✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Afrika

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Zwemmen met de reuzen van de zee

Diani Beach is één van de weinige plekken ter wereld waar je kunt zwemmen (snorkelen of duiken) met walvishaaien. Maak van de gelegenheid gebruik en ga zwemmen met deze zachtaardige reuzen van de zee, die tot achttien meter lang kunnen worden en wel twintig ton wegen.

 

Belangrijke details

  • 212,- per persoon - Prijzen onder voorbehoud
  • December tot half maart
  • Hele dag
  • Incl duik-/ snorkelbenodigdheden
Lijkt deze activiteit je leuk? Laat het ons weten, we helpen je graag verder!

Aanvullende informatie

In het Swahili heet deze reus Papa Shillingi (haai met shillings), en ze zeggen dat God zo blij was toen hij deze ongelooflijke mooie en grote vis zag, dat hij zijn engelen opdracht gaf om vanuit de hemel zilveren en gouden munten op zijn rug te gooien. Om die reden heeft de walvishaai allemaal vlekken op zijn rug en zwemt hij dicht tegen het wateroppervlak – om zijn maker te bedanken voor zijn schoonheid.

Er zijn slechts een paar plekken ter wereld waar je kunt zwemmen (snorkelen of duiken) met walvishaaien, omdat ze door de oceanen trekken en slechts zelden vlakbij land komen. Van december tot half maart zijn deze magnifieke beesten echter te vinden bij Diani Beach, waarbij half januari tot half maart de beste tijd is om ze te zien. En aangezien deze reuzen ongevaarlijk zijn voor mensen (ze eten alleen plankton en kleine visjes) kan je heel dichtbij komen…!

Als je deze excursie boekt, moet je in gedachte houden dat walvishaaien weliswaar groot zijn, maar nog steeds moeilijk te vinden in de enorme Indische Oceaan. Vandaar dat ze in Diani Beach gebruik maken van kleine vliegtuigjes om ze op te zoeken. Om de kans om ze te vinden nog groter te maken, kan je gebruik maken van zogenaamde Sublue onderwater scooters, waarmee je de walvishaaien tot wel vijf kilometer lang kunt volgen. Ook hebben ze een klantvriendelijke garantie: als je tijdens de eerste excursie geen walvishaaien tegenkomt, krijg je de tweede excursie voor de halve prijs. En mocht je dan weer geen walvishaaien zien, dan is de derde excursie gratis. Om de ervaring nog beter te maken, kan je tot slot gebruik maken van professionele onderwaterfoto- en videografen, en zelfs van een vliegtuig om luchtfoto’s te laten maken.

Diani Beach

Expeditie walvishaai