Zwemmen met walvishaaien bij Diani Beach

Background mask

Zwemmen met walvishaaien bij Diani Beach

Zwemmen met haaien? Ja, het is mogelijk. Durf je het aan? Het is magisch en spannend. Maar geen zorgen: deze haaien hebben geen interesse in jou. Walvishaaien zijn groot, maar ook vegetariërs. Ondanks dat verhoogt het wel je hartslag, terwijl je door het kristalheldere water van de Indische Oceaan zwemt.

Belangrijke details

  • Ongeveer 200 euro per persoon – prijzen kunnen veranderen
  • Van half januari tot half maart
  • Een hele dag
  • Inclusief snorkeluitrusting

Aanvullende informatie

Doordat deze trekvissen bijna nooit in de buurt van land komen, zijn er weinig plekken op de wereld waar je kunt snorkelen of duiken met walvishaaien. Het strand van Diani is een van deze plekken waar dit van december tot half maart kan. Ben je tussen half januari en half maart in de buurt? Dan is dit de meest ideale tijd.

Wist je dat walvishaaien niet gevaarlijk zijn voor mensen? Dat komt doordat ze alleen plankton en kleine vissen eten. Daarom kun je ze van dichtbij bekijken. Maar ondanks dat walvishaaien enorm groot zijn, zijn ze wel moeilijk te vinden in de Indische Oceaan. Daarom worden er op Diani Beach observatievliegtuigen gebruikt. Als je de kans op het zien van deze dieren nog groter wil maken, is de onderwaterscooter Sublue perfect. Hiermee kun je walvishaaien tot op wel 5 kilometer afstand volgen.

Zie je geen walvishaaien tijdens de eerste rit dan krijg je de tweede poging voor de halve prijs. Heb je hier ook geen geluk? Dan krijg je de derde rit gratis. Om deze unieke ervaring compleet te maken, kan je dit avontuur laten vastleggen. Dit kan door een professionele onderwaterfotograaf, videograaf of met luchtfotografie vanuit een vliegtuig.

Je reis op maat laten samenstellen?

Ontvang een vrijblijvende offerte

Stel nu jouw droomreis samen
Bootsafari Lake Nakuru Kenia

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 700 212
Jeep van Afrika Safari