✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Afrika

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Nguuni natuurreservaat

Zin in avontuur tijdens je verblijf aan de kust? Het Nguuni Natuurreservaat is een prachtig park op tien minuten rijden van Bamburi Beach. Hier vind je giraffen, antilopes, struisvogels, impala’s, oryxen, elanden en meer dan 250 vogelsoorten.

 

Belangrijke details

  • 73 Euro per persoon - Prijzen onder voorbehoud
  • 2 -3 uur
Lijkt deze activiteit je leuk? Laat het ons weten, we helpen je graag verder!

Aanvullende informatie

Bossen, moerassen en savannes met hoogstaand gras zijn de belangrijkste landschappen in Nguuni, waardoor je hier veel diersoorten kunt tegenkomen. Maar Nguuni is meer dan een beschermd natuurgebied, het is ook een succesvol herstelproject. Het stuk land was ooit onbewoonbaar en onvruchtbaar als gevolg van mijnactiviteiten. Ene meneer Haller, een Zwitserse milieudeskundige, maakte het in de jaren zeventig tot een succesvol milieu herstelproject. Uiteindelijk ontstonden hierdoor drie natuurparken, waarvan het Nguuni reservaat er een is.

Je kunt gaan wandelen, een safaritocht per auto doen of gaan fietsen bij Nguuni. Onthoud wel dat je hier in de Afrikaanse wildernis bent, dus het beste is om goede broeken en schoenen te dragen en muggenmelk mee te nemen. Tijdens een safaritocht krijg je een goed overzicht van het gebied met haar hoge doumpalmen en luipaardorchideeën verspreid over de grasvlaktes. Wie avontuurlijk is aangelegd, kan hier giraffen voeren met de hand.

Rond zonsondergang kan je een kampvuur maken – neem drinken, eten en natuurlijk marshmallows mee en geniet van het einde van de dag omringd door natuurlijk schoon en met een prachtige zonsondergang achter de Nguu Tatu Hills.

 

 

Mombasa

Nguuni Natuurreservaat