Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Afrika

✓ Hoge service, scherpe prijzen

6 dagen Kenia: op safari tussen Mombasa en Nairobi – Platinum

Kleinere afstanden en een overvloed aan wilde dieren… In deze vijfdaagse safari bezoeken jullie de safariparken die mooi tussen Kenia’s kuststad Mombasa en de hoofdstad Nairobi in liggen.

Dit is een route voor liefhebbers van olifanten! Eerst zie je kuddes olifanten met de Kilimanjaro op de achtergrond in het Amboseli National Park. Vervolgens kom je ze samen met de andere Big Five dieren tegen op de immense savannes van Tsavo West National Park. En tot slot heb je kans bosolifanten te zien op de groene heuvels van Taita Hills, en olifanten op de vlaktes in de dalen aldaar.

Dit is een exclusieve privé-safari die is afgestemd op jullie persoonlijk wensen. Dat heeft een aantal voordelen. Ten eerste; een privé-safariwagen zorgt ervoor dat jullie zelf kunnen bepalen hoe laat jullie vertrekken en hoe laat jullie terugkomen, met advies van jullie persoonlijke gids. Ten tweede; eenmaal in de parken kunnen jullie net zolang bij de dieren blijven staan als jullie willen. Er zijn geen andere passagiers die dwingen om verder te rijden. En ten derde: jullie persoonlijke gids kent jullie wensen en past zijn advies daarop aan, wat deze reis gegarandeerd tot een onvergetelijk avontuur maakt… een avontuur dat morgen begint!

De geselecteerde hotels hieronder vallen in onze Platinum Class. Het zijn luxe hotels met excellente service. Wie behoefte heeft aan nog meer luxe, kan voor onze Diamond Class hotels kiezen.

Prijsinformatie over deze reis

5 dagen Kenia: op safari tussen Mombasa en Nairobi - Platinum
2 personen
4 personen
6 personen
Laagseizoen
(maart + april + mei + 1 november - 19 december)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Midseizoen
(de rest van het jaar)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Hoogseizoen
(januari, juli, augustus, september en 20 t/m 31 december)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)

* Bovengenoemde prijzen zijn de prijzen per persoon en kunnen fluctueren in verband met externe factoren
Op kinderen onder de 16 jaar is kinderkorting van toepassing (prijs op aanvraag)
* Prijzen kunnen door koerswisselingen en andere factoren wijzigen en zijn daarom onder voorbehoud.


Deze reis is inclusief:

 • Pick up Jomo Kenyatta International Airport en transfer naar de lodge
 • Transfer van de lodge naar Jomo Kenyatta International Airport
 • Overnachtingen in de hotels/lodges
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens de safari
 • Gamedrives door de nationale parken
 • Luxe 4×4 safari jeep met open dak en grote ramen, speciaal voor de privé-safari
 • Engelssprekende privé-gids tijdens de hele safari
 • Drinkwater in onze safari jeeps
 • Park fees voor alle nationale parken
 • Crater fee
 • Nederlandssprekende medewerkers op ons kantoor in Kenia
 • Calamiteitenfonds
 • Reserveringskosten


Dit is exclusief:

 • Internationale vliegtickets en eTA
 • Verzekeringen (reis- en annuleringsverzekering, Flying Doctorsverzekering)
vanaf €1400 p.p. *

Dag 1: Aankomst op Jomo Kenyatta International Airport

‘Jambo!’ Direct na aankomst op Jomo Kenyatta International Airport, staat onze Afrika Safari gids jullie op te wachten met een brede lach op zijn gezicht. ‘Karibu Kenya – welkom in Kenia!’

Vanaf het vliegveld neemt onze gids jullie meteen mee naar het hotel, waarbij jullie onderweg kans hebben om de eerste indrukken van het enerverende Nairobi op te doen. Bekijk de wolkenkrabbers, het verkeer met motortaxi’s en kleurrijke matatu’s (het plaatselijke openbaar vervoer) en het geharrewar van mensen in het dagelijkse Afrikaanse stadsleven…

Aarzel vooral niet om jullie gids meteen van alles te vragen, want hij kent het Keniaanse leven en de cultuur natuurlijk op zijn duimpje. En niet alleen dat, hij zal ook graag alles vertellen over de natuurparken die jullie de komende dagen gaan bezoeken. Dus vraag hem vooral de kleren van het lijf – hij zal zijn uiterste best doen om al jullie vragen te beantwoorden…!

Platinum hotels

Je verblijft in hotel:
Emara Ole Sereni

Dag 2: middagsafari in Amboseli National Park

Amboseli National Park ligt op de grens van Kenia met Tanzania op vier tot vijf uur rijden vanaf Nairobi. Jullie komen hier precies op tijd aan voor een lunch en een middagsafari tot aan zonsondergang…!

Amboseli heeft een oppervlakte van bijna vierhonderd vierkante kilometer en een geweldig uitzicht op de prachtig besneeuwde toppen van de Kilimanjaro. Je vindt hier veel wilde dieren, maar het staat voornamelijk bekend om haar grote kuddes olifanten. Hier maak je kans op een paar iconische foto’s van olifanten, met Afrika’s hoogste berg op de achtergrond…!

Tot 2020 was het park een veilige haven voor de indrukwekkende mannetjesolifant Tim. Dit machtige beest werd een van Amboseli’s belangrijkste attracties vanwege zijn grootte en zijn iconisch grote slagtanden tot aan de grond. De olifant was maar liefst vijftig jaar toen hij in februari 2020 overleed.

 

Platinum hotels

Je verblijft in hotel:
Kibo Safari Camp

Dag 3: hele dag safari in Amboseli National Park

Ons advies van vandaag: sta vroeg op en maak van de gelegenheid gebruik om bij zonsopkomst op safari te gaan – als de dieren het meest actief zijn…!

Deze dag staat volledig in het teken van de safari, wat maakt dat jullie Amboseli tot in alle uithoeken kunnen ontdekken. Acaciabomen, rotsen met doornstruiken, moerassen en een pleistoceenmeer domineren het landschap van dit 392 vierkante kilometer grote safaripark. De gebruikelijke safaridieren zijn hier volop aanwezig: giraffen, zebra’s, buffels, olifanten en natuurlijk katachtigen zoals leeuwen, jachtluipaarden en luipaarden.

De Masai leven hier ook vlakbij en het park heeft haar naam aan hen te danken: Het Kioko meer is een meer middenin het park dat in het droge seizoen volledig droogvalt. De asachtige aarde die overblijft wordt amboseli genoemd door de Masai. Hier komt de naam van het park vandaan. Een bezoek aan Amboseli National Park valt mooi te combineren met een bezoek aan één van de dorpen van deze indrukwekkende stam.

 

Dag 4: Tsavo West National Park

Met groene heuvels, savanne, water en lavarotsen van nabijgelegen vulkanen heeft het Tsavo West National Park een zeer divers landschap. Met haar 9065 vierkante kilometer in oppervlakte is dit een enorm park dat alle leden van de Big Five herbergt. Zij delen het land met giraffen, zebra’s, antilopes en vele verschillende vogels.

Tsavo West is beroemd vanwege de Shetani Lavavelden, waar vijftig vierkante kilometer zwart vulkanische rots zich over het land uitstrekt. Ook de Mzima Springs zijn de moeite van een bezoek waard; dit is een serie van vier natuurlijke waterbronnen met tweehonderd liter kristalhelder water dat vanonder de lavarotsen vandaan komt. Nijlpaarden en krokodillen zijn in hun element in dit heldere water, en zijn daarom goed te zien!

De twee Tsavoparken zijn opgericht in 1948 en behoren tot de oudste safariparken van Kenia. Ze zijn van elkaar gescheiden door de snel- en spoorweg die kuststad Mombasa met de hoofdstad Nairobi verbindt. Vanaf Amboseli is het slechts drie uur rijden naar Tsavo West.

Dag 5: Taita Hills & Lumo Conservancy

Taita Hills Wildlife Sanctuary en het Lumo Conservancy zijn privé safariparken die vlakbij elkaar liggen, aan de rand van het Tsavo West National Park.

Het bestaat uit heuvels begroeid met regenwoud en groene grasvlaktes vol wilde dieren op de lagergelegen delen. Taita Hills is onderdeel van de Eastern Arc bergketen en een van de oudste bergketens van Afrika mee veel inheemse diersoorten haar 110 vierkante kilometer. Kenia’s meest bedreigde vogelsoorten leven hier: de Taita apalis en de Taita lijster. Maar ook de Taita paarsglimmende slang, de Taita gehoornde kameleon, de Taita valk, de Taita witoog en de zuidelijke slangarend vind je hier. Behalve dat zijn de gebruikelijke safaridieren hier ook te zien: de Afrikaanse bosolifant, leeuwen, jachtluipaarden, buffels, luipaarden, hyena’s, giraffen en zebra’s.

Lumo Conservancy is eveneens een heerlijke plek voor game drives en in een dag kan je beide parken aandoen. In Lumo is het ook mogelijk om voor een meerprijs een nachtsafari te doen.

 

Platinum hotels

Je verblijft in hotel:
Salt Lick Safari lodge

Dag 6: Klaar voor jullie vlucht naar huis...?

Geniet nog een laatste keer van de schoonheid van Taita Hills, want dit is de laatste dag van jullie safari…! Als jullie toch langer willen blijven, kunnen we nog andere safariparken toevoegen aan dit programma. Zo niet, dan rijden jullie vandaag terug naar Nairobi voor jullie vlucht naar huis.

Nog mooier is het echter om de trein naar Mombasa te nemen, en dan vanaf daar terug naar huis te vliegen… Al dan niet na een paar dagen strand…!

Kenia heeft een aantal heerlijke tropische stranden die de nodige ontspanning geven na een safari. Wij van Afrika Safari zijn met name weg van de verbijsterend mooie stranden in het zuiden van Kenia. Hier heb je het prachtige Diani Beach twintig kilometer ten zuiden van Mombasa, of het levendige Bamburi Beach ten noorden van de stad. Denk helderblauwe zeeën, witte zandstranden, eindeloze zwembaden en kleurrijke cocktails. En niet te vergeten: historisch Mombasa is vlak om de hoek…!

Hoe boek je deze safari?

 1. Maak een keuze uit onze Gold, Platinum of Diamond Class hotels bovenaan deze pagina.
 2. Druk op de knop met de prijs onderaan deze pagina.
 3. Vul de gewenste vertrekdatum in (bij benadering).
 4. En verstuur…! Wij reageren dan zo snel mogelijk met een op maat gemaakt reisadvies.