Bezoek aan het Kaya Kinondo Forest

Background mask

Bezoek aan het Kaya Kinondo Forest

Zeg je natuurlijke schoonheid, dan zeg je het Kaya Kinondo Forest! Aan de kuststreek van Kenia ligt het bos met een uniek ecosysteem. Het is een heilig bos van de Digo-stam en daarom voel je bij een bezoek de geschiedenis en cultuur direct. Je loopt over verstrengelde wortels, brokken van oud koraal en kijkt je ogen uit. De gids laat je zien welke planten nu een belangrijke rol spelen in de traditionele geneeskunde. De reis door deze geschiedenis sluit je af met een betekenisvolle omhelzing aan de eeuwenoude boom. Je laat je angsten en zorgen hier achter en denkt altijd terug naar de wonderen van de natuur.

Belangrijke details

  • 38,- per persoon – Prijzen onder voorbehoud van wijzigingen
  • 2 uur

Bijkomende informatie

Een gids legt je de betekenis uit van enkele van de 187 plantensoorten. Onder hen bevinden zich de ‘pimple tree’ (een bekende remedie tegen acne), de Viagra boom (de naam spreekt voor zich) en een palm die naar verluidt 1050 jaar oud is. Daarnaast zijn er enorme lianen (ontwaak je innerlijke Tarzan of Jane!) en kronkelende vijgenbomen in overvloed.

600 jaar oud
Kaya Kinondo herbergt vijf mogelijke inheemse soorten en maar liefst 140 boomsoorten die als ‘zeldzaam’ zijn geclassificeerd op een oppervlakte van 30 hectare. Dat is even groot als een woonblok in een buitenwijk! Zeshonderd jaar geleden trokken de eerste mensen van de Mijikenda-stam vanuit Singwaya, hun semi-legendarische thuisland in Zuid-Somalië, naar Kenia. Ze begonnen het bos te aanbidden en legden een strikt verbod op tegen het kappen van vegetatie binnen de kaya. Bezoekers mogen zelfs geen verdwaald takje of blaadje uit het bos meenemen. Nu zijn veel bomen hier al zo’n 600 jaar oud.

Verwacht dat je je gids een fooi geeft.

Je reis op maat laten samenstellen?

Ontvang een vrijblijvende offerte

Stel nu jouw droomreis samen
Bootsafari Lake Nakuru Kenia

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 700 212
Jeep van Afrika Safari