✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Afrika

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Safari naar Shimba Hills en de Sheldrick watervallen

Shimba Hills National Reserve is één van de grootste bossen aan de kust in Oost-Afrika. Behalve een geweldige flora en fauna biedt dit park indrukwekkende uitzichten en de Sheldrick watervallen. Na een korte wandeling is dit een heerlijk verfrissende voor wat verkoeling na een paar uur in de safari-auto.

Belangrijke details

  • Prijs op aanvraag
  • Een hele dag
Lijkt deze activiteit je leuk? Laat het ons weten, we helpen je graag verder!

Aanvullende informatie

In de ochtend rijden jullie naar het Shimba Hills National Reserve in het Kwale district, niet ver van Diani. Hier vind je de meeste olifanten bij elkaar van heel Kenia en heb je enkele geweldige uitkijkpunten met een prachtig uitzicht over de omringende heuvels en bossen. Vanaf hier kan je de Indische Oceaan en Chale Island in het oosten zien, en de Tsavo vlaktes en Taita Hills in het westen. Neem dus zeker je camera mee!

Shimba Hills bestaat uit regenwoud en grasvlaktes. Als een van de grootste kustwouden in Oost-Afrika is dit een reservaat met een overdadige flora en fauna en een hoge biodiversiteit. De dieren die je hier vindt zijn olifanten, giraffen, hyena’s, bosvarkens, buffels, apen, luipaarden, civetkatten, waterbokken, bush babies, duikers, mangoesten, en de laatste broedkudde van inheemse sabelantilopes in Kenia.
Daarnaast leven hier 111 vogelsoorten. Zowel in het oerwoud en op de grasvlaktes vind je bijzondere vogelsoorten, zoals de roodhalsspoorhoen, natalgraszanger en de Zanzibar zwartbuikwever.

Waterval en uitzichten
Een speciale trekpleister zijn de bekende Sheldrick watervallen. Onze gids brengt jullie per auto naar het uitkijkpunt, waarna jullie via trappen, bos en grasvelden naar de watervallen wandelen. Een ranger gaat mee op deze wandeling van een half uur, waardoor jullie veilig van de mooie omgeving en het heerlijke koele water van de waterval kunnen genieten.

Vanuit Diani Beach is het mogelijk om een dagje op en neer te gaan naar de Shimba Hills. Maar je kunt ook een of twee nachten in Shimba Hills doorbrengen. De tentenkampen hier bieden een geweldig uitzicht over de kuststrook van Kwale, zomaar vanuit de overloopzwembaden die hier op de heuvels gebouwd zijn.

Shimba Hills

Kwale