✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Afrika

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Op bezoek bij de Digostam

De Digo zijn de oorspronkelijke bewoners van Diani. Ze wonen aan de zuidkust van Kenia, in het gebied vanaf Mombasa helemaal tot aan de grens met Tanzania. Vanuit Diani kan je op bezoek in een van hun traditionele dorpen, en bij de lokale medicijnman.

 

Belangrijke details

  • 71,- per persoon
  • 2 uur
Lijkt deze activiteit je leuk? Laat het ons weten, we helpen je graag verder!

Aanvullende informatie

Onze chauffeur neemt jullie eerst mee naar het dorpje Ukunda, waar je naar de plaatselijke markt gaat om het eten daar te proeven en te kijken hoe goed je af kunt dingen. Daarna gaan jullie naar de Digostam.

De Digo zijn overwegend moslim, wat een minderheid is in dit veelal christelijke land. Maar aan de zuidkust van Kenia wonen relatief veel moslims, en de Digo maken daar deel van uit. Meer in het noorden vind je andere stammen, zoals de relatieve grote, christelijke Giriamas. Maar beide stammen – en veel andere stammen langs de kust – behoren tot de Mijikenda stammen en delen bepaalde traditionele gebruiken, zoals je tijdens een bezoek wellicht zult merken.

Dorpen
De Digo woonden ooit in een grote, versterkte dorpen, maar vandaag de dag bestaan hun dorpen uit ongeveer veertig hutten per dorp. De vorm van de hutten geeft aan hoe oud de bewoners zijn; hutten van oudere inwoners zijn rond, terwijl andere inwoners rechthoekige hutten hebben. Tijdens een bezoek kom je van alles te weten over deze en andere gebruiken, je krijgt een traditionele dans met drums te zien, ontmoet wat plaatselijke bewoners en krijgt een goed gevoel voor hoe het leven in een dorp eruitziet.

Aan het einde van de rondleiding ga je op bezoek bij de plaatselijke medicijnman. Veel Afrikanen geloven in medicijnmannen en heksen en de Digostam is daar geen uitzondering op. Ze geloven in de kracht van vloeken en natuurlijke medicijnen en geven vaak de voorkeur aan traditionele medicijnen boven Westerse medicijnen. In plaats van naar een ziekenhuis te gaan (of als ze daar niet goed geholpen worden), gaan ze gewoonlijk naar de plaatselijke medicijnman. Hij zal jullie tijdens het bezoek vertellen over zijn werk, en hoe hij bepaalde planten en wortels gebruikt om mensen uit het dorp te genezen.

Aan het einde van het bezoek ga je nog naar een nabijgelegen slangenpark, waar je kameleons, hagedissen en kleinere en grotere slangen kunt zien en vasthouden.

 

Diani Beach

Ukunda en het dorp van de Digostam