaan jullie vervolgens op zoek naar chimpansees. Samen met een gids observeer je hoe deze leuke dieren in het wild leven, spelen en eten. Behalve chimpansees leven er hier ook andere aapsoorten, zoals bavianen, roodstaartapen en franjeapen. Ook bewonderen jullie de prachtige flora en fauna tijdens een moeraswandeling in het Bigodi Wetland Sanctuary. De kids zullen geen genoeg krijgen van de kleurrijke vogels, de speelse apen en de nieuwsgierige otters die door dit paradijs zwerven. Met deze bijzondere familiesafari in Oeganda creëer je herinneringen waar jullie samen nog lang en met veel plezier op terugkijken.

Maak je droomreis waar met Afrika Safari

Bij Afrika Safari kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Reisroute

 • Dag 1: Aankomst op Entebbe International Airport
 • Dag 2: Rit van Entebbe / Kampala naar Jinja + Paardrijden in Jinja
 • Dag 3: Rit van Jinja naar Murchison Falls National Park + Neushoorn trekking bij het Ziwa Rhino Sanctuary + Murchison Falls National Park
 • Dag 4: Jeep safari in het Murchison Falls National Park + Bootsafari naar de Murchison Waterfalls + Top Of The Falls Wandeling - Murchison Falls National Park
 • Dag 5: Rijd van Murchison Falls naar Kibale Forest National Park
 • Dag 6: Chimpansee Trekking in Kibale National Park + Moeraswandeling in het Bigodi Wetland Sanctuary in Kibale National Park
 • Dag 7: Terugrit naar Entebbe / Kampala + Vlucht naar huis vanuit Entebbe (niet inbegrepen in de prijs)

Dag 1

Aankomst op Entebbe International Airport

De internationale luchthaven van Entebbe is jouw toegangspoort tot de ongelooflijke natuur van Oeganda! Dit is het land van bijzondere trektochten naar berggorilla's en chimpanzees, adembenemende safari's, geweldige road trips en avonturen per boot, fiets, paard of te voet. Ervaar hoe ontzettend gastvrij de Oegandezen zijn en sta versteld van de indrukwekkende ontmoetingen met verschillende nog traditioneel levende stammen. Met ons beleef je het allemaal!

Accommodaties:

Dag 2

Rit van Entebbe / Kampala naar Jinja

Op de eerste dag van de reis in Oeganda gaan jullie vandaag meteen op pad om een eerste indruk van land op te doen middels een drie uur durende rit naar Jinja. Vanaf Entebbe voert de rit eerst naar de hoofdstad Kampala en vandaar verder naar de stad Jinja aan de oevers van Lake Victoria. Voordat je daar aankomt, steek je eerst nog de Source of the Nile brug over en krijg je een eerste indruk van de beroemde rivier die begint in Lake Victoria. Dan wacht Jinja op jullie - tijd voor actie!

Activiteiten:

Accommodaties:

Dag 3

Rit van Jinja naar Murchison Falls National Park

Bereid je voor op een heuse roadtrip, want vandaag rijd je in zes uur van Jinja naar het adembenemende Murchison Falls National Park. In vroeger tijden volgden ontdekkingsreizigers de stroom van de Nijl helemaal tot aan de watervallen, waardoor ze dagen achter elkaar onderweg waren. Gelukkig kan je tegenwoordig gewoon de auto pakken en de weg volgen naar Kampala, vandaar naar het stadje Masindi en tot slot naar Murchison Falls. Een heerlijke rit!

Activiteiten:

Accommodaties:

Dag 4

Jeep safari in het Murchison Falls National Park

Tijdens een jeepsafari maak je samen met de gids een safari in het park, in jullie eigen jeep met een onbeperkt aantal kilometers. Zorg dat je je verwachtingen voor de dag deelt met de gids, en laat jezelf verrassen door suggesties van zijn kant. Eenmaal in het park kan je alles vragen wat in je opkomt en vergeet vooral niet te genieten van de rit en al het moois dat je ziet!

Activiteiten:

Accommodaties:

Dag 5

Rijd van Murchison Falls naar Kibale Forest National Park

Vandaag rijden jullie van Murchison Falls naar Kibale National Park. De zes uur durende rit leidt langs gastvrije dorpjes, regenwouden, uitgestrekte theeplantages en prachtige kratermeren op weg naar Fort Portal - een centraal punt dat leidt naar allerlei avonturen. Bij helder weer kan je de Rwenzori Mountains zien met hun met sneeuw bedekte toppen. En maak dan de borst maar nat voor het Kibale Forest - de apenhoofdstad van de wereld met maar liefst dertien verschillende apensoorten!

Accommodaties:

Dag 6

Chimpansee Trekking in Kibale National Park

In Oeganda vind je de hoogste concentratie chimpansees van het Afrikaanse continent - en wel in Kibale National Park! Met ongeveer 1500 chimps in meerdere groepen heb je hier een relatief grote kans om deze fascinerende beesten in het wild te zien. Tijdens een chimpansee trektocht leiden ervaren gidsen je door de jungle en zodra je een groep vindt kan je jong en oud van boom tot boom zien springen, en zien spelen, eten en elkaar vlooien. Deze prachtige beesten van dichtbij zien laat je precies begrijpen waarom Jane Goodall al jaren zo gefascineerd is!

Activiteiten:

Accommodaties:

Dag 7

Terugrit naar Entebbe / Kampala

Terwijl je terugrijdt naar Entebbe, kom je opnieuw door de dorpjes met de drukke markten en door het uitgestrekte platteland met haar thee- en koffieplantages, de prachtige groene heuvels en een aantal wilde dieren om afscheid van te nemen. Na een aantal dagen vol avontuur, is zelfs de rit terug naar Entebbe nog een geweldige ervaring!

Activiteiten:

Maak je droomreis waar met Afrika Safari

Bij Afrika Safari kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Waarom Afrika Safari?

 • Kantoor en team in Kenia en Oeganda
 • Privé-reizen op maat
 • Ervaren safari-gidsen
 • Professioneel advies
 • Eerlijk en betaalbaar tarief
 • Eigen voertuig met privégids
 • Geen beperking op kilometers
Bekijk ook onze excursies

Je reis op maat laten samenstellen?

Ontvang een vrijblijvende offerte

Stel nu jouw droomreis samen
Bootsafari Lake Nakuru Kenia

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 700 212
Jeep van Afrika Safari