Fort Jesus Mombasa

Fort Jesus & Old Town tour (vertrekt vanuit Mombasa)

Background mask

Fort Jesus & Old Town tour (vertrekt vanuit Mombasa)

De rijke geschiedenis en boeiende cultuur van Mombasa ontdekken? Ga op de Fort Jesus & Old Town tour! Je loopt tussen eeuwenoude muren van het fort door, dat een UNESO Werelderfgoed is. Nadat je alles weet over het intrigerende verleden, wandel je verder door smalle straatjes van Old Town. Van dichtbij bewonder je de Swahili architectuur en zie je hoe Arabische, Perzische en Europese sferen samenkomen. Je ruikt, ziet en hoort van alles! Dat is zo indrukwekkend, dat het nog lang een levende herinnering blijft.

Belangrijke details

  • 19,- per persoon (exclusief transferkosten) – Prijzen onder voorbehoud van wijzigingen
  • 4 uur

Bijkomende informatie

Fort Jesus staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en is de populairste bezienswaardigheid van Mombasa. De Portugezen bouwden het fort in 1593 als hun hoofdkwartier in deze uithoek van de Indische Oceaan.

Old Town
Vanaf Fort Jesus wandel je direct de multiculturele oude stad van Mombasa in. De smalle straatjes en historische architectuur weerspiegelen de mix van Afrikaanse, Arabische, Portugese, Aziatische en Britse voormalige inwoners. De Old Town bruist van het leven, met veel verkeer, mensen, bedrijven en gemeenschappen.

Spice market
Mis de kruidenmarkt van Mombasa niet, gelegen in het westelijke deel van de oude stad. Deze markt is een smaakexplosie, met kraampjes vol kardemom, peper, kurkuma en kerriepoeder. Om de hoek, langs Langoni Road, vind je nog meer kraampjes met heerlijk streetfood, perfect voor een snack of lunch. Onze tip: dineer in een van de restaurants aan de waterkant voor een prachtig uitzicht over de baai en de oceaan.

Je reis op maat laten samenstellen?

Ontvang een vrijblijvende offerte

Stel nu jouw droomreis samen
Bootsafari Lake Nakuru Kenia

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 700 212
Jeep van Afrika Safari