Mama en baby gorilla in Oeganda

6 dagen Oeganda: Wildlife safari & Gorilla trekking

Vanaf €2167* / 24/7 service / 6 dagen

*prijs p.p. incl. gids, safari-jeep, hotel en park fees (gebaseerd op 6 personen)

Background mask

6 dagen Oeganda: Wildlife safari & Gorilla trekking

Avontuurlijke wildlife safari’s en een bijzondere ontmoeting tijdens een gorilla trekking: deze korte reis laat je kennismaken met het beste wat Oeganda je te bieden heeft.

Je reis begint met een lange, maar prachtige rit van Entebbe naar Queen Elizabeth National Park. Je rijdt door verschillende soorten landschappen en passeert kleine dorpjes, waardoor je meteen al een goed beeld krijgt van de diversiteit van Oeganda. En met alles wat er om je heen gebeurt, vliegt de tijd van deze lange roadtrip. Tijdens je verblijf in Queen Elizabeth NP kun je tijdens een safari de Big Five en ander Afrikaans wild spotten, terwijl je vanaf een boot op het Kazinga-kanaal onder andere krokodillen, nijlpaarden en veel verschillende soorten vogels ziet.

Vervolgens reis je door naar Bwindi Impenetrable National Park voor een bijzondere ontmoeting met berggorilla’s. Samen met een gids baan je jezelf een weg door de smaragdgroene jungle van dit park, op zoek naar deze indrukwekkende reuzen. Zorg dat je je camera in de aanslag hebt, want dit moment wil je vastleggen voor later. Na zes dagen keer je vol prachtige herinneringen aan de gorilla trekking en je safari’s terug naar Entebbe.

 

Maak je droomreis waar met Afrika Safari

Bij Afrika Safari kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Reisroute

 • Dag 1: Aankomst op Entebbe International Airport
 • Dag 2: Rit van Entebbe/Kampala naar Queen Elizabeth National Park
 • Dag 3: Jeep safari Queen Elizabeth National Park + Bootsafari in het Queen Elizabeth National Park
 • Dag 4: Rijd van Queen Elizabeth naar Bwindi Impenetrable National Park
 • Dag 5: Berggorilla trektocht in Buhoma (noordelijke sector)
 • Dag 6: Terugrit naar Entebbe / Kampala + Vlucht naar huis vanuit Entebbe (niet inbegrepen in de prijs)

Dag 1

Aankomst op Entebbe International Airport

De internationale luchthaven van Entebbe is jouw toegangspoort tot de ongelooflijke natuur van Oeganda! Dit is het land van bijzondere trektochten naar berggorilla's en chimpanzees, adembenemende safari's, geweldige road trips en avonturen per boot, fiets, paard of te voet. Ervaar hoe ontzettend gastvrij de Oegandezen zijn en sta versteld van de indrukwekkende ontmoetingen met verschillende nog traditioneel levende stammen. Met ons beleef je het allemaal!

Accommodaties:

Dag 2

Rit van Entebbe/Kampala naar Queen Elizabeth National Park

De rit van Entebbe of Kampala naar het Queen Elizabeth National Park neemt zo'n zeven uur in beslag. Je rijdt midden door het land en geniet van adembenemende uitzichten over het mooie platteland met haar traditionele dorpjes. Je komt langs uitgestrekte theeplantages en prachtig gelegen meren (zoals onder andere het beroemde Lake Mburo) en hebt kans om onderweg zebra's, antilopes en soms zelfs een olifant tegen te komen.

Accommodaties:

Dag 3

Jeep safari Queen Elizabeth National Park

Tijdens een jeepsafari maak je samen met de gids een safari in het park, in jullie eigen jeep met een onbeperkt aantal kilometers. Zorg dat je je verwachtingen voor de dag deelt met de gids, en laat jezelf verrassen door suggesties van zijn kant. Eenmaal in het park kan je alles vragen wat in je opkomt en vergeet vooral niet te genieten van de rit en al het moois dat je ziet!

Activiteiten:

Accommodaties:

Dag 4

Rijd van Queen Elizabeth naar Bwindi Impenetrable National Park

Maak een heerlijke road trip, al rijdend van Queen Elizabeth naar Bwindi Impenetrable National Park via de prachtige Ishasha sector. Onderweg heb je kans leeuwen slapend in de bomen te zien in de Isahasha sector (een van de weinige plekken waar deze bijzondere dieren voorkomen) en rijd dan door om het landschap langzaam te zien veranderen van savannevlaktes naar prachtig groene regenwouden. Na een rit van 3 uur arriveer je dan in het mooie groene Bwindi, waar de bedreigde berggorilla's hun opwachting maken!

Dag 5

Berggorilla trektocht in Buhoma (noordelijke sector)

De Buhoma sector ligt in het noorden van Bwindi Impenetrable National Park en is de thuisbasis van vier gorilla families. Het is de grootste sector én de plek waar de gorilla trektochten ooit begonnen. In 1993 werd hier de namelijk de eerste gorilla trektocht gehouden, met in die tijd slechts één gorillafamilie. Fervente wandelaars vinden Buhoma geweldig, met trektochten die fysiek relatief makkelijk zijn, maar over een paar van Afrika's meest spectaculaire routes door de jungle leiden.

Dag 6

Terugrit naar Entebbe / Kampala

Terwijl je terugrijdt naar Entebbe, kom je opnieuw door de dorpjes met de drukke markten en door het uitgestrekte platteland met haar thee- en koffieplantages, de prachtige groene heuvels en een aantal wilde dieren om afscheid van te nemen. Na een aantal dagen vol avontuur, is zelfs de rit terug naar Entebbe nog een geweldige ervaring!

Activiteiten:

Maak je droomreis waar met Afrika Safari

Bij Afrika Safari kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Waarom Afrika Safari?

 • Kantoor en team in Kenia en Oeganda
 • Privé-reizen op maat
 • Ervaren safari-gidsen
 • Professioneel advies
 • Eerlijk en betaalbaar tarief
 • Eigen voertuig met privégids
 • Geen beperking op kilometers
Bekijk ook onze excursies

Je reis op maat laten samenstellen?

Ontvang een vrijblijvende offerte

Stel nu jouw droomreis samen
Bootsafari Lake Nakuru Kenia

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 700 212
Jeep van Afrika Safari