✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Afrika

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Rondleiding door Old Town en Fort Jesus

Wie naar Mombasa gaat, moet zeker een bezoek brengen aan het historische centrum op het eiland in het midden van de stad. Old Town (zo heet dit gedeelte van de stad) staat bekend om haar historische gebouwen en de gezellige drukte. In het ene deel van de stad vind je een bedwelmende kruidenmarkt, en in het andere deel het historische Fort Jesus. Je kunt hier een rondleiding doen die vanaf Fort Jesus het historische centrum ingaat en vandaar helemaal naar de kruidenmarkt. Je leert dan van alles over Mombasa’s interessante geschiedenis terwijl je alle geuren en kleuren van deze oude stad in je opneemt.

Belangrijke details

  • 15,- per persoon (exclusief transfer kosten) - Prijzen onder voorbehoud
  • 4 uur
Lijkt deze activiteit je leuk? Laat het ons weten, we helpen je graag verder!

Aanvullende informatie

Fort Jesus staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en is Mombasa’s meest populaire attractie. The Portugezen bouwden dit fort in 1593 als hun hoofdkwartier in deze hoek van de Indische Oceaan. Daarna wisselde het fort tussen 1631 en 1870 negen keer van eigenaar, zodat zowel Portugese scheepsvaarders als Omaanse soldaten en Swahili rebellen er ooit de baas waren. Onder Brits gezag werd het fort daarna een gevangenis, maar in 1960 opende het vervolgens haar deuren als een museum. Het is een interessante plek om te bezoeken als je meer over de geschiedenis van Mombasa wilt leren.

Old Town
Vanaf Fort Jesus loop je zo het multiculturele Old Town in, de oude stad van Mombasa. De klinkerstraatjes en eeuwenoude architectuur zijn een reflectie van de Afrikaanse, Arabische, Portugese, Aziatische en Britse inwoners die Mombasa ooit rijk was. Het is een druk gedeelte van de stad, met veel verkeer, getoeter, veel mensen, veel kleine zaakjes en hechte gemeenschappen. Je voelt hier al snel hoe het leven in een Afrikaanse stad eruitziet, met haar mooie mensen, de cultuur en de soms ouderwetse manier van leven.
In Old Town vind je ook de oudste moskee van Mombasa, die in het jaar 1300 gebouwd werd. Ook de Mandhry Moskee uit 1570 vind je hier, met een minaret met een zogeheten ogee boog, die specifiek uit deze regio stamt. Het is een perfect voorbeeld van Swahili architectuur, die een elegante Arabische stijl combineert met de geometrische patronen van Afrikaans design.

Kruidenmarkt
Vergeet vervolgens niet naar de kruidenmarkt in het westen van Old Town te gaan – een aanslag op je zintuigen die de moeite waard is! Verwacht veel geharrewar, geschreeuw, karren vol waar, onderhandelingen en exotische geuren. De kramen liggen hier vol met kardemom, peper, kurkuma, kaneel, kruidnagels en curry poeders. Om de hoek vind je nog meer kramen op de Langoni Road, maar dan met heerlijke plaatselijke snacks en lunches. Ga tot slot eten in een van de restaurants aan de waterrand van Old Town, met haar geweldige uitzichten (zeker bij zonsondergang) over de inham en de oceaan.

 

Mombasa

Old Town en Fort Jesus