✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Afrika

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Snorkelen – Kisite Marine Park

Het Kisite Marine Park ligt op bijna zestig kilometer van Diani Beach aan de zuidkust van Kenia. Dit Marine Park Reserve bestaat uit drie kleine koraaleilanden met en heel veel koraal onder water om te ontdekken! Hier kan je zowel snorkelen als duiken, terwijl je de dag doorbrengt op een dhow (een traditionele Arabische zeilboot) al zeilend over de Indische Oceaan. Ga een volle dag snorkelen en ontdek met een beetje geluk dolfijnen, inktvissen, zeesterren, schildpadden en nog veel meer. Als klap op de vuurpijl krijg je tijdens deze excursie een heerlijke Swahili lunch met vis en zeevruchten!

Let op: Om veiligheidsredenen is deze excursie tussen 1 mei en 15 juni niet mogelijk. In deze periode is de zee vrij ruw en kunnen er gevaarlijke stromingen ontstaan.

Belangrijke details

  • Hele dag
  • Incl. snorkeluitrusting
  • Incl. vervoer vanaf het hotel
  • Incl. lunch
  • Gesloten tussen 1 mei en 15 juni
  • €163 per persoon - Prijzen onder voorbehoud
Lijkt deze activiteit je leuk? Laat het ons weten, we helpen je graag verder!

Aanvullende informatie

Vandaag pikt onze chauffeur jullie op bij het hotel om jullie naar de steiger in Shimoni te brengen. Hier stappen jullie aan boord van een traditionele dhow – een houten zeilboot die nog volop gebruikt wordt door Keniaanse vissers. Eenmaal aan boord krijgen jullie thee, koffie en koekjes tijdens de uitleg over de dag. Vers fruit en andere versnaperingen zijn ook aan boord.

Het warme, heldere water van de Indische Ocean met haar felkleurige koraal en veelvoud aan vissen maakt dat zowel beginners als gevorderden hier kunnen snorkelen. Gidsen gaan mee het water in – een gids voor elke vier snorkelaars bij beginners en een voor elke zes snorkelaars bij gevorderden. Mensen die niet kunnen zwemmen, krijgen een persoonlijke gids die ze aan een zwemband door het water trekt. Snorkelbenodigdheden zijn bij de excursie inbegrepen.

Dolfijnen
Het koraalrif van het Kisite Marine Park biedt een veilige haven aan meer dan tweehonderd dolfijnen – de spinner dolfijn, bultrug dolfijn en de tuimelaar zijn allemaal te zien als ze boven het wateroppervlak uit springen. Van juli tot december komen de bultrug walvissen daar nog bij. Kisite Island is daarbij een belangrijke broedplaats voor vogels, aangezien het een platte, boomloze rots is met stukken gras en tijdens eb zandstranden die tevoorschijn komen. Dit is een ideale broedplek voor watervogels, zoals verschillende soorten sternen (van juli tot september).

Grotten
Na het snorkelen vaart de boot naar Wasini Island voor een late lunch. Dit is een heerlijke lunch van vis en zeevruchten met witte wijn en bier, waarna jullie kunnen relaxen met thee, koffie en gebak in de Day Dreamers Lounge. Hier zijn veel vogels te spotten, en in de uitbreidde marinebibliotheek kunnen jullie alles wat jullie gezien hebben tijdens het snorkelen nog even opzoeken.

Na de zeiltocht terug naar Shimoni, staat bij terugkomst nog een bezoek aan oude koraalgrotten te wachten. Die liggen op vijf minuten lopen van de Shimoni Pier. Een gezonde populatie vleermuizen woont in deze vijf kilometer lange grotten. Eeuwenlang was dit een heilige plaats voor de lokale bevolking, waarna in de 18e en 19e eeuw onfortuinlijke slaven hier werden opgesloten voor de overtocht naar de slavenmarkt op Zanzibar. De grotten zijn de hele dag open en als onderdeel van gemeenschapsproject gaan de opbrengsten (een kleine toegangsprijs) naar schoolgeld van leerlingen van een school in de buurt.

Kisite Marine Park

Zuidkust