Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Afrika

✓ Hoge service, scherpe prijzen

6 dagen Kenia: Samburu en meer – Diamond

Veel dieren in een relatief korte tijd en de kans om iets speciaals te zien. Dat is onze zesdaagse safari naar het Ol’ Pejeta Conservancy, Samburu National Reserve en Aberdare National Park.

In deze prachtige tocht kan je de Samburu Special Five te zien – vijf dieren die je nergens anders tegelijk tegenkomt. Denk aan de Grevy’s zebra meet haar mooie, smalle strepen en grote oren, de Beisa oryx met zijn kunstige vacht en lange hoorns of the gerenuk met zijn sierlijke lange nek. Behalve dat heb je kans om in Ol’ Pejeta of Aberdare neushoorns tegen te komen, en krijg je in Aberdare de kans de benen te strekken met een wandeling naar watervallen.

Dit is een exclusieve privé-safari die is afgestemd op jullie persoonlijk wensen. Dat heeft een aantal voordelen. Ten eerste; een privé-safariwagen zorgt ervoor dat jullie zelf kunnen bepalen hoe laat jullie vertrekken en hoe laat jullie terugkomen, met advies van jullie persoonlijke gids. Ten tweede; eenmaal in de parken kunnen jullie net zolang bij de dieren blijven staan als jullie willen. Er zijn geen andere passagiers die dwingen om verder te rijden. En ten derde: jullie persoonlijke gids kent jullie wensen en past zijn advies daarop aan, wat deze reis gegarandeerd tot een onvergetelijk avontuur maakt… een avontuur dat morgen begint!

De geselecteerde hotels hieronder vallen in onze Diamond Class, de meest luxe hotels van Kenia…! Deze hotels liggen over het algemeen op geweldige plekken, serveren het meest heerlijke eten en bieden de best mogelijke service.

Onze prijzen

6 dagen Kenia: Samburu en meer - Diamond
2 personen
4 personen
6 personen
Laagseizoen
(maart + april + mei + 1 november - 19 december)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Midseizoen
(de rest van het jaar)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Hoogseizoen
(januari, juli, augustus, september en 20 t/m 31 december)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
* Bovengenoemde prijzen zijn de prijzen per persoon en kunnen fluctueren in verband met externe factoren
Op kinderen onder de 16 jaar is kinderkorting van toepassing (prijs op aanvraag)
* Prijzen kunnen door koerswisselingen en andere factoren wijzigen en zijn daarom onder voorbehoud.


Deze reis is inclusief:

 • Pick up Jomo Kenyatta International Airport en transfer naar de lodge
 • Transfer van de lodge naar Jomo Kenyatta International Airport
 • Overnachtingen in de hotels/lodges
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens de safari
 • Gamedrives door de nationale parken
 • Luxe 4×4 safari jeep met open dak en grote ramen, speciaal voor de privé-safari
 • Engelssprekende privé-gids tijdens de hele safari
 • Drinkwater in onze safari jeeps
 • Park fees voor alle nationale parken
 • Crater fee
 • Nederlandssprekende medewerkers op ons kantoor in Kenia
 • Calamiteitenfonds
 • Reserveringskosten


Dit is exclusief:

 • Internationale vliegtickets en eTA
 • Verzekeringen (reis- en annuleringsverzekering, Flying Doctorsverzekering)
vanaf €1898 p.p. *

Dag 1: Aankomst op Jomo Kenyatta International Airport

‘Jambo!’ Direct na aankomst op Jomo Kenyatta International Airport, staat onze Afrika Safari gids jullie op te wachten met een brede lach op zijn gezicht. ‘Karibu Kenya – welkom in Kenia!’

Vanaf het vliegveld neemt onze gids jullie meteen mee naar het hotel, waarbij jullie onderweg kans hebben om de eerste indrukken van het enerverende Nairobi op te doen. Bekijk de wolkenkrabbers, het verkeer met motortaxi’s en kleurrijke matatu’s (het plaatselijke openbaar vervoer) en het geharrewar van mensen in het dagelijkse Afrikaanse stadsleven…

Aarzel vooral niet om jullie gids meteen van alles te vragen, want hij kent het Keniaanse leven en de cultuur natuurlijk op zijn duimpje. En niet alleen dat, hij zal ook graag alles vertellen over de natuurparken die jullie de komende dagen gaan bezoeken. Dus vraag hem vooral de kleren van het lijf – hij zal zijn uiterste best doen om al jullie vragen te beantwoorden…!

Diamond hotels

Je verblijft in hotel:
Karen Gables

Dag 2: Ol' Pejeta Conservancy

Op drie tot vier uur rijden van Nairobi vinden jullie vandaag de hemel op aarde voor neushoornliefhebbers. Want het Ol’ Pejeta Conservancy is met honderdveertig zwarte neushoorns het grootste reservaat in Oost- en Centraal Afrika voor deze magnifieke beesten.

De zwarte neushoorn staat sinds 1993 op de lijst van ernstig bedreigde dieren. Er waren er op dat moment wereldwijd nog maar 2300 neushoorns in leven, maar inmiddels is dat aantal weer gestegen tot boven de vijfduizend. In Ol’ Pejeta zelf groeide het aantal van twintig in 1995 tot een populatie van honderdveertig neushoorns vandaag de dag. Daarnaast leven de laatste twee noordelijke witte neushoorns ter wereld hier samen met 39 zuidelijke witte neushoorns.

Een bezoek aan Ol’ Pejeta is ook de moeite waard vanwege de opvang van mishandelde chimpansees bij het Sweetwaters Sanctuary, en simpelweg vanwege de Big Five en vele andere dieren die hier te vinden zijn.

Diamond hotels

Je verblijft in hotel:
Sweetwaters Serena Camp

Dag 3: middagsafari Samburu National Reserve

Met een prachtige natuur en een overvloed aan wilde dieren, ervaar je in het Samburu National Reserve het soort safari dat je normaal gesproken alleen op National Geographic ziet. Op vijf uur rijden vanaf Ol’ Pejeta bestaat dit park uit een semi-droge woestijn, uitgestrekte savannes en een rivier die veel dieren trekt.

Samburu National Reserve heeft een oppervlakte van 165 vierkante kilometer en met negenhonderd olifanten die er in grote groepen rondtrekken, is dit een indrukwekkend park om te bezoeken. In Samburu zwerven vier van de Big Five (leeuw, luipaard, olifant en buffel) over de savanne, alsmede de Samburu Special Five: de wilde hond, de Grevy’s zebra, de gerenuk, de Somali struisvogel en de Beisa antilope. De oevers van de Ewaso Nyiro rivier zijn daarbij perfect om wilde dieren te zien, aangezien dit de enige bron van water is tijdens het droge seizoen.De rivier vormt tevens de thuisbasis van krokodillen en nijlpaarden, die hier verkoeling zoeken of de oever afspeuren voor een prooi.

Diamond hotels

Je verblijft in hotel:
Elephant Bedroom Camp

Dag 4: hele dag safari Samburu National Reserve

Vandaag zijn jullie van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat in Samburu, en hebben jullie alle tijd om de Big Five te zoeken en stil te staan bij grote groepen olifanten. Vooral de ochtend en het einde van de middag zijn hier perfect voor, want midden op de dag kan het heet worden. Wie wil, kan dan even terug naar het hotel, of juist op bezoek gaan bij de mooie mensen van de Samburu-stam.

De Samburu is een traditionele stam die familie is van de Maasai. Ze leven in afgescheiden boma’s: kleine dorpjes binnen een omheining van takken. De hutten hebben ronde daken gemaakt van koeienmest, aangezien de Samburu herders zijn met voornamelijk koeien, schapen en geiten. De vrouwen van de Samburu staan bekend om hun ingewikkelde en veelkleurige kettingen en hoofdversieringen, die ze zelf maken van kleine kraaltjes.

Bezoek tussen de safari’s door een van deze boma’s om een beeld te vormen van het traditionele leven van de Samburu. Bekijk de huisjes, leer meer over hun leven, het maken van de kettingen maken en de geheime boodschappen (!) die de vrouwen daarin verwerken.

 

Diamond hotels

Je verblijft in hotel:
Elephant Bedroom Camp

Dag 5: Aberdare National Park

Met haar bergen, regenwoud en wandelmogelijkheden, biedt Aberdare net even wat anders dan de gebruikelijke Afrikaanse savanne. Het is een beschermd gebied in de Aberdare bergketen, in het oosten van de Rift Vallei, op vijf uur rijden van het Samburu National Reserve. Net als in de meer standaard safariparken kan je hier met de auto doorheen trekken, maar je maakt hier daarnaast prachtige wandelingen naar verschillende watervallen.
Aberdare werd in 1950 ingesteld als een nationaal park. Het beslaat een gebied van 766 vierkante kilometer met zowel hoge bergpieken (tot wel 4000 meter hoog) en diepe valleien. Het is een heerlijk groen park met rivieren, watervallen tot wel driehonderd meter hoog, regenwoud en bamboebossen, met veel wilde dieren. Olifanten, leeuwen, luipaarden, de Oost-Afrikaanse wilde hond, bosbokken, giraffen, bavianen, buffels, zwarte neushoorns en verschillende bedreigde vogelsoorten zijn slechts een paar van de diersoorten die je hier kunt tegenkomen. En alsof dat nog niet genoeg is, kan je zelfs het geluk hebben de zeer zeldzame zwarte panter hier tegen te komen.

Dag 6: klaar voor jullie vlucht naar huis...?

Geniet nog even van de schoonheid van Aberdare, want in de ochtend van dag 6 rijden jullie terug naar Nairobi. Hier zet de gids jullie af op het Jomo Kenyatta International Airport voor de vlucht terug naar huis.

Zin in meer vakantie? In plaats van terug naar huis te vliegen, kan je ook nog een paar extra dagen safari of een paar dagen strand bijboeken.

Kenia heeft een aantal heerlijke tropische stranden die de nodige ontspanning geven na een safari. Wij van Afrika Safari zijn met name weg van de verbijsterend mooie stranden in het zuiden van Kenia. Hier heb je het prachtige Diani Beach twintig kilometer ten zuiden van Mombasa, of het levendige Bamburi Beach ten noorden van de stad. Denk helderblauwe zeeën, witte zandstranden, eindeloze zwembaden en kleurrijke cocktails. En niet te vergeten: historisch Mombasa is vlak om de hoek…!

Hoe boek je deze safari?

 1. Maak een keuze uit onze Gold, Platinum of Diamond Class hotels bovenaan deze pagina.
 2. Druk op de knop met de prijs onderaan deze pagina.
 3. Vul de gewenste vertrekdatum in (bij benadering).
 4. En verstuur…! Wij reageren dan zo snel mogelijk met een op maat gemaakt reisadvies.