Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Afrika

✓ Hoge service, scherpe prijzen

7 dagen Kenia: Meer tussen Mombasa en Nairobi

Bezoek de safariparken tussen Kenia’s kuststad Mombasa en hoofdstad Nairobi met dit zesdaagse programma. Het lijkt op ons vijfdaagse programma, maar heeft een extra dag in Tsavo National Park. Dat betekent nog meer dieren op relatief korte afstand!

In dit programma gaan jullie eerst naar Amboseli National Park voor grote kuddes olifanten op de voorgrond van de Kilimanjaro. Die zie je opnieuw op de uitgestrekte savannes van Tsavo West National Park, samen met de andere dieren van de Big Five. Op de groene bergen van Taita Hills kom je bosolifanten tegen, waarna Tsavo East National Park eigenlijk alles biedt wat je van een safari verwacht.

Dit is een exclusieve privé-safari die is afgestemd op jullie persoonlijk wensen. Dat heeft een aantal voordelen. Ten eerste; een privé-safariwagen zorgt ervoor dat jullie zelf kunnen bepalen hoe laat jullie vertrekken en hoe laat jullie terugkomen, met advies van jullie persoonlijke gids. Ten tweede; eenmaal in de parken kunnen jullie net zolang bij de dieren blijven staan als jullie willen. Er zijn geen andere passagiers die dwingen om verder te rijden. En ten derde: jullie persoonlijke gids kent jullie wensen en past zijn advies daarop aan, wat deze reis gegarandeerd tot een onvergetelijk avontuur maakt… een avontuur dat morgen begint!

De geselecteerde hotels hieronder vallen in onze Gold Class. Wie meer luxe wil, kan ook kiezen voor onze Platinum- of Diamond Class hotels.

Onze prijzen

6 dagen Kenia: Meer tussen Mombasa en Nairobi - Gold
2 personen
4 personen
6 personen
Laagseizoen
(maart + april + mei + 1 november - 19 december)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Midseizoen
(de rest van het jaar)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Hoogseizoen
(januari, juli, augustus, september en 20 t/m 31 december)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)

* Bovengenoemde (richt-) prijzen zijn per persoon.
* Minderjarige kinderen (onder de zestien) krijgen korting. Deze wordt berekend in het persoonlijke reisadvies.
* Prijzen kunnen door koerswisselingen en andere factoren wijzigen en zijn daarom onder voorbehoud.

 

Deze reis is inclusief:

 • Vervoer van het Jomo Kenyatta International Airport naar de lodge.
 • Alle vervoer van en naar luchthavens.
 • Overnachtingen in de hotels en lodges.
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens de safari (volpension).
 • Safari’s in de nationale parken.
 • Luxe 4×4 safari jeep met open dak en grote ramen, speciaal voor een privé-safari.
 • Engelssprekende privé-gids tijdens de hele safari.
 • Drinkwater in de safari jeeps.
 • Entreegelden voor alle nationale parken.
 • Nederlandssprekende medewerkers op ons kantoor in Kenia.
 • Calamiteitenfonds.
 • Reserveringskosten.

 

De reis is exclusief:

 • Internationale vliegtickets en eTA.
 • Verzekeringen zoals de reis- en annuleringsverzekering of de Flying Doctorsverzekering.
vanaf €1204 p.p. *

Day 1: Arrival at Jomo Kenyatta International Airport

‘Jambo!’ Direct na aankomst op Jomo Kenyatta International Airport, staat onze Afrika Safari gids jullie op te wachten met een brede lach op zijn gezicht. ‘Karibu Kenya – welkom in Kenia!’

Vanaf het vliegveld neemt onze gids jullie meteen mee naar het hotel, waarbij jullie onderweg kans hebben om de eerste indrukken van het enerverende Nairobi op te doen. Bekijk de wolkenkrabbers, het verkeer met motortaxi’s en kleurrijke matatu’s (het plaatselijke openbaar vervoer) en het geharrewar van mensen in het dagelijkse Afrikaanse stadsleven…

Aarzel vooral niet om jullie gids meteen van alles te vragen, want hij kent het Keniaanse leven en de cultuur natuurlijk op zijn duimpje. En niet alleen dat, hij zal ook graag alles vertellen over de natuurparken die jullie de komende dagen gaan bezoeken. Dus vraag hem vooral de kleren van het lijf – hij zal zijn uiterste best doen om al jullie vragen te beantwoorden…!

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Boma Inn Nairobi

Dag 2: middagsafari in Amboseli National Park

Amboseli National Park ligt op de grens van Kenia met Tanzania op vier tot vijf uur rijden vanaf Nairobi. Jullie komen hier precies op tijd aan voor een lunch en een middagsafari tot aan zonsondergang…!

Amboseli heeft een oppervlakte van bijna vierhonderd vierkante kilometer en een geweldig uitzicht op de prachtig besneeuwde toppen van de Kilimanjaro. Je vindt hier veel wilde dieren, maar het staat voornamelijk bekend om haar grote kuddes olifanten. Hier maak je kans op een paar iconische foto’s van olifanten, met Afrika’s hoogste berg op de achtergrond…!

Tot 2020 was het park een veilige haven voor de indrukwekkende mannetjesolifant Tim. Dit machtige beest werd een van Amboseli’s belangrijkste attracties vanwege zijn grootte en zijn iconisch grote slagtanden tot aan de grond. De olifant was maar liefst vijftig jaar toen hij in februari 2020 overleed.

 

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Tulia Camp Amboseli

Dag 3: een hele dag safari in Amboseli National Park

Ons advies van vandaag: sta vroeg op en maak van de gelegenheid gebruik om bij zonsopkomst op safari te gaan – als de dieren het meest actief zijn…!

Deze dag staat volledig in het teken van de safari, wat maakt dat jullie Amboseli tot in alle uithoeken kunnen ontdekken. Acaciabomen, rotsen met doornstruiken, moerassen en een pleistoceenmeer domineren het landschap van dit 392 vierkante kilometer grote safaripark. De gebruikelijke safaridieren zijn hier volop aanwezig: giraffen, zebra’s, buffels, olifanten en natuurlijk katachtigen zoals leeuwen, jachtluipaarden en luipaarden.

De Masai leven hier ook vlakbij en het park heeft haar naam aan hen te danken: Het Kioko meer is een meer middenin het park dat in het droge seizoen volledig droogvalt. De asachtige aarde die overblijft wordt amboseli genoemd door de Masai. Hier komt de naam van het park vandaan. Een bezoek aan Amboseli National Park valt mooi te combineren met een bezoek aan één van de dorpen van deze indrukwekkende stam.

 

Day 4: Tsavo West National Park

Met groene heuvels, savanne, water en lavarotsen van nabijgelegen vulkanen heeft het Tsavo West National Park een zeer divers landschap. Met haar 9065 vierkante kilometer in oppervlakte is dit een enorm park dat alle leden van de Big Five herbergt. Zij delen het land met giraffen, zebra’s, antilopes en vele verschillende vogels.

Tsavo West is beroemd vanwege de Shetani Lavavelden, waar vijftig vierkante kilometer zwart vulkanische rots zich over het land uitstrekt. Ook de Mzima Springs zijn de moeite van een bezoek waard; dit is een serie van vier natuurlijke waterbronnen met tweehonderd liter kristalhelder water dat vanonder de lavarotsen vandaan komt. Nijlpaarden en krokodillen zijn in hun element in dit heldere water, en zijn daarom goed te zien!

De twee Tsavoparken zijn opgericht in 1948 en behoren tot de oudste safariparken van Kenia. Ze zijn van elkaar gescheiden door de snel- en spoorweg die kuststad Mombasa met de hoofdstad Nairobi verbindt. Vanaf Amboseli is het slechts drie uur rijden naar Tsavo West.

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Kilaguni Serena Safari Lodge

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Severin Safari Camp

Day 5: Taita Hills & Lumo Conservancy

Taita Hills Wildlife Sanctuary en het Lumo Conservancy zijn privé safariparken die vlakbij elkaar liggen, aan de rand van het Tsavo West National Park.

Het bestaat uit heuvels begroeid met regenwoud en groene grasvlaktes vol wilde dieren op de lagergelegen delen. Taita Hills is onderdeel van de Eastern Arc bergketen en een van de oudste bergketens van Afrika mee veel inheemse diersoorten haar 110 vierkante kilometer. Kenia’s meest bedreigde vogelsoorten leven hier: de Taita apalis en de Taita lijster. Maar ook de Taita paarsglimmende slang, de Taita gehoornde kameleon, de Taita valk, de Taita witoog en de zuidelijke slangarend vind je hier. Behalve dat zijn de gebruikelijke safaridieren hier ook te zien: de Afrikaanse bosolifant, leeuwen, jachtluipaarden, buffels, luipaarden, hyena’s, giraffen en zebra’s.

Lumo Conservancy is eveneens een heerlijke plek voor game drives en in een dag kan je beide parken aandoen. In Lumo is het ook mogelijk om voor een meerprijs een nachtsafari te doen.

 

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Taita Hills Safari Resort & Spa

Dag 6: Tsavo East National Park

Het Tsavo East National Park ligt op vier uur rijden van Taita Hills en is indrukwekkend en immens met zijn 13.000 vierkante kilometer in oppervlakte. Het staat vooral bekend om de vele leeuwen en olifanten die er rondstruinen. Hier zwerf je over de uitgestrekte savanne op het Yatta Plateau, terwijl grote groepen olifanten door het rode stof banjeren. Onderweg kom je een spectaculair aantal andere beesten tegen. Alle leden van de Big Five hebben hier een thuis, samen met zebra’s, Afrikaanse wilde honden, jachtluipaarden, antilopes, impala’s enzovoort, enzovoorts.

Er zijn een paar plekken in Tsavo die echt perfect zijn voor het observeren van wilde dieren: Madunda Rock, Lugard Falls en de Aruba Dam. De 1,6 kilometer lange rots van Madunda biedt een prachtig zicht op dieren die aan de voet van de rots verkoeling zoeken. Lugard Falls is geen echte waterval, maar een serie stroomversnellingen vol met nijlpaarden en krokodillen. En tot slot de Aruba Dam zorgt voor een stuwmeer in de Voirivier dat de favoriete drinkplek is van veel dieren. Tsavo East National Park heeft het dus allemaal!

Dag 7: Klaar voor jullie vlucht naar huis...?

Geniet nog een laatste keer van de schoonheid van Tsavo East National Park, want dit is de laatste dag van jullie safari…! Als jullie toch langer willen blijven, kunnen we nog andere safariparken toevoegen aan dit programma. Zo niet, dan rijden jullie vandaag terug naar Nairobi voor jullie vlucht naar huis.

Nog mooier is het echter om de trein naar Mombasa te nemen, en dan vanaf daar terug naar huis te vliegen… Al dan niet na een paar dagen strand…!

Kenia heeft een aantal heerlijke tropische stranden die de nodige ontspanning geven na een safari. Wij van Afrika Safari zijn met name weg van de verbijsterend mooie stranden in het zuiden van Kenia. Hier heb je het prachtige Diani Beach twintig kilometer ten zuiden van Mombasa, of het levendige Bamburi Beach ten noorden van de stad. Denk helderblauwe zeeën, witte zandstranden, eindeloze zwembaden en kleurrijke cocktails. En niet te vergeten: historisch Mombasa is vlak om de hoek…!

Hoe boek je deze safari?

 1. Maak een keuze uit onze Gold, Platinum of Diamond Class hotels bovenaan deze pagina.
 2. Druk op de knop met de prijs onderaan deze pagina.
 3. Vul de gewenste vertrekdatum in (bij benadering).
 4. En verstuur…! Wij reageren dan zo snel mogelijk met een op maat gemaakt reisadvies.