✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Afrika

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Zwemmen met de reuzen van de zee

Diani Beach is een van de weinige plekken op aarde waar walvishaaien dichtbij de kust komen. Grijp je kans en ga zwemmen met deze zachtaardige reuzen van de zee, die tot wel 18 meter lang kunnen worden en bijna 20 ton kunnen wegen.

 

Belangrijke details

  • On request
  • December tot half maart
  • Hele dag
  • Incl duik-/ snorkelbenodigdheden
Lijkt deze activiteit je leuk? Laat het ons weten, we helpen je graag verder!

Aanvullende informatie

In Swahili heet een walvishaai Papa Shillingi (haai met muntjes). De naam is afgeleid van een lokale fabel die verhaalt hoe ontzettend blij God was toen hij deze prachtige, enorme vis in de zee beneden hem zag. Om zijn waardering te tonen liet hij zijn engelen gouden en zilveren muntjes vanuit de hemel op de rug van de vis gooien. Dit verklaart de stippen op de rug van de walvishaai en ook waarom hij vaak dicht tegen het wateroppervlak zwemt; hij wil zijn maker bedanken voor zijn schoonheid.

Walvishaaien zijn migrerende vissen, die slechts enkele maanden per jaar en op maar een paar plekken ter wereld dichtbij land komen. De enorme vissen zijn ongevaarlijk voor mensen (ze eten alleen plankton en kleine visjes), waardoor het mogelijk is om dichtbij ze in de buurt te komen. Vanaf december tot half maart heb je in Diani Beach kans deze prachtige beesten te gaan zien, en dan vooral in februari.

Ben je er wel van bewust dat walvishaaien weliswaar enorm groot zijn, maar dat ze nog steeds lastig te vinden zijn in de uitgestrektheid van de Indische Oceaan. Mocht het echter lukken, dan heb je natuurlijk wel de ervaring van je leven…!

Diani Beach

Expeditie walvishaai