✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Afrika

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Bekijk reisaanbod

Nairobi

Nairobi is Kenia’s hoofdstad en de grootste stad van het land. De naam is afgeleid van een zin uit de Masaitaal: Enkare Nairobi. Dit betekent koel water en verwijst naar de Nairobirivier die door de stad heen stroomt. De bijnaam van de stad is de groene stad in de zon.

Nairobi is in 1899 gesticht door Brits Oost-Afrika, in eerste instantie als spoordepot op de Uganda spoorweg. Daarna groeide de stad snel en verving Mombasa als hoofdstad van Kenia in 1907. Dientengevolge werd het de hoofdstad van de Keniaanse republiek na de onafhankelijkheid in 1963. Tot op de dag van vandaag is dit het centrum voor Kenia’s koffie-, thee- en sisalindustrie.

Nairobi vandaag

Het Nairobi van tegenwoordig is een van de grootste en meest levendige steden van Afrika. Het is een stad die nooit slaapt. De hele stad bruist van een tomeloze energie die mensen van over de hele wereld beïnvloedt. Dit is een plek waar religie, stam en herkomst allemaal onderdeel zijn van het unieke karakter van de stad. Nairobi is een gevestigde naam voor zowel zaken als cultuur, met een bruisend nachtleven, veel culturele evenementen en een veelheid aan historische plekken zoals het National Museum.

Attracties rondom de stad

Op korte afstand van het centrum van Nairobi vind je het Nairobi National Park. De savanne ligt direct op de stadsgrens, en het park kent een grote variatie aan wilde beesten. Zowel leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden, hyenas, buffels, giraffen als meer dan vierhonderd soorten vogels zijn hier te vinden. Dit is ook een goede plek om de bedreigde zwarte neushoorn te zien. Meer dan vijftig van deze machtige beesten lopen hier rond, wat de bijnaam van het park verklaart: Kifaru, oftewel neushoorn in het Swahili.

Naast het Nairobi National Park vind je het bekende olifantenweeshuis van de David Sheldrick Wildlife Trust. Doel van de stichting is om olifanten, neushoorns en giraffen te beschermen en het heeft het meest succesvolle redding- en rehabilitatieprogramma voor weesdieren. Tot slot is het mogelijk om uitkijkpunten rondom Nairobi te bezoeken of om giraffen te gaan voeren bij het beroemde Giraffe Center of bij de Giraffe Manor.

En natuurlijk is Nairobi het vertrekpunt voor safari’s in het Masai Mara National Reserve en de andere nationale parken die Kenia rijk is.

Excursies in Nairobi

 • Nairobi National Park
 • Sheldrick’s olifantenweeshuis
 • Karen Blixen Museum
 • Giraffe Manor
Nairobi National Park

Hoogtepunten van Nairobi

 • Hoofdstad van Kenya
 • Welvarende stad met tomeloze energie
 • Karen Blixen museum
 • Gevestigde naam voor zowel het zakenleven als culturele instellingen

Feiten over Nairobi

 • Gesticht in 1899
 • Bevolking van 4,397,073 mensen
 • De stad ligt aan de Athi-rivier
 • De stad ligt 1,795 meter boven zeeniveau
 • Oppervlakte van 696 vierkante kilometer

Excursies vanuit Nairobi

Ga vanuit Nairobi naar het Masai Mara National Reserve, een van de grootste wildreservaten van Afrika. Het ligt op 270 kilometer afstand van de hoofdstad Nairobi – wat slechts 45 minuten vliegen is. Dit is de thuisbasis van meer van 95 soorten zoogdieren en meer dan vierhonderd vogelsoorten. Het is een van de meest populaire trekpleisters voor toeristen van Kenia.

Een andere mogelijkheid is om naar de Solio Ranch te gaan, een omheind privereservaat speciaal voor de bescherming van neushoorns. De ranch ligt in de vallei tussen de hoge hellingen van Mount Kenya en de pieken van het Aberdare gebergte ten noorden van Nairobi. Veertig neushoorns leven hier in harmonie met andere dieren, zoals buffels, zebra’s, giraffes, elanden, oryxen, impala’s, waterbokken, gazelles en everzwijnen.

 

De beste periode om Nairobi te bezoeken

Je kunt Nairobi het hele jaar bezoeken. De stad heeft een koel klimaat door haar ligging op 1,795 meter boven zeeniveau.

Reistips van onze experts

Ik heet Harrison en ik ben al 22 jaar een gids in Nairobi. De meeste van onze gasten zijn onder de indruk van hoe druk en levendig Nairobi is. Het heeft zoveel te bieden! Hier ben je ’s ochtends in een druk winkelcentrum en sta je ’s middags een baby neushoorn flesvoeding te geven.

Mijn advies

Hoe lang te blijven in Nairobi? Een of twee dagen, afhankelijk van wat je plannen zijn.

Welk hotel?

 • Tamarind Hotel (Gold)
 • The Boma Hotel Nairobi (Platinum)
 • Nairobi Serena Hotel (Diamond)

Speciale tip:

De Giraffe Manor is een exclusief boetiekhotel en een van de bekendste hotels ter wereld! Het meest fascinerende aan de Giraffe Manor is dat er een kudde Rothschild’s giraffes kind aan huis zijn. Iedere ochtend en avond steken ze hun lange nekken door het raam, hopende op een beloning, voor ze weer het bos intrekken.

Nairobi Girafe Manor