safari Kenia

7 dagen Kenia: safari in het zuiden

Vanaf €2387* / 24/7 service / 7 dagen

*prijs p.p. incl. gids, safari-jeep, hotel en park fees (gebaseerd op 6 personen)

Background mask

7 dagen Kenia: safari in het zuiden

Ga op zoek naar de legendarische Big Five, vaar tussen nijlpaarden en spot grote kuddes olifanten. Deze 7-daagse safari in Zuid-Kenia staat garant voor een onvergetelijke tijd.

De eerste twee dagen van deze reis breng je door in het Masai Mara National Reserve, waar je tijdens safari’s jezelf onderdompelt in het fascinerende Afrikaanse dierenrijk. De kans is groot dat je veel wild ziet, waaronder leeuwen, olifanten, giraffes en luipaarden. Bezoek je het Masai Mara tussen eind juli en oktober, dan kun jezelf getuige zijn van de spectaculaire Grote Trek. Na dit eerste safari avontuur is Lake Naivasha de volgende stop. Tijdens een bootsafari vaar je tussen nijlpaarden en flamingo’s. Ook maak je een wandelsafari tussen zebra’s en giraffes op Crescent Island. Deze 7-daagse safari in zuid Kenia sluit je ten slotte af in Amboseli National Park. Met Mount Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika, op de achtergrond, ga je hier nog één keer op zoek naar de gebruikelijke safaridieren, waaronder grote kuddes olifanten waar Amboseli om bekend staat.

 

 

Maak je droomreis waar met Afrika Safari

Bij Afrika Safari kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Reisroute

 • Dag 1: Aankomst op Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi
 • Dag 2: Rit naar het Masai Mara National Reserve naar een accommodatie buiten het park + Wandelsafari bij Zebra Plains + Masai Mara National Reserve
 • Dag 3: Masai Mara National Reserve
 • Dag 4: Boottocht op Lake Naivasha en wandelsafari op Crescent Island
 • Dag 5: Sundowner bij Tulia Amboseli + Amboseli National Park
 • Dag 6: Amboseli National Park
 • Dag 7: Rit terug naar Nairobi + Vlucht naar huis vanuit Nairobi (niet inbegrepen in de prijs)

Dag 1

Aankomst op Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi

Zodra je Jomo Kenyatta International Airport uitloopt, staat onze persoonlijke Afrika Safari gids op je te wachten met een brede lach op z'n gezicht: 'Karibu Kenya - welkom in Kenia!' De gids brengt je direct naar je hotel, terwijl je onderweg de eerste indrukken van Nairobi opdoet. De volgende dag neemt de gids je mee op een exclusieve, privé-safari waarvan je zelf het tempo bepaalt. Geniet van de luxe van een eigen safarijeep en maak gebruik van de vrijheid door zo lang je wilt naar de dieren te kijken!

Accommodaties:

Dag 2

Rit naar het Masai Mara National Reserve naar een accommodatie buiten het park

Geen safari vandaag, maar hoe dan ook een dag om te onthouden want je gaat op weg naar het beroemde Masai Mara National Reserve - het hoogtepunt van de reis! Geniet van een roadtrip met lange, rechte wegen afgewisseld met bochtige stukken, met aan beide zijden van de weg een bijzonder landschap dat je alleen in dit deel van de wereld kunt zien. Omdat de rit een groot deel van de dag in beslag neemt, slaap je in een accommodatie net buiten het park zodat je goed uitgerust bent voor al het moois van de Mara de volgende dag!

Activiteiten:

Accommodaties:

Dag 3

Masai Mara National Reserve

Het Masai Mara National Reserve is één van de bekendste plekken ter wereld om op safari te gaan. Op 270 kilometer ten westen van Nairobi is dit bovendien één van de grootste wildreservaten van Afrika. Het beslaat een oppervlakte van 1.510 km² en herbergt meer dan 400 vogelsoorten en niet minder dan 95 soorten zoogdieren waaronder een groot aantal katachtigen. Tot slot is DE plek om van augustus tot en met oktober de wereldberoemde Grote Trek te zien, met zijn massale aantallen gnoes en zebra's die de Mara rivier oversteken!

Accommodaties:

Dag 4

Boottocht op Lake Naivasha en wandelsafari op Crescent Island

Opeens oog in oog staan met een dobberende nijlpaard? Van dichtbij roze flamingo's op de foto zetten? Of een groep grazende gnoes observeren? In een bootje vaar je over het Lake Naivasha en hoor je de geluiden van nijlpaarden en vogels die hier leven. En als je denkt dat dit bijzonder is, ben je nog niet klaar! Want op Crescent Island staan er nog meer dieren op je te wachten. Je stapt in het leven van zebra's, giraffen en gnoes en ziet ze overal waar je kijkt. Dat is Kenia op z'n mooist!

Accommodaties:

Dag 5

Sundowner bij Tulia Amboseli

Nadat je vandaag naar Amboseli National Park bent gereden, kun je de dag in stijl afsluiten met een klassieke safari sundowner. Na aankomst in de lodge, vergezelt een gids je naar een speciale plek hiervoor. De korte wandeling over de savanne leidt naar een tafel met stoelen, glazen en drinken, hapjes en - natuurlijk - een uitzicht om van te dromen. Met een beetje geluk zie je de eerste Amboseli dieren terwijl de zon langzaam ondergaat en de savanne in de meest mooie tinten dompelt...

Activiteiten:

Accommodaties:

Dag 6

Amboseli National Park

Ontdek het betoverende Amboseli National Park in Kenia, een waar paradijs voor wilde dieren aan de voet van de majestueuze Mount Kilimanjaro. Dit nationale park op de grens met Tanzania biedt uitgestrekte savannes, indrukwekkende lavarotsen en vochtige moerassen, waarmee een ideaal leefgebied is gecreeerd voor grote kuddes olifanten, machtige leeuwen, een verbluffende verscheidenheid aan vogelsoorten en nog veel meer. Leg ze allemaal vast (met je camera!) met de machtige Kili op de achtergrond - een prachtig zicht!

Accommodaties:

Dag 7

Rit terug naar Nairobi

Activiteiten:

Maak je droomreis waar met Afrika Safari

Bij Afrika Safari kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Waarom Afrika Safari?

 • Kantoor en team in Kenia en Oeganda
 • Privé-reizen op maat
 • Ervaren safari-gidsen
 • Professioneel advies
 • Eerlijk en betaalbaar tarief
 • Eigen voertuig met privégids
 • Geen beperking op kilometers
Bekijk ook onze excursies

Je reis op maat laten samenstellen?

Ontvang een vrijblijvende offerte

Stel nu jouw droomreis samen
Bootsafari Lake Nakuru Kenia

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 700 212
Jeep van Afrika Safari