✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Afrika

✓ Hoge service, scherpe prijzen

African Heritage House

In het African Heritage House in Nairobi kunnen liefhebbers van Afrikaanse kunst hun hart ophalen. De collectie van Afrikaanse stoffen, maskers, boeken en beelden is gevestigd in een villa die traditioneel is gebouwd van klei. Je kunt hier een paar uur rondstruinen, maar je kunt hier ook lunchen of overnachten. Slaap in een van de vier bijzonder ingerichte kamers vol donker hout, Afrikaanse stoffen en kunstobjecten.

De Amerikaanse oprichten Alan Donovan verzamelde al deze werken tijdens zijn reizen door Afrika. Eind jaren zestig kwam hij hier voor het eerst, waarna hij een vurige passie voor Afrikaanse kunst ontwikkelde. Samen met de voormalige Keniaanse vice-president Murumbi wist hij Afrikaanse kunst op de kaart te zetten met tentoonstellingen, festivals en dit prachtige museum.

Belangrijke details

  • 14,50 per persoon (exclusief transfer kosten)
  • Vier gastenkamers beschikbaar
Lijkt deze activiteit je leuk? Laat het ons weten, we helpen je graag verder!

Aanvullende informatie

Het African Heritage House was Afrika’s eerste pan-Afrikaanse museum. Het is gevestigd in een villa die is gebouwd met kleitechnieken uit verschillende landen, en dat alleen al maakt dat het de moeite van een bezoek waard is. Je kunt hier lunchen, dineren of overnachten, waarna je meteen de collectie kunt bekijken tijdens een rondleiding met gids.

Turkana
Oprichter Alan Donovan kwam in 1969 naar Afrika. Na het continent te hebben rondgereisd ontwikkelde hij een passie voor Afrikaanse kunst. Hij was met name geïnspireerd door de Turkana stam en hoe zij prachtige kleding, wapens en gebruiksvoorwerpen maakten in de barre woestijn waarin ze leefden. Hij ging meerdere keren op bezoek bij deze bijzondere stam en begon van alles te verzamelen om mee naar Nairobi te nemen.

In een interview zei hij ooit: “Dan ging ik op krokodillenjacht met de Turkana en dan gaven ze me een hele set krokodillentanden die ik dan aan visdraad reeg met eierschaal van struisvogels, ruggengraat van pythons en tenenbotjes van dikdiks. We smolten kookpotten om oorbellen te maken, en graveerden daar dan symbolen in met een hete nagel.”

Murumbi
De voormalige Keniaanse vice-president Joseph Murumbi bezocht meteen zijn eerste expositie. De gedeelde passie van de twee mannen leidde tot de bouw van de villa, die bekend werd vanwege haar architectuur. Ze organiseerden hier evenementen en festivals waarmee ze Afrikaanse kunst op de kaart wisten te zetten in verschillende delen van de wereld.

Donovan zelf zocht vaak contact met gasten die kwamen logeren, wat een bezoek extra speciaal maakte. Helaas overleed hij eind 2021. Gelukkig is het nog steeds mogelijk het museum te bezoeken, waarmee je meteen helpt om dit museum de komende jaren in stand te houden.

 

Nairobi

African Heritage House