Bootsafari in Oeganda op het Victoriameer

Bootsafari in Oeganda

Stap aan boord en beleef een safari vanuit een andere hoek. Heerlijk relaxen, het lokale leven verkennen of je innerlijke avonturier aanwakkeren: Oeganda is dé plek voor een bootsafari. En geen zorgen: de boot waarmee je op safari gaat is iets uitgebreider dan op de foto. ;-)

Background mask

Safari’s beleef je alleen vanuit een auto, toch? Nee, natuurlijk niet ;-). Ooit aan gedacht om dit vanop een boot te doen? Spring aan boord bij Afrika Safari en ervaar het vanuit een andere hoek. Van bijzondere reptielen, vogels en wilde dieren tot betoverende meren en wateren. Dit alles ontdek je op deze unieke bootsafari. Terwijl je ontspannen op de boot zit, observeer je dieren en verken je het lokale leven. Wat je ook doet, het schudt de innerlijke avonturier in je wakker. Nieuwsgierig naar meer? Hieronder krijg je een voorproefje van jouw bootsafari.

Verken de eilanden in het Victoriameer

Een van de grootste zoetwatermeren ter wereld is een lust voor het oog: het Victoriameer. Dit indrukwekkende meer strekt zich uit over Oeganda, Kenia en Tanzania. Tijdens een bootsafari spot je niet alleen allerlei dieren, maar meer je ook makkelijk aan bij een van de eilanden. Neem bijvoorbeeld het Ngamba eiland, waar je direct een bezoekje brengt aan het Chimpansee reservaat. Of wat denk je van het vogelparadijs op de Ssese-eilanden? Tot slot: wie houdt van een romantische setting, stapt aan boord voor een oogverblindende zonsondergang.

Murchison Falls voor wie houdt van avontuur

Dit is een plaatje dat je nooit zal vergeten. Want wat is er indrukwekkender dan een donderende waterval van dichtbij zien? Niets! Een ervaren schipper brengt je naar deze bijzondere plek waar je geniet van dit bruisende natuurverschijnsel in het Murchison Falls National Park. Daarna vaar je verder over de Victoria Nijldelta en observeer je olifanten, nijlpaarden, krokodillen en ontelbaar veel vogelsoorten. Maak hier een onvergetelijke ervaring van en zorg dat je camera klaar staat. En oja, vergeet je regenponcho niet.

Sprookjesachtige Lake Mutanda

Lake Bunyonyi moet je zien, maar Lake Mutanda is ook bijzonder. Als je op dit meer vaart, steken de beroemde Virunga-vulkanen boven het meer uit. Hangt er mist boven het meer? Dan krijg je een extra magisch effect dat voor kippenvel zorgt. Dat wil je niet missen! Maar ook hier moet je heen voor het observeren van spectaculaire vogelsoorten. Zin in een duik? Het meer is vrij van nijlpaarden en krokodillen. Blijf je liever op de boot? Ga dan vissen met de lokale bevolking!

Kijk je ogen uit op Lake Bunyonyi

Neem een duik in de cultuur van Oeganda bij Lake Bunyonyi door een combinatie van historische feiten en grappige legendes. Het is een van de mooiste meren met een groene omgeving en de woonplaats van 200 vogelsoorten. Dat maakt het uniek en daardoor kijk je je ogen uit! Je vaart langs 29 eilanden in dit meer en de gids vertelt je alle verhalen. Verhalen die alleen de lokale inwoners weten.

Zicht op de schitterende groene landschappen en wateren van Lake Bunyonyi in Oeganda

Gigantische varanen in het Kazinga-kanaal

Het Kazinga-kanaal verbindt Lake George en Lade Edward, maar scheidt ook het Queen Elizabeth Nationaal Park in twee delen. En ondanks dat het kanaal maar 40 kilometer lang is, leeft hier de grootste groep nijlpaarden van Afrika. De kans is dus groot dat je er een paar spot. Maar houd je ogen ook open voor andere wilde dieren. In het water, op de kant en in de lucht. Denk je een baby krokodil te zien? Kijk dan nog een keer goed. Want dit kan ook een enorme varaan zijn!

Rust uit aan het Mburo-meer

Het kleinste meer van Oeganda ligt in het westen. Gelukkig is de biodiversiteit hier nog steeds uitgebreid. Perfect voor een bootsafari, want dit is het enige nationale park in Oeganda dat een meer is. Spot bijzondere vogels en waterdieren, waaronder de Afrikaanse vinvoet en drie verschillende soorten otters!

Background mask

Elk moment is perfect voor een bootsafari

Ja, dat is echt waar. Een bootsafari doe je wanneer je wilt. In elk seizoen heb je de kans om bijzondere dieren te ontdekken. Maar in de droge maanden januari, februari, juni, juli, augustus en december is die kans het grootst. Want dan is het water de plek om de dorst te lessen.

Nog een laatste tip voor het vastleggen van alle onvergetelijke momenten: neem een camera met hoge zoomlens mee.

Vertrek je het liefst morgen al op bootsafari? Neem dan contact op en voordat je het weet geniet je van al het moois dat Afrika te bieden heeft.

Lake Mburo National Park
Oeganda bootsafari

Je reis op maat laten samenstellen?

Ontvang een vrijblijvende offerte

Stel nu jouw droomreis samen
Bootsafari Lake Nakuru Kenia

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 700 212
Jeep van Afrika Safari