Mount Kenya

5 dagen Mount Kenya beklimmen: Sirimon route

24/7 service / 6 dagen

*prijs p.p. incl. gids, safari-jeep, hotel en park fees (gebaseerd op 6 personen)

Background mask

5 dagen Mount Kenya beklimmen: Sirimon route

Trek je wandelschoenen aan en beklim Mount Kenya tijdens dit 5-daagse avontuur!

Deze korte, maar intensieve en indrukwekkende reis begint in Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Het contrast tussen deze dynamische plaats en de stilte van de natuur die je de komende dagen gaat ervaren, kan haast niet groter zijn. Na een goede nachtrust, ga je de tweede dag op pad. Een rit van circa vier uur brengt je naar de Sirimonpoort, gelegen op  een hoogte van zo’n 2.600 meter. Hier begint het wandelavontuur pas echt. Je ziet het landschap de komende dagen steeds weer veranderen. Eerst loop je nog door groen regenwoud, waarna de bomen plaatsmaken voor heidevelden. Je volgt de Ontulili river, terwijl het laatste stuk naar Point Lenana je over een steil rotspad voert. Als je dit punt, op 4.985 meter boven de zeespiegel, eenmaal hebt bereikt, hoef je alleen nog maar te genieten. Je ziet de zon boven de bergen opkomen en hebt een fantastisch uitzicht op Nelion en Batian, twee belangrijke toppen van Mount Kenya. Op een heldere dag kun je zelfs de Kilimanjaro zien liggen. Na dit letterlijke hoogtepunt, begin je aan de afdaling van deze oude vulkaan, die net zo spannend is als de beklimming ervan.

 

Maak je droomreis waar met Afrika Safari

Bij Afrika Safari kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Reisroute

 • Dag 1: Aankomst op Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi
 • Dag 2: Sirimon Route 5 dagen, dag 1: Sirimon Gate (2640m) - Old Moses Camp (3300m)
 • Dag 3: Sirimon Route 5 dagen, dag 2: Old Moses Camp (3300m) - Shiptons Camp (4200m)
 • Dag 4: Sirimon Route 5 dagen, dag 3: Acclimatiseringsdag in het Shipton's Camp (4200m)
 • Dag 5: Sirimon Route 5 dagen, dag 4: Shipton's Camp (4200m) - Point Lenana (4985m) - Old Moses (3300m)
 • Dag 6: Sirimon Route 5 dagen, dag 5: Old Moses (3300m) - Sirimon Gate (2640m) - Nanyuki

Dag 1

Aankomst op Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi

Zodra je Jomo Kenyatta International Airport uitloopt, staat onze persoonlijke Afrika Safari gids op je te wachten met een brede lach op z'n gezicht: 'Karibu Kenya - welkom in Kenia!' De gids brengt je direct naar je hotel, terwijl je onderweg de eerste indrukken van Nairobi opdoet. De volgende dag neemt de gids je mee op een exclusieve, privé-safari waarvan je zelf het tempo bepaalt. Geniet van de luxe van een eigen safarijeep en maak gebruik van de vrijheid door zo lang je wilt naar de dieren te kijken!

Accommodaties:

Dag 2

Sirimon Route 5 dagen, dag 1: Sirimon Gate (2640m) - Old Moses Camp (3300m)

Op deze eerste dag van de Mount Kenya beklimming rijd je in drie tot vier uur van Nairobi naar de Sirimonpoort (2640m). Na een korte stop voor de lunch begint de wandeling dan echt! Bereid je voor op de meest bijzondere landschappen en adembenemende uitzichten, met eerst een tropisch regenwoud, en dan geleidelijk minder bomen en meer heide. Na drie tot vier uur wandelen bereik je het Old Moses Camp op 3300 meter, op tijd voor het avondeten en een overnachting in de hutten van het kamp.

Dag 3

Sirimon Route 5 dagen, dag 2: Old Moses Camp (3300m) - Shiptons Camp (4200m)

Na een goed ontbijt, start de tweede dag klimmen in Old Moses Camp (3300m). In zeven uur loop je vandaag over de Ontulili rivier, over een stuk heide en voorbij het Liki North Camp, om vandaar verder te klimmen naar MacKinders Valley voor een panoramische uitzicht op de belangrijkste pieken van Mount Kenya. 's Middags bereik je dan het Shiptons Camp, op tijd voor het avondeten en een welverdiende nachtrust in de hutten. Dit kamp op 4200m is perfect voor de acclimatisatiedag op dag 3.

Dag 4

Sirimon Route 5 dagen, dag 3: Acclimatiseringsdag in het Shipton's Camp (4200m)

Vandaag krijg je de tijd om te wennen aan de hoogte op 4200 meter, om zo hoogteziekte te voorkomen. Dit vergroot je kansen om de top te bereiken. Gebruik de dag om je lichaam te laten wennen aan de weercondities op deze hoogte, door na het ontbijt een korte wandeling te maken. Met de lunch ben je dan terug op het kamp, waarna je de middag voor jezelf hebt. Rust goed uit, want morgen ga je naar de top!

Dag 5

Sirimon Route 5 dagen, dag 4: Shipton's Camp (4200m) - Point Lenana (4985m) - Old Moses (3300m)

Vandaag is de dag dat je de berg bedwingt! De poging om de top te bereiken begint om drie uur 's nachts. Een steil pad vol rotsen leidt je naar boven, waarna je rond half zeven 's ochtends op de Lenana Peak staat - net op tijd voor een zonsopkomst op 4,895 meter boven zeeniveau...! Geniet van het bijzondere uitzicht, dat op heldere dagen zelfs tot Mount Kilimanjaro reikt - 350 kilometer verderop. Loop vervolgens in twee uur terug naar Shipton's Camp voor een ontbijt, en nog vier uur naar Old Moses (3300m) voor de overnachting.

Dag 6

Sirimon Route 5 dagen, dag 5: Old Moses (3300m) - Sirimon Gate (2640m) - Nanyuki

Na het ontbijt vervolg je de tocht naar beneden door het regenwoud. Na ongeveer drie uur lopen bereik je de Sirimon Gate, waar je Mount Kenya National Park verlaat. De chauffeur neemt je vanaf hier per auto mee naar Nanyuki voor de lunch en dan door (afhankelijk van het reisprogramma) naar Nairobi , waar je aan het eind van de middag aankomt. Geniet in het hotel van het gevoel trots op jezelf te zijn met deze prestatie, en maak je klaar voor het vervolg van de reis!

Maak je droomreis waar met Afrika Safari

Bij Afrika Safari kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Waarom Afrika Safari?

 • Kantoor en team in Kenia en Oeganda
 • Privé-reizen op maat
 • Ervaren safari-gidsen
 • Professioneel advies
 • Eerlijk en betaalbaar tarief
 • Eigen voertuig met privégids
 • Geen beperking op kilometers
Bekijk ook onze excursies

Je reis op maat laten samenstellen?

Ontvang een vrijblijvende offerte

Stel nu jouw droomreis samen
Bootsafari Lake Nakuru Kenia

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 700 212
Jeep van Afrika Safari