✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Afrika

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Bootsafari’s in Oeganda

Safari’s doe je alleen vanuit een auto, toch? Nee natuurlijk niet. Ooit gedacht dat je dit vanaf een boot kan doen? Spring aan boord bij Afrika Safari en beleef het vanuit een andere hoek. Van bijzondere reptielen, vogels en wilde dieren tot betoverende meren en wateren. Je ontdekt het op deze unieke bootsafari. Ontspannen op de boot observeer je dieren en verken je het lokale leven. Wat je ook doet, het schudt de innerlijke avonturier in je wakker. Nieuwsgierig naar meer? Hieronder krijg je een voorproefje van jouw bootsafari.

Verken de eilanden in het Victoriameer

Een van de grootste zoetwatermeren ter wereld is een plaatje voor het oog: het Victoriameer. Deze ligt in Oeganda, maar ook in Kenia en Tanzania. En natuurlijk spot je tijdens een bootsafari allerlei dieren, maar meer je ook makkelijk aan bij een van de eilanden. Bijvoorbeeld bij het Ngamba eiland waar je direct een bezoekje brengt aan het Chimpansee reservaat. En wat denk je van het vogelparadijs op de Ssese-eilanden? Als je een extra romantische sfeer op de boot wilt, stap dan aan boord voor een oogverblindende zonsondergang.

Bewonder de indrukwekkende Murchison Falls tijdens een bootsafari

Garantie voor een plaatje dat je nooit meer vergeet! Want wat is er indrukwekkender dan een donderende waterval van dichtbij zien? Niets! Een ervaren schipper brengt je op deze bijzondere plek waar je geniet van dit bruisende natuurverschijnsel. Daarna vaar je verder over de Victoria Nijldelta en observeer je olifanten, nijlpaarden, krokodillen en ontelbaar veel vogelsoorten. Maak hier een onvergetelijke ervaring van en neem je camera mee. En oja, vergeet je regenponcho niet.

Ontdek het leven in Oeganda van dichtbij aan

Neem een duik in de cultuur van Oeganda bij Lake Bunyonyi door een combinatie van historische feiten en grappige legendes. Het is een van de mooiste meren met een groene omgeving en de woonplaats van 200 vogelsoorten. Dat maakt het uniek en daardoor kijk je je ogen uit! Je vaart langs 29 eilanden in dit meer en de gids vertelt je alle verhalen. Verhalen die alleen de lokale inwoners weten.

Vulkanen ontmoeten Lake Mutanda

Lake Bunyonyi moet je zien, maar Lake Mutanda is ook bijzonder. Als je op dit meer vaart, steken de beroemde Virunga-vulkanen boven het meer uit. Hangt er mist boven het meer? Dan krijg je een extra magisch effect dat voor kippenvel zorgt. Dat wil je niet missen! Maar ook hier moet je heen voor het observeren van spectaculaire vogelsoorten. Zin in een duik? Het meer is vrij van nijlpaarden en krokodillen. Blijf je liever op de boot? Ga dan vissen met de lokale bevolking!

Observeer gigantische varanen in het Kazinga-kanaal

Het Kazinga-kanaal verbindt Lake George en Lade Edward, maar scheidt ook het Koningin Elizabeth Nationaal Park in twee delen. En ondanks dat het kanaal maar 40 kilometer lang is, leeft hier de grootste groep nijlpaarden van Afrika. De kans is dus groot dat je er een paar spot. Maar houd je ogen ook open voor andere wilde dieren. In het water, op de kant en in de lucht. Denk je een baby krokodil te zien? Kijk dan nog een keer goed. Want dit kan ook een enorme varaan zijn!

 

Rust uit aan het Mburo-meer

Het kleinste meer van Oeganda ligt in het westen. En de biodiversiteit is hier gelukkig nog steeds enorm groot. Perfect voor een bootsafari, want dit is het enige nationale park in Oeganda dat een meer is. En hier spot je bijzondere vogels en waterdieren zoals de Afrikaanse vinvoet en drie verschillende soorten otters!

Elk moment is perfect voor een bootsafari

Ja, dat is echt waar. Een bootsafari doe je wanneer je wilt. In elk seizoen heb je de kans om bijzondere dieren te ontdekken. Maar in de droge maanden januari, februari, juni, juli, augustus en december is die kans het grootst. Want dan is het water de plek om de dorst te lessen.

Nog een laatste tip voor het vastleggen van alle onvergetelijke momenten: neem een camera met hoge zoomlens mee.

Ga je nu het liefst morgen al mee op een bootsafari? Neem dan contact op en voordat je het weet geniet je van al het moois dat Afrika heeft.