✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Afrika

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Boot- en wandelsafari rondom Lake Naivasha

Lake Naivasha is een heerlijke plek voor mensen die even iets anders willen dan een safari per jeep. Hier spring je aan boord van een motorboot voor een safari tussen de nijlpaarden en flamingo’s door, gevolgd door een wandelsafari op Crescent Island!

 

Belangrijke details

  • 62,- per persoon - Prijzen onder voorbehoud
  • 3 uur
  • Incl. zwemvesten
Lijkt deze activiteit je leuk? Laat het ons weten, we helpen je graag verder!

Aanvullende informatie

Lake Naivasha is een zoetwatermeer van 139 vierkante kilometer. Het ligt op een hoogte van 1884 meter en is daarmee het hoogste meer in de Keniaanse Rift Valley. Het landschap op de oevers is gevarieerd. Aan de ene kant vind je enorme moerassen met papyrusplanten, en aan de andere kant dichte bossen en Crescent Island. Aan de zuidkant van het meer vind je tot slot nog de rotsformaties van Hell’s Gate.

Op Lake Naivasha kun je een unieke bootsafari doen, waarbij je vanuit de boot verbazingwekkend veel dieren kunt zien. Vaar tussen enorme groepen nijlpaarden en flamingo’s door, terwijl de arenden hoog boven je voorbij vliegen en aalscholvers het water induiken. Giraffen en buffels staan op de oevers te grazen. De bootsafari duurt ongeveer negentig minuten, waarbij gebruik wordt gemaakt van een kleine motorboot met aan boord zwemvesten voor alle passagiers. De tocht eindigt op Crescent Island, waar je dan verder gaat met een wandelsafari.

Crescent Island
Volgens sommigen is Crescent Island Naivasha’s best bewaarde geheim. Het schijnt een van de mooiste parken van Kenia te zijn waar je bovendien makkelijk allerlei dieren kunt spotten… helemaal als je te voet bent! De nijlpaarden in het meer zijn makkelijk te zien vanaf het eiland, en op het eiland zelf komen zebra’s, giraffen, impala’s en buffels voorbij wandelen. Vogelliefhebbers worden niet teleurgesteld, want visarenden, reigers, zwarte krakers, leliedravers en nog vele andere vogelsoorten vliegen over of staan te kwetteren op de oevers van het eiland.

 

Lake Naivasha

Crescent Island