✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Afrika

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Wandelen op een slapende vulkaan

Mount Longonot is een slapende vulkaan vlakbij Lake Naivasha. Wandel naar de rand van de krater en geniet van geweldige uitzichten, terwijl je onderweg zebra’s en giraffen tegenkomt.

 

Belangrijke details

  • 33 per persoon + 38 per gids - Prijzen onder voorbehoud
  • 4 - 5 uur
Lijkt deze activiteit je leuk? Laat het ons weten, we helpen je graag verder!

Aanvullende informatie

Mount Longonot is een zogeheten caldera, met een komvormige krater van acht bij twaalf kilometer met een platte bodem. De vulkaan is waarschijnlijk voor het laatst uitgebarst in de 19e eeuw, en is sindsdien rustig.

De naam Longonot stamt van het Maasai-woord Oloonong’ot, wat berg met vele sporen of steile richels betekent. De berg doet haar naam eer aan, met een steile klim naar boven en eenmaal op de krater een uitdagend pad vol stenen. In totaal is de wandeling vanaf de poort naar de vulkaan, de krater rond en weer terug 13,5 kilometer lang. Eenmaal op de kraterrand heb je fantastische uitzichten over zowel de krater als de Keniaanse Riftvallei aan de andere kant.

Volgens sommigen is dit de beste wandeling die ze ooit hebben gedaan. De omgeving is prachtig, met zebra’s, giraffen, gazelles en buffels die de kop opsteken, meerdere grotere en kleinere kraters, dichte bossen en uitzichten over de horizon helemaal tot aan Lake Naivasha. De wandeling duurt vier tot vijf uur.

 

Lake Naivasha

Mount Longonot